Ærede kammerater! Man skulle tro, at 2013 slet ikke var så sprödt, som vi lovede sidste år. Men det er det. Den spröde frø har bare været så sygeligt travl og fremgangsrig, at vi slet ikke har haft tid til at blære os med det. Det har allerede været et tumultarisk, ja, tumultaristisk år for os, idet vor mand i Awehus første februar forlod firmaet. Hr. (Ra)Mogens Kjeldsen, kendt og elsket i hele den danske musikbranche, valgte at trække sig ud mens tid var, og har nu taget tjeneste i det offentlige. Hans letgenkendelige kontrafej er nu rammet ind og sømmet op på mindevæggen i HQ, og vi ønsker ham al mulig held og lykke ude i den virkelige verden, hvor man danser til tekno og stadig køber cd'er med både Tommy, Rasmus og Johan Sebastian Seebach.  Vi har gået med sørgebind i trusserne hele februar måned, men nu er det tid til at komme videre. Og i den anledning hilser vi vores nye ansatte Poe hjerteligt velkommen. Poe kommer fra forlagsverdenen (oprindelig fra en Farum stykker) og viser dermed mandsmod nok til at gå direkte fra en synkende skude til en allerede sunken.
 
LARS PÅ RADIUM
- og album på vej (den er go' nok!)

Det lysner ikke kun udenfor de små vinduer, men så sandelig også i æteren, hvor den splitternyeste radiosingle, ”Kiss You In The Doorway”, fra Lars and The Hands of Light for tiden roterer på P3 og P6. Og det lover godere end godt for det længere end længst ventede nye album fra Lars og Det Radioaktive Vantefyld. Så tænd din radio eller strøm nummeret på en af de utallige dertil indrettede tjenester, eller tag dit digitale indkøbsnet med en tur i iTunes og erhverv din helt egen kopi af dette skønne track.
 
 
 - frem med kreditkortet, klik og køb
 
Og sæt et stort, fedtet kryds i kalenderen den 29. april, hvor det andet album fra Lars and The Vans of Delight kanoneres ud til massernes måbende forbløffelse og endeløse begejstring. Baby, We Could Die Tomorrow bliver titlen på dette mesterværk. Men meget mere om det i næste udgave af din yndlingsbulletin! Meget mere! Glæd dig! Nu!

 
 
THEE ATTACKS GO CANADIAN
- a woman walked into a bar

Kommende generationer vil fejre den 19. marts som Canadas nye nationaldag (har de overhovedet en? jeps, 1. juli), da det var dagen, da ikke blot den legendariske mr. Jimmy Attack fejrede sin fødselsdag (tillykke, gamle dreng!), men tillige datoen for udgivelsen af Thee Attacks’ udødelige album Dirty Sheets netop på de kanter.
 
Første single hos vores 34 millioner nye spröde venner bliver ”Stab” (som de kommende generationer vil kende som afløseren for ”O Canada”), hvilket har været den perfekte undskyldning (som om der var brug for en – og hva’ hulen sker der med alle de parenteser?) for det instruerende trekløver Jonas Bang, Asbjørn Munk og Jannik Iuel Krarup til at skyde en sylespids, bloddryppende video på det idylliske truckervandhul Chicky Grill i vores helt egen Kødbyen, nedenbys Vesterbro. De gode folk hos The 405 blev så begejstrede, at de ilede med at holde premieren på dette stykke daylight noir: A woman walks into a bar …
 
 
 
- sig klik til din videum
 
 
 
SHINY DARKLY INDTAGER NORDAMERIKA
- først Columbus, nu Blimy Sharkly

I ved det, vi ved det – nu er amerikanerne også ved at opdage det: Shiny Darkly er dét, de unge vil ha’! I hvert fald hvis de går i college, for bandets selvbetitlede debut-EP ligger lige nu i rotation på 100.000 amerikanske collegeradiostationer – okay, over 100 så, men tallet stiger dag for dag for dag. Det er især ”You Feel Like You Should”, den amerikanske ungdom er faldet for – og det kan vi jo godt forstå! Nyd den lille perle her i en übercool optagelse fra Here Today Sessions.
 
  


- her i dag, stadig her i morgen ...

De knuselskelige mørkemænd er netop nu over there (mere om det nedenfor) med nyt materiale under de velduftende arme, men for at I ikke skal blive alt for kede af, at de ikke er hjemme, får I her muligheden for at gense (for selvfølgelig har I set den før) videoen til ”Diana”, som havde premiere på Clash Magazine, da DK lå under snedynerne i januar.
 
 
 
 
 
- Oh D-I-A-N-A, sweet D-I-A-N-A
 
 
 
FRØEN OVER DAMMEN
- a small leap for the finest damn record label in the Univers ... 

 
 
Yes, efter måneders forberedelse og tæt kinddans med de amerikanske immigrationsmyndigheder blev den årlige familieudflugt til Austin, Texas og branchefestivallen South By South West sat op, skudt i gang og afviklet med bravur. Shiny Darkly var på scenen en håndfuld gange, Thee Attacks ditto plus én – eller var det i virkeligheden to? Nå, der blev i hvert fald spillet en hulens masse koncerter! (Og ja, det var endnu en gang the legendary mr. David Fricke of you-know-what magazine, du så stå oppe foran).
 
 
Men det kunne ikke gøre det. Nikke, nikke nej! Der skulle mere til: Apparat Organ Quartet stødte til udflugtens anden del: Canadian Music Week i Toronto (jeps, Canada igen!), hvor det spröde konglomerat bl.a. stillede op til Humpy Dogs helt egen Official CMW Showcase (med assistance fra Rococode og Foam Lake) på spillestedet The Garrison. Vi afventer stadig den endelige rapport (med eller uden tamiler).
 


 
SNAKE & JET'S COSMIC BULLIT BAND
- ja, mere video! Og den er også fabulotastisk!

Efter de fabelagtige videoer til ”Stalker” og ”Black Egg” har bandets helt egen Laura Rathschau skruet en skøn (og kun lidt foruroligende) ting sammen til ”Cosmic Ark”, som selvfølgelig er hentet fra din yndlingsplade, Stuff That Rotates. Som The 405 skrev, da de gav premiere til dette lille stykke billedmagi: “The video puts us through eyeballs as we see the most psychedelic of images. The film is a perfect compliment to this hazy, old school garage-rock tune from the Danish group.”
 
 


 
- Cosmic, cosmic, cosmic, cosmic, cosmic chameleon
 
  
Og så har Crunchy Club, der jo sædvanligvis holder til i good ol’ swinging London, været en tur i Brighton, hvor Snake & Jet’s & Shiny’s Amazing Darkly Bullit Band viste de lokale, hvor rock-skabet skulle stå. Og de kunne li’ det, kunne de. Den opsøgende redaktør hos Artrocker skrev (ja, mere engelsk, men det går nok):
 
”Headliners Snake & Jet’s Amazing Bullit Band are a more light hearted affair who offered a more subdued performance, one that is open to the occasional psychedelic flourish to help decorate their Sixties influenced rock. One which saw singer Thor Rasmussen occasionally leave the stage and wander in and amongst the audience, individually thanking each person for attending, as he passed. Both may only just be raising their heads in the UK, but tonight should provide enough evidence that the Danish Music scene is in rude health.”
 
Men smut selv en tur forbi Artrocker og læs hele historien.
 
 
 
"Og det er bare lidt af al' de ting der er sket og oven i købet har jeg løbet cirka fem kilometer", for at citere vor store nationalskjald MC Einar. Der er faktisk sket meget mere, men det må vente til næste bulletin, som ikke skal lade vente lige så længe på sig som denne. Blandt andet barsler vi snart med en serie deja vu-dioer fra Crunchy Xmas. Der blev optaget både lyd og video fra alle koncerterne hin legendariske aften, og indtil videre har vi kun lækket en enkelt live-video fra Shiny Darkly.
 
 
 
 
- klik på billedet og hav det så frögteligt sprödt, folkens!
 
Indtil næste gang henviser vi hungrende sjæle til www.crunchy.dk og Facebook
If we took the bones out, it wouldn't be crunchy!