Producentbyrån Nyhetsbrev 13 juni 2019

Nu har vi väl ändå väntat länge nog?!
Det har äntligen blivit dags för oss att avslöja vad vår kommande dansfestival för barn och unga ska heta. Trumvirvel tack…
 
I mars 2020 presenterar vi Step – en ny internationell dansfestival för barn och unga i Västra Götaland. Grunden för festivalen är mötet mellan publiken och danskonsten, där alla barn och unga – oavsett förutsättningar, bakgrund, var du bor eller tidigare erfarenheter av dans – ska få möjlighet att uppleva dans i världsklass.
 
Det känns så sjukt kul att äntligen få chansen att dela det här med er alla! Det är såklart en bra bit kvar fram till första festivalen i mars 2020, men vi ser fram emot resan som vi nu har framför oss. Step är vår egen lilla Producentbyrånbebis. Vi har jobbat hårt och länge för att ta oss hit, och vi ska göra allt vi kan för att det här ska bli en så bra, spännande, rolig, inkluderande och välkomnande festival som det bara går! Mer information om Step hittar ni längre ner i det här nyhetsbrevet.
 
Och nu när vi ändå pratar om dans. Göteborgs stad har nu lanserat Dansresursen som ska samla bland annat utbildningar, nätverk, studios och arrangörer inom dans i Göteborg, Sverige och internationellt. Ett grymt bra initiativ som vi hoppas kan fortsätta att utvecklas framåt!
 
Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Den första inspirerande repetitionsveckan inför Spinns kommande produktion Moby Dick är nu över. Arbetet tillsammans med italienska koreografen Chiara Bersani och rörelsecoachen Marta Ciappina gav mersmak. Dansarna Felicia Sparrström, Izabell Makiela, Annika Vestel och Britta Kangas ser nu fram emot nästa repetitionsperiod som äger rum i Rovereto, Italien i september.

Programmet för Gothenburg Culture Festival 2019 släpps i slutet av juni, men redan nu kan vi berätta att Veera Suvalo Grimberg och dansaren Felicia Sparrström kommer att hålla workshops tillsammans den 8 augusti. Under festivalen kommer även föreställningen Miramos, skapad av Torgunn Wold och Paulo Serantes, att visas vid två tillfällen den 10 augusti. Båda aktiviteterna sker i Trädgårdsföreningen och riktar sig till målgruppen barn/familj.
 
Dansaren och koreografen Katarina Eriksson, som Spinn har samarbetat med vid flera tillfällen, är utvald att ha sommarresidens på Spinnstudion. Residenset är ett av flera som Danscentrum Väst samordnar i regionen. Det blir två veckors konstnärlig utforskning hos Spinn i juli och målet är att till våren 2020 presentera föreställningen med arbetsnamnet Meanwhile.
 
Danskompaniet Spinn medverkade med workshops på Skapa Loss-dagarna som arrangerades av Synskadades Riksförbund på Nordiska Folkhögskolan i Kungälv den 7-9 juni. Spinns konstnärliga ledare Veera Suvalo Grimberg och dansaren Annika Vestel inspirerade medlemmarna till dans och virkning.
 
Sedan blir det en riktig rivstart på hösten. I början av september åker kompaniet åter till Rovereto i Italien där labbet inom projektet Spark, som är en fortsättning på EU-projektet Moving Beyond Inclusion, samlar dansare från sju länder. Mer om detta kommer i augusti månads nyhetsbrev!
 
foto: Veera Suvalo Grimberg
 
PROJEKT
Step
I mars 2020 presenterar vi alltså Step – en ny internationell dansfestival för barn och unga i Västra Götaland. Step innebär dansföreställningar i både det stora och det lilla formatet. Med olika uttryck, olika stilar och från olika kulturer. Föreställningarna ska turnera i regionen och presenteras på scener i Göteborg. Festivalen blir även en samlingsplats för branschen med både samtal och workshops för både barn och vuxna, allt med utgångspunkt i vad våra samarbetsparter har för idéer och önskemål. Det blir helt enkelt roligare när vi gör saker tillsammans!
 
Med Step vill vi skapa en gemensam plats där vi tillsammans kan uppleva något som förflyttar oss från vardagen och in i någonting helt annat. Där allas lika värde är en förutsättning för att skapa glädje och gemenskap i mötet med dansen. Där festivalen blir en möjlighet att upptäcka någonting helt nytt, något som du kanske aldrig hade kunnat drömma om. Kort sagt, en festival för alla barn och vuxna med barnasinnet i behåll.

Vi som har skapat och som driver Step är Producentbyrån. Sedan 2008 har vi arbetat som oberoende producenter inom scenkonst. Med Step tar vi ett nytt steg och skapar en internationell dansfestival för barn och unga. Vi hoppas att ni följer med oss på den här resan!

www.stepfestival.se
 
foto: Lina Ikse
 
 
JUST NU...
Just nu jobbar vi på Producentbyrån även med Dansutbildningen Språng vad gäller administration. Vi jobbar också vidare med Malmöbaserade Kompani Kanalje och med processledning för en utredning vad gäller musiklivet som Borås stad just nu genomför.


Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

tel - 0728-58 76 38 
mail - info@producentbyran.se