AGENDA 
Zaterdag 5 november
11:00 uur: BSN - Cubs 2
11:00 uur: RCC - Junioren 1
12:00 uur: HRC - Cubs 1
12:00 uur: Junioren 2 - BRC
13:00 uur: Colts - URC
 
Zondag 6 november
12:00 uur: Dames - DIOK
13:00 uur: RCE/Elephants - Dukes Legends
14:30 uur: Dukes 2 - URC
14:30 uur: RCE - Dukes 3
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 1: Dukes 1 -  Cas 26 - 25
Dukes Dames: Dukes Dames - Breda/REL 31 - 15
Colts: Amstelveense RC - Dukes 42 - 22
Junioren 1: Dukes - AAC 72 - 0
Junioren 2: Dukes - WaWa's 10 - 58
Cubs 1: Dukes - RRC 0 - 69
Cubs 2: Ducks/Dukes - Pink Panther's 7 - 48
 
WEDSTRIJDVERSLAG DAMES
Op deze zonnige zondag mochten wij eindelijk weer eens op eigen grond in Den Bosch spelen. Vrienden en familie kwamen kijken hoe wij de strijd aangingen tegen de nummer 1 van onze poule; BRC/REL. 
Een pittige wedstrijd, waar hard gestreden werd om terreinwinst en balbezit. Met de herinneringen van onze laatste ontmoeting in ons achterhoofd en met enorme lust naar overwinning, hebben onze dames alles op alles gezet. 
Door een paar blessures in de tweede helft stond niet iedereen meer op haar eigen positie, waardoor het op sommige momenten wat onwennig was. Maar dat was geen reden voor paniek; aan het eind van de wedstrijd mochten we vieren dat wij gewonnen hadden met 31-15!
Ook vandaag weer nieuwe dames in het rood-gele tenue;
Renske kwam vandaag mee met de dames uit Venlo en speelde haar eerste wedstrijd!
Daarnaast is Sabine sinds kort vanuit Nijmegen naar Den Bosch verhuisd en ze speelde op een voor haar vertrouwde positie in dit nieuwe team.
Natuurlijk gebeurden er ook weer mooie en gekke dingen in deze wedstrijd. Onze scrum-half wist haar lichaam niet meer te motiveren na een overdosis gezelligheid... Dick of the Match! 
Tijdens een motivatie-praatje vroeg Wopke om "Oooeeehh-tackles" en ze wist zelf de grootste "Oooeeehh" uit het publiek te krijgen; daarmee werd zij Chick van deze Match!
 
WEDSTRIJDVERSLAG DUKES 1 - CAS
Het is lang geleden dat er zo'n spannende en close wedstrijd door Dukes 1 aan de Limietlaan werd gespeeld als afgelopen zaterdag. Dukes mocht aantreden tegen Cas RC uit Castricum. Wilde The Dukes zich plaatsen voor bovenste zes van de Ereklasse dan moest deze wedstrijd - gezien de stand en het programma - gewonnen worden. En dat met een aantal debutanten en meer dan 10 spelers die om diverse redenen ontbraken.
Eerste helft.
Na een try van Jim Maas voor The Dukes nam Cas het initiatief en bouwde in de loop van de eerste helft met gedegen rugby een voorsprong op. Die werd echter kort voor de rust verassend omgedraaid door twee snel op elkaar volgende try's van Diede Brekelmans en Aidan Scanlan. Een zeker niet onverdiende maar toch verassende ruststand van 20-15 was het resultaat.
Tweede helft.
De tweede helft werd van beide kanten fel gespeeld met de nodige blessures en gele kaarten tot gevolg. Een viertal minuten voor tijd keken The Dukes tegen een 23-25 achterstand aan en deze leek onoverbrugbaar doordat Cas balbezit had op het middenveld. Zij leken de wedstrijd uit te gaan rugbyen. Maar doordat The Dukes ook nu druk bleef uitoefenen volgde balverlies en een overtreding. De hiervoor aan The Dukes toegekende penalty werd door Diede Brekelmans verzilverd: 26 - 25 voorsprong met één minuuut te gaan. In de hectische slotfase was het ten slotte Nicky Verhoeven die een kick van Cas ving en de rugbybal buiten de lijnen trapte. Game over en vier belangrijke en luid bejubelde punten voor The Dukes.
De competitie.
De uitslagen in de Ereklasse blijven verassen waardoor - afgezien van nummer een en twee RC Hilversum en 't Gooi - nog zo'n zeven teams knokken om vier plaatsen bij de bovenste zes die gaan strijden om het kampioenschap. Met de traditioneel moeilijk uitwedstrijd tegen HRC uit Den Haag plus thuiswedstrijden tegen topper 't Gooi en runner up Waterland nog voor de boeg mag Dukes 1 aan de bak. Voorlopig ligt de ereklasse drie weken stil waarna deze voor The Dukes wordt hervat met een uitwedstrijd tegen nummer 11 Amstelveen. Hopelijk zijn tegen die tijd de meeste geblesseerden weer fit aan de Limietlaan.
 
ENGELSE TEAMS OP BEZOEK BIJ CUBS DUCKS EN DUKES
Donderdag 20 oktober ontving rugbyclub de Ducks de Engelse rugbyschool West Buckland. Er werden drie partijtjes van 25 minuten gespeeld; Ducks/Dukes Cubs 2 en Dukes Cubs 1 speelden tegen West Buckland en Cubs 2 en Cubs 1 speelden afsluitend tegen elkaar. De Engelse jongens speelden goed, snel en sterk, een team dat op elkaar is ingespeeld.

Na de wedstrijdjes werden er aandenkens uitgewisseld en werden de captains van de teams uitgedaagd om het tegen elkaar op te nemen met paalhangen en snel koekjes eten. Wat nu wel gewonnen werd door Ducks c.q. The Dukes.

Uitslag wedstrijdjes: Ducks/Dukes cubs 2 – West Buckland: 0 – 29; West Buckland – Dukes cubs 1: 36 – 0; Dukes cubs 1 – Ducks/Dukes cubs 2: 33 – 24.

Daarna was het de beurt voor de Engelse rugbyschool Pinewood. Zaterdag 22 oktober waren ze te gast in Boxtel en speelden tegen Ducks/Dukes Cubs 2. Een leuke wedstrijd tegen wederom een sterk en goed op elkaar ingespeeld team, waar weer veel van is geleerd.

En maandagavond tijdens de herfstvakantie was Pinewood te gast bij The Dukes. Met succes voor de The Dukes Cubs, zij won deze wedstrijd met 22 -15. Natuurlijk was de derde helft zeer geslaagd; gezamenlijk gegeten – dank aan de ouders die dit verzorgden - gelachen en ons clublied gezongen. 

Nice and good you were in The Netherlands, thank you West Buckland & Pinewood we hope you’ve enjoyed it as much as we did!
 
SELECTIE NEDERLANDS TEAM
Gareth Gilbert heeft het Nationaal team bekend gemaakt dat a.s. zaterdag 5 november tegen de Oekraïne zal uitkomen voor de Rugby Europe Trophy. Van The Dukes is Johnny Nas geselecteerd. De wedstrijd wordt om 15.00uur lokale tijd gespeeld in Lviv (14.00uur in Nederland). De wedstrijd is ook live te volgen via www.RugbyEurope.tv.
Gareth Gilbert, de nieuwe bondscoach van het team heeft het volgende te melden: “Het wordt een heel speciaal weekend voor dit team, omdat we nieuwe staf hebben en daarnaast 7 nieuwe ‘cap’ spelers. Het team heeft veel potentie en we hebben genoeg in huis om de Oekraïne aan te kunnen. Zij waren vorig seizoen als tweede geëindigd, en weten dat het zwaar wordt. Maar de energie en het enthousiasme van dit team is uitmuntend geweest en de spelers dragen het Oranje vol trots. Het gaat voor de nieuwelingen een dag worden die ze niet snel zullen vergeten.”
Veel succes Johnny en de andere heren!
 
APRES SKI PARTY
Op zaterdag 19 november organiseert Rugby Club The Dukes een besloten feest voor haar leden. Vanaf 19:30 uur is de 'Dukes Apres Ski Party' toegankelijk voor The Dukes 1, The Dukes 2, The Dukes 3, The Duckes Legends en de Dukes Dames.
Vanaf 21:30 uur is de "Dukes Apres Ski Party" toegankelijk voor alle overige leden van Rugbyclub The Dukes.
Aanmelden via de Facebookpagina van Rugbyclub The Dukes bij evenementen. Dresscode: Wintersport.
 
SAVE THE DATE: DUKES LADIES NIGHT
Op 25 november is het LADIES NIGHT bij The Dukes. Een avond speciaal voor ALLE Ladies. Meer info binnenkort. Houd hem vrij en ben d'r bij. Aanmelden kan hier.
 
ALGEMENE LEDENVERGADERING
Op maandag 28 november 2016 vindt weer een algemene ledenvergadering plaats. Aanvang 19:00 uur in het clubhuis aan de Limietlaan. De eerder besproken datum - 14 november - kan niet doorgaan door de lage bezetting van het clubbestuur. De uitnodiging met agendapunten en verslag van de vorige vergadering volgt zo spoedig mogelijk.
 
CLUB VAN 100
Zaterdag 3 december speelt Dukes 1 de thuiswedstrijd tegen 't Gooi. Een geduchte tegenstander en op dit moment met een straatlengte voorsprong de nummer twee van de erelasse achter RC Hilversum. De leden van de club van 100 zullen - onder het genot van een hapje en een drankje - The Dukes aanmoedigen. Daarvoor is de bar in de club van 100 tent geopend vanaf 14.00 uur tot 17:00 uur. Aansluitend is iedereen welkom in het clubhuis om daar de gezelligheid voort te zetten. Meer informatie over de club van 100 en hoe jij jezelf daarvoor kunt aanmelden vindt je op onze website.
 
Week 44/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl