Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
Advent är här och det är tid att tända ljus, dricka glögg och baka pepparkakor - och sticka såklart!
Varför inte passa på att unna dig en bra start på dagen med en morgonkurs i dubbelstickning? Se mer info i inbjudan  nedan. Kanske är du redan i full gång med diverse julklappsprojekt, i så fall ligger du helt rätt i tiden för enligt Expressens krönikör Linda Nordlund är handstickat, och då särskilt i svensk ull, till och med mer "rätt" än årets julklapp - det återvunna plagget. Vi instämmer såklart!
 
Jag har som vanligt flera olika projekt på gång, men det är fortfarande oklart om några av dem kommer att hinna bli julklappar... I höst och vinter har jag stickat mer än vanligt av garner i mohair- och silkeblandning, och det är jag inte ensam om - vi har sålt oanade mängder av Tynn Silk Mohair, Silkhair och Silk+Kid Mohair den här säsongen. Här på bilden intill är det en sjal på gång i dubbelt garn i två olika blå nyanser av det vackra Onion Silk+Kid Mohair. 
 
 
Har du inte redan stickat dig en Sorbet Cardigan så har du det roliga kvar! Från Sandnes garn kommer nu en härlig tröja i trippel tråd av Tynn Silk Mohair. Den finns i mönsterhäfte 1816 Silke och stickas på stickor 6 och 7 mm i tre olika färger av Tynn Silk Mohair. Det finns massor av fina färgkombinationer att välja bland, och vi hjälper gärna till :)
 
 
 
AKTUELLA KURSER!
 
Ny morgonkurs:  Dubbelstickning!
Onsdag 12 december kl 08.15-10.45
 
Dubbelstickning är en rolig teknik där du stickar framsidan och baksidan av arbetet samtidigt, med två olika färger. Resultatet blir två rätsidor med spegel­vända motiv. Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Om du sedan vill kan du börja på ett lite större projekt, som kan bli t. ex. en grytlapp eller halsduk.

Kursledare är Ivar Asplund.
 
 
 
 
Estonian Knitting - vol 2 - Socks and Stockings
Årets stickbibel! Den här fantastiska boken är del två i en serie om den estniska sticktraditionen, och i denna volym är det fokus på sockor och strumpor. Det här är ett riktigt praktverk - hela 384 sidor och rikt illustrerad med fantastiska foton. Här finns beskrivningar till över 200 sockor och strumpor, utförliga teknikavsnitt om olika häl- och tåkonstruktioner, intressant läsning om stickningens historia i Estland och ett överflöd av färg och vackra mönster. 
 
Boken kostar 595 kr och förbeställs via mail till order@litetnystan.se. Skynda dig och beställ senast måndag 10 december om du vill ha den innan jul!
 
 
 
Smart förvaring av dina nålar!
De här fiffiga nåletuierna från Prym är magnetiska och har vad tillverkaren kallar "Lipstick technology", vilket betyder att du kan skruva upp dina nålar på samma sätt som du skrivar upp ett läppstift eller cerat. Lite fånig benämning kankse, men vad man än kallar det så är det smart, det är lätt att få tag på en nål när de sprider ut sig och man tappar inte bort dem lika lätt eftersom de hålls på plats av magneten. Nu har vi Nål-läppstift i grön, röd eller turkos variant, och de kostar 99 kr utan nålar och 119 kr med nålar.
 
 
 
Visjöhyllan har fått påfyllning!
Nyligen kom ett rejält och mycket efterlängtat lass med underbart Visjögarn från Östergötlands Ullspinneri AB, så nu har vi fyllt på i hyllorna. Ytterligare några nyanser kommer inom kort. Jag har sagt det förr, Visjö är kanske världens bästa ullgarn ❤ så mjukt och spänstigt, lagom tjockt och en fröjd att både sticka med och att bära. Ett riktigt fint hantverk av prima svensk ull varsamt förädlad av spinnmästaren Börje Norberg! Jag är så glad att kunna erbjuda mina kunder detta garn!
 
 
 
Bio Balance
Vi vill gärna presentera hela färgskalan i Bio Balance från BC garn! Ett otroligt trevligt och drygt garn i ekologisk GOTS-certifierad ull och bomull som passar utmärkt till åretrunt-plagg för både barn och vuxna. Stickas på stickor 3-3.5 mm, en härva är 50 g och 225 m och kostar 69 kr.
 
 
 
 
 
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 

www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
Instagram: @litetnystan
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16
söndagar och helgdagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!