Hej,
 
Nu är det vår i luften, äntligen! I butiken har vi skyltat om med nytt grönskande tema så nu känner vi oss redo för våren!
 
  
En kurs som många efterlyst är en grundläggande kurs i att sticka sockor, och nu är det dags! En heldagskurs för dig som vill lära dig hälens mysterier under trygg och säker ledning av Hélene Wallin. Läs mer nedan.
 
 
 
De bästa virknålarna i bambu
Vi har äntligen fått in virknålarna från Chiaogoo igen. De är gjorda  i extra stark kinesisk bambu, har perfekt lagom spetsigt huvud och dessutom är storleken inbränd i skaftet så det nöts aldrig bort. ChiaoGoo kostar från 50 kr och finns från storlek 3,5 mm och ända upp till 19 mm. Det är rejäla grejer det :)
 
 
 
Nya vårfärger!
Det läckra sockgarnet Zauberball har kommit i några nya färger, visst är de snygga! Zauberball och Zauberball Crazy kostar 130 kr per nystan om 100 g.
 
  
Även det tunna bomulls- och silkegarnet Sekku från japanska Noro har vi fått in i nya färgställningar. Sekku passar utmärkt till somriga sjalar eller glest stickade toppar och tröjor. Ett nystan på 50 g kostar 120 kr.
 
 
Massor av färger har vi fått in i Malabrigo Lace också. Den fantastiskt mjuka, handfärgade babymerinon från Uruguay. Det blev så många färger att  Malabrigo Lace fick ta upp ytterligare ett fack i hyllan :) Malabrigo Lace kostar 100 kr per härva om 50 g.
 
 
AKTUELLA KURSER & AKTIVITETER
 
Sticka sockor – grundkurs!
Söndag 1 april kl 10-15
Det här är kursen för dig som vill lära dig att sticka dina egna sockor! Vi stickar en socka i tunt sockgarn efter ett basmönster. Vi går i lugn takt igenom hur du gör hälen och stickar oss igenom alla moment som ingår. Efter det stickar vi vidare på fot och tå så långt vi hinner. Under dagen får du också tips om olika sätt att sticka en häl, hur man börjar sticka en socka från tån och tekniken Magic Loop, som innebär att du stickar med rundsticka istället för strumpstickor. När vi är klara är du redo att lägga upp och sticka den andra sockan på egen hand. Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
 
Nästa stick- & virkcafé onsdag 21 mars kl 17.30-19.30
Du och din stickning eller virkning är välkomna att slå er ned en stund och umgås med likasinnade. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!
 
 
 
 

  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15