Whitepaper E-Health
 
 
Het ministerie van Welzijn, Volksgezondheid en Sport zet al jaren in om eHealthtoepassingen te ontwikkelen en implementeren. Ook de Europese Unie steekt al jarenlang veel geld in het ontwikkelen van digitale zorgtoepassingen, voornamelijk om mensen langer veilig en comfortabel thuis te laten wonen.
Producten uit deze programma’s, bedoeld om ouderen langer veilig en comfortabel thuis te laten wonen, zijn inmiddels ook te gebruiken door cliënten en patiënten die in een zorginstelling verblijven.
 
Het begrip ‘eHealth’ zult u nog vaker gaan tegenkomen in de zorginstelling(en) waar u kunt meepraten en adviseren. Of misschien zijn er al toepassingen van digitale zorg en kunt u die delen met andere cliëntenraden.
Vanuit Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg vinden we het in ieder geval belangrijk om u te informeren over de ontwikkelingen op dit gebied en wat het kan betekenen voor cliënten en patiënten.
 
Mw. drs. José van Berkum is hierbij onze partner. Vanuit haar adviesbureau voor communicatie (www.vbcom.nl) is ze gespecialiseerd in ouderen en technologie.
NCZ werkt mee aan een onderzoek in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, naar technologie in de verpleeghuiszorg. NCZ maakt deel uit van de begeleidingscommissie voor dit onderzoek en praat mee over vragenlijsten. Onze inbreng gaat met name over de vragen voor (centrale) cliëntenraden en hun achterban. Wij houden u graag op de hoogte. Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact met ons op!
 
U kunt de whitepaper geheel kosteloos opvragen. Wij sturen deze dan digitaal per omgaande naar u toe. Ik zou zeggen: doen!
 
 
Workshop Lezen begroting 27 november Nieuwegein
 
 
Veel cliëntenraden vinden het lezen en interpreteren van een begroting en jaarrekening lastig, omdat het niet hun dagelijkse werk is. Waar moet je 
nu eigenlijk op letten? En hoe kun je zien wat de relatie is tussen de getallen en de plannen van de zorgaanbieder?
Worden die plannen eigenlijk wel duidelijk? En wat zijn de gevolgen voor de cliënt als deze begroting wordt vastgesteld?
 
In deze workshop:
 
• Bekijken we een voorbeeld van een begroting
• Kijken we naar de relatie tussen de cijfers en de gevolgen voor de zorg
• Nemen we de belangrijkste financiële begrippen door 
 
Aan het einde van deze workshop heeft u inzicht in hoe u de begroting kunt lezen vanuit het cliëntenperspectief:
 
• U weet hoe u een begroting moet lezen en beoordelen
• U weet hoe het vanuit het cliëntenperspectief naar de begroting moet kijken
• U kunt uw taak als cliëntenraad nog beter uitvoeren
• Een concreet plan om in de komende maanden de achterban te betrekken
 
 
 
Meet & Greet met Minister Hugo de Jonge tijdens het Congres Clientenraden
                   

Nieuwsbrief en Privacy

 
Uiteraard heeft u al gehoord van de nieuwe regelgeving omtrent privacy. Daar hoort ook bij dat het niet meer is toegestaan om u ongevraagd mails te sturen.
Hierbij laten wij nog even weten dat het via deze link mogelijk is om u uit te schrijven voor onze nieuwsbrief. 
Wij gaan er van uit dat u mails van ons wilt blijven ontvangen als u zichzelf niet uitschrijft.

 Ondanks de zorg en aandacht die wij aan de samenstelling van onze nieuwsbrief besteden, is het mogelijk dat de informatie die in onze nieuwsbrief wordt gepubliceerd onvolledig of onjuist is. Aan onze nieuwsbrief kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.
 

 In onze nieuwsbrief vindt u soms links naar andere websites. Wij houden ons niet aansprakelijk voor de inhoud van die sites en/of de wijze waarop die sites omgaan met uw (persoonlijke) gegevens. Lees daarvoor het privacybeleid, de disclaimer en algemene voorwaarden van de site die u bezoekt.
 
 Wij staan te allen tijde open voor suggesties ter verbetering van onze nieuwsbrief.
 
 Voor ideeën, op of aanmerkingen kunt u mailen naar: redactie@ncz.nl