Click here to view this email in your browser
Hej,
 
Nu är kursverksamheten i full gång, det är jättekul att så många är sugna på att lära sig nya tekniker och utveckla sin kunskap i umgänget med garn :) Denna gång kommer en efterfrågad nybörjarkurs, behöver du själv en introduktion i stickningens grunder, eller känner du någon som vill lära sig sticka så är detta kursen för er! Och för dig som missade förra utskicket finns det faktiskt platser kvar på kursen Virka amigurumi, på åndag 14/10. Läs mer här nedan!
 
 
Kurs: Nybörjarstickning
Torsdag 24 oktober kl 18.30 - 21.00
Vill du ha en stor och härlig sjal eller halsduk att vira runt halsen nu när hösten är här? Varför inte sticka en själv?  På den här kursen får du tips och inspiration för att komma igång med ditt eget stickprojekt. Vi går igenom grunderna i stickning, du lära dig att lägga upp och maska av och sticka både räta och aviga maskor. Kursen passar dig som är riktig nybörjare men även dig som kan sticka sedan tidigare, men behöver en repetition för att komma igång igen.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!

 
 
Platser kvar!
Virka amigurumi - lär dig virka figurer
Måndag  14 oktober kl 18.30 - 21.00
Att virka små figurer, så kallade Amigurumi, har blivit omåttligt populärt. De finns i alla möjliga former och färger – bara fantasin sätter gränserna för vad du kan skapa med garn och virknål. På den här kursen får du lära dig att virka figurer. Vi går igenom grunderna i tekniken, hur du virkar runt, ökar och minskar och vi övar på de moment som ingår i att skapa en figur. Kursledare är Annika Messing, författare till succéboken Välkommen till virkligheten. Du kan se flera av hennes fina virkade figurer på bloggen Virkverket.
Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
Nästa stick- & virkcafé
Du och din stickning eller virkning är varmt välkomna att umgås med nya och gamla garnvänner onsdag 30 oktober mellan kl 17.30 och 19.30. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr och ingen föranmälan behövs.
 
 
Hjelholts Farveskiftegarn
Senaste nytt i våra hyllor är det entrådiga melerade ullgarnet Farveskiftegarn från danska Hjelholts Uldspinderi. Det är en finfin blandning av gotländsk pälsull och merinoull från Falklandsöarna. 100 gr är 400 m och kostar 145 kr, finns även i enfärgat i naturvit, grå och svart för 135 kr. Garnet passar till sjalar, tröjor och koftor - se några förslag nedan. Beskrivnignarna är på danska, kostar 25 kr och säljs endast tillsammans med garnet.
 
 
Malabrigo lace
Mjukaste mjuka Malabrigo Lace har vi nu fått hem en rejäl laddning av, ända från Uruguay. Det är ett entrådigt garn av 100% babymerino som handfärgas i massor av underbara färger, några av dem ser ni här. En härva är 50 gr och drygt 400 m och kostar 99 kr. Ett extra plus är också att sydamerikansk merinoull är garanterat mulesingfri, eftersom man i deras klimat inte har problem med den parasit som angriper särskilt merinofåren.
 
 
Knit Pro set Lana Grossa
Dags att börja tänka på julklappsstickningen, och inte minst på din egen önskelista :) Det här fina setet med KnitPro-spetsar kanske kan vara något att önska sig av Tomten redan nu? Det innehåller 8 par ändstickor från stl 3.5 mm till 8 mm, samt fyra kablar och en praktisk plastficka för förvaring av kablarna. Allt i en vacker ask och nu till ett nytt, lägre pris: 699 kr.
 
 
Påminner om vår oktoberkampanj på härliga Cascade 220
Nu har vi massor av snygga färger i vårt favoritgarn Cascade 220, 100% ull och en härva på 100 gr är 200 m och kostar normalt 85 kr. Garnet passar till stickor 4-5 och blir jättefint både i tvåfärgsmönster och flätor eller strukturmönster. Hela oktober månad kan du köpa Cascade 220 för endast 75 kr/härva. Passa på att fylla på med dina favoritfärger, eller testa detta härliga garn om du inte redan gjort det!
 
Härom dagen hade Ivar två Cascade-tröjor med sig på jobbet. Den ena hade han på sig, St Brigid i jeansblå 9326, och den andra är på stickorna; Inishmore i blekturkos 9452. Bägge i design av Alice Starmore, flätornas mästarinna.
 
Erbjudandena gäller under angiven period så långt lagret räcker, observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garn eller garn till kampanjpris.
  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner!