Hej,
 
Jag är nyss hemkommen från en garnspaning i Danmark. Jag hann både med att besöka en garnmässa, där jag såg en hel del härliga höstnyheter på garnfronten, och en runda till några av våra danska leverantörer. Med mig hem har jag en rejäl dos inspiration, många kilo härlig Pimabomull från Strikkebogen och flera fina kit från både Geilsk & Hanne Falkenberg. Några foton från resan kan du se här.
 
Kurs: Lär dig sticka flätor!
Torsdag 13 september kl 18.30-21.00
Att sticka flätmönster är roligt – flytta maskor åt höger eller vänster och skapa  vridningar i den stickade ytan. Med små variationer kan man få helt olika effekter och vackra mönster.  Flätor är snyggt på mycket, allt från klassiska Arantröjor till trendiga kuddar. På den här kursen lär du dig att sticka flätor med hjälpsticka och efter diagram. Kursledare är Ivar Asplund.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
Heavens Hand till REA-pris!
Nu säljer vi ut det sista vi har i lager av Heavens hand Wool Classic till rabatterat pris. Passa på - nu kostar detta handfärgade ullgarn bara 75 kr per härva om 100 g, istället för ordinarie 105 kr. Vissa färger som vi bara har enstaka härvor kvar i kan du fynda för endast 55 kr styck.
 
 
Brodera ett skal till din Iphone!
Gör din Iphone ännu mer personlig, pynta ett skal med nål och tråd :) Vi har fyra olika färger på skalen och det följer med garn och förslag på motiv att brodera på skalet, eller så hittar du på ett eget favoritmönster. En helt ny höstkostym till din Iphone kostar 79 kr.
 
 
 
Eco Alpaca i nya färger
Viking garns fantastiskt mjuka Eco Alpaca är definitivt ett av våra mest populära garner till varma, sköna halsdukar, precis en sån som det är dags att börja sticka nu så den är klar lagom tills höstvindarna börjar vina. Tidigare fanns Eco Alpaca i vackra naturtoner men nu har färgskalan utökats med flera snygga nyanser. Välj din favoritfärg, en härva på 100 g kostar 100 kr.
 
 
Nytt läckert tweedgarn
Tweed hör ju hösten till, och därför är det kul att nu kunna presentera Granite, en ny vacker tweedkvalitet från BC garn i 50% ull och 50% bourettesilke. Garnet är mjukt och mycket drygt, hela 215 m på en härva om 50 gram. Granite passar till stickor 3-3½ mm och kostar endast 45 kr för de tvåfärgsmelerade och 55 kr för de enfärgade nyanserna. Varför inte sticka en snygg, klassisk herrtröja eller väst?
 
 
Kampanjpris på Superla!
Du kan fortfarande fynda kvalitetsgarnet Superla, tunn kid mohair och silke, för endast 89 kr per nystan istället för ordinarie pris 110 kr. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Superla finns i många fina färger och passar bra till lätta sjalar eller skira plagg. Den är också utmärkt att blanda med andra kvaliteter för att skapa lättare plagg. Ett nystan väger 25 g och innehåller hela 250 m! Som extra bonus får du ett mönster till någon av nedanstående plagg på köpet. Garnåtgången är 1-2 nystan Superla per projekt.
 
 
I kväll, 22/8, är det dags för säsongens första stick- och virkcafé. Du och din stickning eller virkning är då varmt välkomna att umgås med nya och gamla garnvänner mellan kl 17.30 och 19.30. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs.
 
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt