ett nyhetsbrev från musikcentrum öst            
åsikt:
Musikcentrum Östs Ragnar Berthling reflekterar över bristen på framförhållning i statligt stöd till musikexport, oroar sig över signaler kring omprioriteringar och undrar om det kanske finns en hemlig plan för att odla fram nästa generationen musiker. Och gör en jämförelse med filmpolitikens exportstrategi. Men gläds också åt nordiskt samarbete och norsk generositet . Läs mer
 
 
internationellt:
Läs om hur det gick på första Nordic Folk Alliance, om musikersamarbetet i London, Jazz Alloy # 5 och # 6 (bild: basisten Ruth Goller). Läs om Jazzahead i Bremen som just avslutats och om ¡RÅ! som bjudits in till Nordic Fringe Season i Brighton och om Bridget & Leif som samarbetar med Dominic Kelly i The Big Blind som är på turné i Stor-brittannien. Läs mer:
 

allt ljus på — management:
Vår flygande reporter Suvi Richter träffade Per Kviman, en av Sveriges mest erfarna managers, men också med bakgrund som musikarrangör och som startat och driver bolaget Versity Music. Ett samtal om branschens utveckling och artisternas behov, men också om vad det egentligen innebär att vara manager. Följ med på ett samtal som vindlar genom nästan hela musikbranschen.. Läs mer:
 
 
medlemmar i fokus:
Superföreställning med Siri Karlsson och Mikael KarlssonOrionteatern (bild). Skön maj på Fasching med Nils Berg Cinemascope/I en stad, Susanna Risberg Vilddjur Septett och Örjan Hultén Orion. Release och gotlandsgig med Lazy Afternoon, Vävoperan åter i Sverige, singel-strategier av Bäckafall, nytt album av Rigmor Gustafsson. Läs om: Fritt Spelrum & Musik på Rosa Stationen.  Läs mer
 
nya medlemmar på hemsidan:
På vår hemsida lligger fyra nya artister uppe med videoklipp, mp3, texter, nedladdningsbara bilder etc. Läs om hårdturnerande avantgardjazz med Y-Otis (bild), Dito hårdturnerande folkmusikförnyarna och publikdomptörerna Fränder, lyrisk och lekfull folkmusik med vetaranerna Nordic och banbrytande live-video och konstmusik-duon Shapes of Sound. Mycket nöje! 
 
Musikcentrum Öst, Hornsgatan 29, 117 28  Stockholm 08-651 01 42 www.musikcentrumost.se      facebook