je dagelijkse stap naar wandelen ...
 
In het zuiden van het Oostenrijkse Vorarlberg werd miljoenen jaren geleden de grootste geologische diversiteit van de Alpen gevormd. Waar de drie bergketens Verwall, Silvretta en Rätikon samenkomen, ligt een heel bijzondere plek: Montafon. 
 
Vier avontuurlijke gebieden vertellen over het unieke karakter ervan: de eenzame en ongerepte Verwall met zijn mystieke veenlandschappen, de uitdagende en wilde Silvretta met zijn gletsjers en drieduizenders, het schilderachtige Rätikon met zijn kalksteenformaties en het avontuurlijke dalgebied. 
 
Alpenmozaïek Montafon nodigt je uit voor een veelzijdige avontuurlijke wandelreis. Een wandelnetwerk van ruim 500 kilometer wandelplezier en 33 themaroutes staan garant voor een uitzonderlijke wandelbeleving. 
 
Panoramatour rond de Hohe Rad
Panoramatour rond de Hohe Rad © Tourismus Montafon | Christian Hirschmann
 
De Panoramatour rond de Hohe Rad is een van de mooiste in het Silvretta-massief. Tijdens deze middelzware wandeling stap je van de Silvrattesee langsheen lentefrisse Alpenweiden naar de imposante gletsjer. Na de beklimming via het Bieltal wacht je op de Radsattel een overweldigend panorama op het omliggende gletsjerlandschap. Je hebt er een prachtig uitzicht op enkele drieduizenders, inclusief de Piz Buin, de hoogste berg van Vorarlberg. 
 
Gauertaler Alpkultour
Gauertaler Alpkultour © Tourismus Montafon | Andreas Haller
 
In het Gauertal, een van de mooiste dalen van de Alpen, kan je de indrukwekkende  Gauertaler Alpkultour ontdekken. Niet alleen het adembenemende uitzicht op het indrukwekkende berglandschap van de Drie Türme maken deze themawandeling bijzonder. De wandeling is ook geschikt voor het hele gezin. De streek is een prachtig voorbeeld van de agrarische Alp- en Maisäß-cultuur op meer dan 1600 meter boven de zeespiegel die je vooral in Montafon tegenkomt. Langs de wandelroute kom je alles te weten over deze bijzondere landbouwgebieden en de eeuwenoude traditie van de driefasenlandbouw die zo typerend is voor de streek.
 
De Sagenwandeling
Sagen en legendes zijn onlosmakelijk verbonden met de cultuur in Montafon. Al eeuwenlang vertellen de bewoners elkaar verhalen waardoor veel van die sagen al sinds mensenheugenis ronddwalen. 
 
Sagenweg Sint-Agatha Kapel © Tourismus Montafon | Andreas Haller
 
Het Silbertal, een geheimzinnig zijdal van Montafon heeft altijd al tot de verbeelding gesproken. De Sagenwandeling loopt langs de Litz, een wilde rivier en op de Kristberg
waar naar verluidt allerlei mysterieuze zaken gebeuren. Zowel de Kristberg als het Silbertal zijn historisch en cultureel belangrijke plekken, vooral vanwege de mijnbouw die hier vroeger plaatsvond. De wandelroute loopt langs tien spannende plekken in het mijnbouwgebied, maar ook door schaduwrijke bossen. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de Verwall en natuurlijk het Silbertal zelf.
 
Montafonerhausweg
 
In Gortipohl staan veel traditioniële Montafonerhäuser op loopafstand van elkaar. Zo is de Montafonerhausweg ontstaan. Deze cultuurwandeling laat je de typische Montafon woon- en boerderijhuizen van de 15e tot de 20e eeuw ontdekken. En wat maakt een Montafonerhaus dan zo uniek? Dat ontdek je op vijf plekken langs de route. Op elk van locaties kun je een specifiek deel van het Montafonerhaus bezoeken en krijg je uitleg over de unieke kenmerken van de bouwstijl. 
 
 
Montafon Tourismus GmbH
Montafonerstr. 21
6780 Schruns
T. +43 50 6686 0
info@montafon.at
www.alpenmosaik-montafon.at
 
                           
Deze nieuwsbrief is een uitgave van 
 
   
         
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij ons geregistreerd staat als abonnee. 
Wandelsport Vlaanderen vzw, Industrielaan 11 Bus3, 9990 MALDEGEM