Nieuwsbrief september 2014
 
Dierenarts PW Goedhart overleden
Op dinsdag 5 augustus 2014 is dierenarts P.W. Goedhart op 60 jarige leeftijd overleden.

Wij missen in hem een geweldige vriend, collega en dierenarts.

P.W. Goedhart kwam in 1990 werken in Beverwijk, hij nam de praktijk van dierenarts Hans van Loenen over. De praktijk was toen gevestigd op de Prinsessenlaan. In 1995 heeft hij een pand gevonden aan de Büllerlaan en vestigde zich onder de naam: Dierenkliniek Büllerlaan.
In oktober 2005 heeft hij de praktijk overgedaan aan de huidige eigenaar, dierenarts Floor Stembert. Waarna de praktijk verder ging onder de naam Dier Medisch Centrum Beverwijk.
Echter hij bleef aan de praktijk verbonden voor orthopedische operaties. Het team van Dier Medisch Centrum Beverwijk en Dier Medisch Centrum Kennemerland wenst zijn familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

 
 
Welke hond past bij mij?
Dat een Deense dog niet op een flatje past en dat een jachthond veel wil rennen snapt u waarschijnlijk wel. Maar veel hondenrassen hebben zo hun eigenaardigheden die niet altijd zo bekend zijn. Heeft u plannen om een hond (erbij) te nemen? Of kent u iemand die dat wil? Kom dan naar onze lezing: Welke hond past bij mij? De lezing wordt gegeven door gedragsdeskundige Jacobien Nieuwenhuijzen en dierenarts Din van Nieuwenhuizen. Jacobien legt u uit welke eigenschappen en kenmerken bij welke rassen horen en voor welke gezinssituatie en woonomgeving deze honden geschikt zijn. Din zal ingaan op de erfelijke aandoeningen van de meest populaire hondenrassen. Er is ook ruimte om in te gaan op specifieke vragen over het ras waar u interesse in heeft. De lezing wordt gehouden op maandag 22 september om 19:30 bij Dier Medisch Centrum Kennemerland in Velserbroek. U kunt kosteloos deelnemen maar meldt u zich wel even aan via 023- 538 44 44 of via info@dierenartsvelserbroek.nl
 
Atroseproject
In samenwerking met Royal Canin diervoeding is Dier Medisch Centrum Kennemerland van start gegaan met een Artrose-project. Artrose is een vorm van slijtage in gewrichten die niet alleen bij mensen voorkomt maar ook bij honden. Veelal betreft het oudere honden van grotere rassen. Bekende hondenrassen die gevoelig zijn voor artrose zijn bijvoorbeeld de Golden Retriever, de Labrador Retriever en de Berner Sennen. Artrose is een chronische, pijnlijke, aandoening van de gewrichten die langzamerhand steeds meer klachten geeft. Omdat het zo’n sluipende ziekte is missen veel eigenaren de eerste signalen. Deze kunnen heel subtiel zijn, zoals met iets meer moeite uit de mand komen. Wij zijn daarom een artrose project gestart om deze eerste klachten te herkennen en tijdig aan te pakken. Door middel van een algemeen lichamelijk onderzoek, aangevuld met een orthopedisch onderzoek én de speciale vragenlijst kan de dierenarts er achter komen of de hond last zou kunnen hebben van artrose. Artrose kan ook zichtbaar gemaakt worden op röntgenfoto’s. Gelukkig valt er aan artrose wel wat te doen! Speciale voeding, een aangepast bewegingsregiem en medicatie kunnen artrose remmen en ervoor zorgen dat de hond nog een pijnvrije oude dag kan beleven. Heeft u een oudere hond waarvan u denkt dat hij wellicht aan artrose leidt?
Maakt u dan een afspraak!
 
 
 
Kleurplatenwedstrijd
Wegens succes herhaald! Altijd al eens een middag met de dierenarts willen meekijken? Kleur dan nu onze mooie kleurplaat zo mooi mogelijk in en win een middag meelopen op de praktijk! Alle kleurplaten moeten vóór Dierendag ingeleverd zijn want op Dierendag trekken we de winnaar! Haal de kleurplaat op bij de praktijk of download hem via onze website. Veel succes!  
 
Bestel gratis een persoonlijke voerbak voor uw dier
Een leuk kado van Royal Canin! Bij aankoop van een zak Royal Canin voeding van 2 kg of meer krijgt u een voucher. Hierop staat een actiecode waarbij u op de site van Royal Canin een mooie voerbak van bamboe kan bestellen. Mét de naam van uw huisdier er slijtvast ingegraveerd. De bak is vaatwasserbestendig en heeft een handig antislip-onderzijde.
Meldt u zich vóór 19 september aan, dan kunt u de voerbak op 4 oktober, Dierendag ophalen op onze kliniek. Bent u te laat? Geeft niets, u krijgt de voerbak dan alleen pas later in oktober. Eet smakelijk!
 
Cat Friendly Practice, het juiste gebruik van een krabpaal
Krabben is een normaal gedrag van katten Zij doen dit om de nagels goed scherp te houden en om hun eigen geur te verspreiden. Soms doen zij dit ook om zich uit te rekken. Natuurlijk willen we liever niet dat de kat aan onze tapijten of meubels krabt. Daarvoor zijn er krabpalen! Maar helaas maken daar niet alle katten gebruik van. Heeft u ook zo'n eigenwijze krabbende kat? Lees dan hier onze adviesbrief over het juiste gebruik van de krabpaal.
 
Asieldieren van de maand: Joggie en Mickey
Mickey en Joggie zijn gecastreerde katers van middelbare leeftijd. Hun baasje is helaas overleden en nu zoeken ze samen een nieuw thuis.
Ze zijn gewend aan een rustig huisje zonder kinderen of andere dieren.
Hier lopen ze tussen de andere katten en dat gaat prima.
Wel willen ze af en toe naar buiten kunnen.
Mickey heeft een oud trauma waardoor hij achter wat wankel is; hij heeft hier verder geen last van en springt gewoon op de krabpalen.

Heeft u interesse in Joggie en Mickey?  Neem dan contact met het Kerbert Dierentehuis in IJmuiden. 0255-515744.
Kijk voor meer dieren die een baas zoeken op:
 
Dier Medisch Centrum Beverwijk Büllerlaan 8 1945 SR Beverwijk
tel: 0251 254 254 info@dierenartsbeverwijk.nl
Dier Medisch Centrum Kennemerland Zadelmakerstraat 98 1991 JE Velserbroek
tel: 023- 538 44 44 info@dierenartsbeverwijk.nl
Openingstijden: ma-vrij 8:00-20:00 en DMCK tevens op zaterdag 9:00-17:00
Behandeling op afspraak.