Beleef Brugge
Met Franky demon

 
 

NOVEMBER

 
"een gezellige en warme stad"
Beste 
 
De dagen worden steeds korter en we hebben de eerste nachtvorst achter de rug. In de winter ziet alles er vaak wat troosteloos uit, maar niet in Brugge. Tijdens de donkere maanden ziet onze stad er nog gezelliger en warmer uit. Het kan natuurlijk altijd nog beter en daar ben ik volop mee bezig. Zo is er een nieuw plan voor Sint-Michiels en de Kinepolis site. Er wordt ook werk gemaakt van de toekomst van Zeebrugge, waarbij onze kustgemeente nieuwe zuurstof krijgt. Daarnaast wordt ook de jeugdsite De Zandberg op Assebroek aangepakt. We werken aan een mooie stad voor zowel jong als oud! 
 
 

 
 
een toekomst voor zeebrugge vandaag en morgen

Ik mocht de plannen voor Zeebrugge voorstellen 'een toekomst voor Zeebrugge, vandaag en morgen'. We willen zorgen voor een betere verbinding tussen de 4 wijken die Zeebrugge rijk is. De Stad wil onder andere inzetten op een ontspanningsplein rond de Stella Mariskerk, een betere inrichting van de strandomgeving, een kustpark aan de zone Knaepen, een stadsboulevard langs de Kustlaan, een sportpark aan de rand van Zeebrugge-Dorp, de inrichting van aantrekkelijke publieke ruimte ter hoogte van de cruiseterminal,... Nieuwe zuurstof voor Zeebrugge! Bekijk hier de reportage in Focus.

 

 
 
eerste steenlegging zandberg

Samen met collega Hilde Decleer gaf ik de eerste spadesteek voor de bouw van de nieuwe jeugdsite aan de Zandberg te Assebroek.  Tijd voor een nieuwe start met een bijna energieneutraal gebouw, en dit in overleg met de jeugdverenigingen ter plaatse: KSA Assebroek meisjes, Gewest KSA De Graal, Europa Scouts, Uitgezonderd en vakantiewerking Kwibus. Als alles vlot verloopt, kan de jeugdwerking in het najaar 2018 gestart worden in gloednieuwe lokalen.

 

 
 
Facelift voor sint-michiels en uitbreiding kinepolis site in de maak

Ik ben blij om de nieuwe plannen te kunnen voorstellen voor de verdere ontwikkeling van de Koning Albert I-laan en haar ruimere omgeving op Sint-Michiels. Het opzet is een groene, verkeersveilige boulevard die niet langer zal dienen als drukke invalsweg. Daarnaast moet het plan ook meer mogelijkheden voor zorg, onderwijs en wonen voorzien. Het plan werd aan de gemeenteraad ter goedkeuring voorgelegd en zal binnenkort in openbaar onderzoek gaan. Aansluitend werd ook het startplan voor uitbreiding van de Kinepolis site principieel goedgekeurd. Bekijk hier de reportage in Focus.

 

 
 
 

schepen.demon@brugge.be

www.frankydemon.be