Nieuwsbrief DOK Ede, jaargang 9     Nummer 1, januari 2023
 
 
 

Nieuwsbrief 
januari 2023
 • Van de redactie
 • Van de bestuurstafel
 • Juiste gegevens van GROOT belang
 • Blessure spreekuur
 • Demoteam van DOK danst
 • Tweede plaatsingswedstrijd C-niveau
 • Drie keer GOUD
 • Eerste plaatsingswedstrijd rhönrad
 • Heren van DOK turnen prachtig
 • Prachtige resultaten voor turnsters van DOK
 • Nijntje beweegfeest
 • Goud, zilver en brons op acro-wedstrijden
 • Dansen in de Junushoff
 • 23 gediplomeerde assistenten
 • Wedstrijden in Winterswijk
 • Klimmen en klauteren
 • Geboren
 • Ziekenboeg
 • DOK in Ede Stad
 • Magazine 100-jarig jubileum
 • Activiteiten en vakanties
  

   ADRESSEN
    Website
     www.dok-ede.nl

    Facebook
     Facebook.com/dok1922

    Instagram
     instagram.com/dok_ede_official

    E-mail
   info@dok-ede.nl

  SOCIAL SITES
 
  QR-code
 

 
Van de redactie
 
De eerste maand van het nieuwe jaar ligt alweer achter ons. Het is al merkbaar dat de dagen weer langer worden.
's Avonds is het al steeds wat langer licht. Een hele volle nieuwsbrief met wedstrijdverslagen, verslagen van examens, een aankonding van een geboorte en nog véél meer! Ga maar snel lezen.

Artikelen voor de nieuwsbrief van februari moeten uiterlijk  25 februari bij de redactie binnen zijn;  rc@dok-ede.nl  
 
Van de bestuurstafel
 
En zo vloog de eerste maand weer om! Met elk weekend drie á vier wedstrijden, de nieuwsbrief staat weer vol met de verslagen, Astrid bedankt! En alle deelnemers gefeliciteerd met het resultaat, en op naar de volgende kans.

Sporten bij DOK voor minima
De gemeente stelt financiele middelen beschikbaar voor gezinnen met een laag inkomen! In vergelijking met vorig jaar is de maximale bijdrage 10% hoger geworden. Gezinnen met kinderen van 6 tot en met 17 jaar en een inkomen onder 130% van het sociaal minimum, krijgen een tegemoetkoming van €220,00 per volwassene en per kind per kalenderjaar.
Via http://www.ede.nl/berekenuwrecht vraagt u deze en onze andere inkomensondersteunende regelingen aan. U heeft hiervoor DigiD nodig. U ziet direct of u in aanmerking komt voor een regeling.
De tegemoetkoming voor 2023 kunt u aanvragen tot 1 december 2023. Binnen DOK weten uitsluitend de secretaris en de penningmeester van deze aanvraag.

Ledenaantallen
Op dit moment maakt DOK een grote groei in het ledenaantal mee: we hebben nu 1166 leden. Dat zijn ruim HONDERD leden meer dan op 1 juli 2022. We geven honderdveertien lessen in dertien gymzalen in Ede en Lunteren. Deze lessen worden geven door achtenvijftig lesgevers en talloze assistenten en vrijwilligers. We zijn blij dat zoveel mensen onze vereniging weten te vinden.
 
Assistenten
Opnieuw een stap in het verbeteren van de kwaliteit van de lessen:
Afgelopen zaterdag hebben drieentwintig leden van DOK hun examen assistent 1 gedaan. Allemaal gefeliciteerd! We hopen dat ze nog heel veel jaren blijven assisteren en uiteindelijk gaan doorgroeien naar lesgever.
 
Ineke Reidsma
 
Juiste gegevens van GROOT belang              
 
Wanneer uw telefoonnummer wijzigt, wilt u dit dan alstublieft óók aan de leiding bekend maken? Het is van groot belang dat de leiding in noodgevallen (bijvoorbeeld bij een ongeval tijdens de les) of andere calamiteiten iemand kan bereiken. Geef dus het nummer (of nummers) door waar u tijdens de sportles van uw kind ALTIJD op te bereiken bent.  De leiding maakt hier notitie van en zorgt ervoor dat het juiste nummer óók bij de ledenadministratie bekend zal worden. Wanneer u niet zeker weet of de leiding het juiste nummer heeft, vraag dit dan zo snel mogelijk even na bij de leiding.

Zorg er ALSTUBLIEFT ook voor dat u de telefoon aan hebt staan en kunt horen wanneer uw kind aan het sporten is bij DOK. 
 
We worden ook graag op de hoogte gebracht wanneer uw e-mailadres wijzigt. Via de e-mail brengen we u, indien gewenst, op de hoogte van komende wedstrijden en activiteiten, maar ook belangrijke informatie, over de les (van uw kind) wordt via de mail gedeeld. 
 
Blessure spreekuur

DOK is per 1 november 2022 een samenwerkingsverband aangegaan met de fysiotherapiepraktijk “Mijnfysiopraktijk” Dit houdt indat  alle  leden  van  DOK  bij klachten of lichte blessures voor een gratis korte screening en advies, laagdrempelig, eens per maand in een sportzaal bij hen terecht kunnen. Een afspraak maken is niet nodig.
De komende spreekuren zijn op maandag 20 februari en maandag 6 maart.
Beide dagen van 19:30 - 20:15 uur in de kleedkamer van Turnstede.
 
Demoteam van DOK danst
 
Op zondag 11 december deed het demoteam dans van DOK mee aan een wedstrijd van Shell we Dance. Dit keer kwam het team met een dans in de categorie Modern. De wedstrijd werd gehouden in het Schaffelaartheater in Barneveld.
Het team van DOK bestond uit Merle van Santen, Marinka Nab, Amber van der Vlies, Mirte Houkes, Corina van den Brink, Roos de Wit,  Myrthe Blumink en Indy ten Ham. De dames dansten de sterren van de hemel. Het liep als een geoliede machine. De dames waren dan ook erg tevreden na afloop. Ook al zagen ze ook nog punten ter verbetering. Altijd goed om kritisch te zijn op je eigen dans. 
Trainer Lindsay van Westering was erg trots op haar pupillen. Thuis een dans bedenken en dan zien dat de meiden het in de zaal goed oppakken is altijd top. 
Ook de jury was erg onder de indruk van de dans. Het DOK-team werd beloond met een 3e plek. Het team mocht deze beker dan ook in ontvangst nemen. Een geweldige prestatie. Op 22 januari stond het team weer op de planken maar dan met een Hip-hop dans. Dat verslag lees je verderop in deze nieuwsbrief.

Astrid Groeneveld
 
meer foto's op Instagram DOK Ede Dans 
 
Tweede plaatsingswedstrijd C-niveau

Op zaterdag 14 januari stond de 2e plaatsingswedstrijd voor de senior C-dames op het programma. Layra Top, Fleur Mulder, Nicole Boogert, Rianne Hamelink en Franka Pouwels reisden in de middag af naar Vianen om daar hun oefeningen te laten zien. DOK is trots op deze dames, ze hebben het landelijke niveau bereikt en ze draaien daarin ook goed mee.
Om een goed beeld te schetsen, er zijn landelijk ruim 300 turnsters die meedraaien in dit niveau. Uiteindelijk vechten ze allemaal om door te kunnen stromen naar de finale en naar de top 3. Dit alles maakt dat de druk bij de plaatsingswedstrijden hoog ligt. Dit moeten de turnsters dan omzetten naar goede oefeningen, een hele prestatie.
Op zaterdag 14 januari was het dan weer zover de tweede plaatsingswedstrijd. De eerste wedstrijd was goed verlopen. Layra Top had zelfs een 5e plaats weten te veroveren. Wanneer ze dit vol zou kunnen houden, is er een finaleplaats voor haar. De vijf dames hadden er zin in en dat lieten ze zien. Rianne, Fleur en Layra startten op vloer en ze lieten hier goede oefeningen zien. Layra Top draaide heel stabiel en ze eindigde als 3e op de vloer. Franka en Nicole begonnen op sprong. Ze lieten goede sprongen zien en Franka eindigde met haar sprong in de top tien. Een hele goede start van de wedstrijden. In ronde twee was het sprong en brug. Rianne en Fleur sprongen de sterren van de hemel en werden beide 6e op dit onderdeel. Ook de andere dames lieten goede oefeningen zien. De overstap van districtsniveau naar landelijk niveau is vooral lastig op brug. Dit is bij de DOKkers nog terug te zien maar we werken hier heel hard aan. Ronde drie: brug en balk. Dat er op brug hard wordt gewerkt lieten Layra en Rianne zien, ze werden 4e en 5e op dit onderdeel, wat een geweldige prestatie. Nicole en Franka lieten goede balkoefeningen zien. Nog één onderdeel te gaan, balk en vloer. Layra stond na drie onderdelen 2e, dit legde erg veel druk bij Layra op het onderdeel balk. Tijdens trainingen laat Layra altijd hele stabiele oefeningen zien, helaas moest ze nu één keer de balk verlaten. Toch werd ze nog 10e op dit onderdeel, dit doordat de rest van de oefening superstrak was. Rianne en Fleur lieten goede oefeningen zien. Rianne was met vijfenveertig seconden klaar maar wel met een dijk van een oefening. Nicole en Franka sloten af met vloer. Franka draaide een prachtige oefening en ze werd 6e op dit onderdeel.
Een hele goede wedstrijd dus voor de dames, met prestaties om trots op de te zijn. Layra Top eindigde als 6e. Ze is op weg naar de finales. Rianne Hamelink eindigde strak achter Layra met een 7e plaats. Fleur Mulder verbeterde zich geweldig ten opzichte van de vorige wedstrijd, ze werd 12e. Nicole sloot de wedstrijd als 15e af en Franka als 17e. Een goede dag voor deze DOKkers Trainers Tamara van der Wardt, Ingvill van Buuren, Herma Florissen, Mike Heimel, Vidhya van der Steen en Astrid Groeneveld zijn trots op hun pupillen. Nu op naar de volgende en laatste plaatsingswedstrijd.

Astrid Groeneveld
 
 
Drie keer GOUD
 
Op zaterdag 14 januari stonden de 1e plaatsingswedstrijden voor acro op het programma voor DOK. De wedstrijden begonnen vroeg, dus al vroeg vertrokken er auto’s uit Ede naar Ruurlo.
In wedstrijd 1 was het de beurt aan Zipora Suijdendorp en Merel Zoomers. Samen hebben ze een keurige oefening neergezet, helaas nét naast het podium. Maar wel een keurige 4e plaats.
In wedstrijd 2 was het de beurt aan drie teams van DOK. Mirte en Feline Post draaiden een keurige oefening en verdienden daarmee het goud! Ook het zilver ging naar DOK, want Joy Blokker en Jippe Bouwman werden 2e  ze kregen dus het zilver omgehangen. Noémi Nieuwenhuijse en Aafke Spek draaiden ook een hele nette oefening, maar werden helaas net 4e.
In wedstrijd drie was de D-lijn aan de beurt. Bij de jeugd ging het zilver naar Nazli Yetgin, Naomi Verschoor en Elize van Ruiswijk. Bij de junioren was het brons voor Sianna van Leeuwen, Tirza de Groot en Feline Snijders. Beide teams op het podium.
In wedstrijd vier waren tenslotte Ruth de Does en Isabelle van der Sluijs aan de beurt. Ze doen mee in de categorie D+. In deze categorie laat je twee oefeningen zien. De balans oefening was erg sterk. Ze kregen er zelfs complimenten over. Helaas ging één element bij de tempo oefening mis en werd het onderdeel afgekeurd. Daardoor belandden met een zure 4e plaats ze net naast het podium. We mochten tijdens de oefeningen stralen in de nieuwe teampakjes.

Trainers Sanne Veldhuizen, Katrin Oltmer, Rianne van Kleef, Marlou Kruizinga, Quincy Vogelsang, Tirza de Groot en Jojanneke van der Boom zijn erg trots op hun turnsters 

Astrid Groeneveld
 

meer foto's staan op Facebook en op Instagram DOK Ede Acro
 
Eerste plaatsingswedstrijd rhönrad
 
Op zaterdag 14 januari was het weer zover, de eerste plaatsingswedstrijd voor het N.K. Rhönradturnen. DOK is trots dat ze deze tak van sport ook aan kan bieden aan haar leden. Het is een prachtige sport en onderdeel van de turnsport. Op zaterdag 14 januari waren niveau 1,4 en 5 aan de beurt.
In het eerste blok was Tamar Fraanje aan de beurt, ze had veel concurrenten in haar niveau 4. Tamar wist heel knap een plekje in de top tien te behalen! Als hoogtepunt voor Tamar een mooi cijfer bij het onderdeel sprong. In blok twee waren Aquila Ziddah (niveau 1) en Stella Zeggelaar (niveau 5) aan de beurt. Voor Stella was het een spannende dag, want dit was de eerste keer dat ze zich kon plaatsen voor het N.K. Stella turnde een goede wedstrijd en dat werd beloont met een mooie 7e plek. Aquila doet het hoogste niveau bij rhönrad, en ook voor hem was dit een spannende wedstrijd. Hij heeft namelijk twee nieuwe oefeningen moeten laten zien, op het onderdeel rechtuit en het onderdeel spiralen. Waarbij Ziddah zelfs op het onderdeel spiralen een gloednieuw element liet zien. Dit onderdeel heeft dus nog nooit iemand laten zien bij een rhönradwedstrijd. Aquila mist nu minder dan twee puntjes om het N.K. te halen, maar hij heeft nog één plaatsingswedstrijd waarbij hij dit kan verbeteren. Aquila werd 2e, wat een geweldige prestatie. Trainers Mei-Yù van Bruxvoort en Marije Hamminga zijn super trots op onze turner en turnsters. Voor het eerst in haar lange carrière als trainer moest Saskia van Bruxvoort thuisblijven door ziekte. De volgende keer zal zijn er zeker ook weer bij zijn.
 
Astrid Groeneveld
 
Heren van DOK turnen prachtig
 
Het was een echt wedstrijdweekend voor DOK op 21 januari. De heren mochten hun oefeningen laten zien in Beekbergen. Ze waren er zeker klaar voor om de wedstrijdvloer te betreden.De jongens van instap A lieten goede wedstrijden zien en ze lieten ook zien hoeveel je kan groeien in een seizoen. Echt super. Finn van Hardeveld, Ezra van der Have, Jordi Berkhof en Reza van den Brink grepen met een 4e plaats net naast de medailles. Maar de turners van DOK mogen zeker trots zijn op hun goede oefeningen. Stijn Berkhof en Bas Venema lieten ook sterke oefeningen zien en zij wisten dat te verzilveren met een bronzen medaille echt geweldig. Daarna waren de individuele wedstrijden, hier waren groepen van wel dertig jongens die streden om drie medailles. Een hele kunst dus om op het podium te komen. Het gaat er dan vooral om dat je goede oefeningen voor jezelf neerzet. Dat je met trots kunt kijken naar de oefeningen waarbij je boven jezelf bent uitgestegen. Robbin Kruizinga lukte het om een plekje op het podium te veroveren. Hij werd heel knap 3e met keurige oefeningen. Siphe Vols werd 11e, Milan Schoonhoven 12e, Julian Schimmel 14e, Bas Slemmer 15e, Jonas Idema 19e, Pepijn Lagerweij 21e en Joah Spierz 26e.Het was een mooie dag met mooie oefeningen. De trainers zijn trots op hun pupillen.

Astrid Groeneveld


 
Prachtige resultaten voor turnsters DOK
 
Op zaterdag 21-01-2023 stond ook de tweede plaatsingswedstrijd in Nijmegen op het programma. Dit keer voor de teams niveau E en de senioren D. Een belangrijke dag voor niveau D want vanaf deze wedstrijd kon je je plaatsen voor de finales. Niveau E heeft nog een wedstrijd op het programma.Al in de eerste ronde behaalden de turnsters van DOK geweldige resultaten. Het goud was er voor het team van de junioren en de senioren. Jeanine van der Waal, Valesca Adriaens, Marlou Kruizinga, Elise Dekker en Lotte Hartland mochten het hoogste podium betreden. Ook individueel was er een volledig DOK-podium. Marlou Kruizinga won overtuigend het goud, het prachtige zilver was voor Lotte Hartland en het mooie brons voor Elise Dekkers. Een hele mooie start van de dag. Helaas was er ook een hele zure 4e plaats voor Demi van Herwaarden. Zij turnde een geweldige wedstrijd en greep helaas net naast de medailles. Van Herwaarden stroomt wel als eerste door naar de finales, een knappe prestatie in het grote deelnemersveld van de 4e divisie.In ronde twee was het goud opnieuw voor DOK, het jeugdteam van DOK, kreeg het goud omgehangen. Met een enorm puntenverschil op de nummer twee mochten Thera Jager, Vera Vermeulen, Nazli Yetgin en Noor de Graaf het goud in ontvangst nemen. Thera Jager werd ook individueel 1e en Vera Vermeulen werd hier heel knap 2e. Opnieuw een zure vierde plek, ditmaal voor Noor de Graaf. Bij de senioren D werd Mirte van Markesteijn knap 5e en Romy Sanders 7e.Op naar ronde drie, hier won het team E, de zilveren medaille. Naomi Verschoor, Niene van Leeuwen, Lieke van Kleef, Shanna Kervel en Esmee Westerterp lieten met prachtige oefeningen zien dat ze het zilver verdienden. Lieke van Kleef steeg boven zichzelf uit en zij won dan ook het goud. Het zilver was voor Esmee Westerterp die met het team van DOK meeturnde. Naomi Verschoor werd 3e.De doorstroming voor de finales voor senior D werd later op de dag bekend gemaakt. Veel turnsters plaatsen zich voor deze finales. Een hele knappe prestatie: Demi van Herwaarden, Mirte van Markesteijn, Romy Sanders, Valerie Vos en Wendy Krautscheid mogen door!
 
Astrid Groeneveld
 
Nijntje beweegfeest
 
Op zaterdag 21 januari was het dan zover, de leden van de Nijntje beweeglessen van DOK konden hun diploma 1 of 2 gaan halen. De kinderen die voldoende lessen hadden gevolgd en die de doelen beheersen konden hun diploma halen.
In de lessen worden de doelen afgevinkt en de leden die er dan aan toe zijn mogen hun Nijntje beweegdiploma halen tijdens het Nijntje beweegfeest. Er zijn twee diploma’s, diploma 1 is voor de basis van het bewegen en diploma 2 voor de verdieping.
De jonge kinderen tussen de 2 en de 6 jaar krijgen zo heel afwisselend alle verschillende basisbewegingen aangeleerd. Op die manier worden ze op een hele leuke manier klaar gestoomd voor alle sporten die ze later willen gaan doen. De kinderen hebben dan al een goede motorische basis.
In de lessen wordt er heel spelenderwijs naar de doelen toegewerkt, dit is leuk om te zien. Kinderen op deze leeftijd leren het beste door te spelen.
Ruim vijfentwintig leden van DOK waren er op 21 januari klaar voor, zij kwamen spelenderwijs hun diploma halen. Aan het einde van het feest werd het diploma feestelijk uitgereikt door de penningmeester van de vereniging Ilona Meurs. Ook was er voor iedere gymnast nog een cadeautje.
Na het beweegfeest konden de kinderen heerlijk nog een uur sporten, er was ook nog een Nijntje beweegplein. Heerlijk om de kinderen lekker en bewegend bezig te zien. Het zou mooi zijn wanneer ieder kind in Nederland naast het zwemdiploma ook het Nijntje diploma behalen. Heeft u vragen over het Nijntje diploma dan kunt u mailen naar ctl@dok-ede.nl 
 
 
meer foto's staan hier --> media -->foto's -->2023 (nijntje beweegdiploma)
 
Goud, zilver en brons op acro-wedstrijden

Zaterdag 21 januari was ook nog de derde plaatsingswedstrijd van acro. Om 6.30 uur vertrokken de eerste deelnemers, trainers en juryleden vanuit Ede richting Dinxperlo.
In wedstrijd één was het de beurt aan ons kwartet: een nieuwe categorie bij de acro. Maartje, Elianne, Ipek en Jalou lieten een vrolijke oefening zien in de categorie E-jeugd en gingen met een zilveren medaille naar huis.
In wedstrijd twee was het de beurt aan drie teams van DOK die meedoen in de D-lijn. Irma en Lisette draaiden een strakke oefening, die zowel technisch als artistiek hoog scoorde. Een hele prestatie voor deze twee jonge meiden die van de jeugd E-lijn naar de jeugd D-lijn zijn gepromoveerd. Ze verdienden terecht het goud! In dezelfde wedstrijd waren ook de D junioren aan de beurt. Ook een categorie hoger dan vorig jaar. Danique en Marit hebben maar kort kunnen oefenen en hebben pas net een oefening in verband met blessures, maar toch draaiden ze een hele nette oefening. Ze kwamen helaas 0,11 tekort voor een podiumplaats en werden dus net 4e. Altijd jammer als het nét naast het podium is, maar we zijn natuurlijk ook trots op die mooie 4e plaats! In dezelfde categorie deden Rozemarijn en Tirza mee. Voor het eerst lieten zij een toss-salto zien op wedstrijden. Superknap! Helaas hadden ze enkele tijdsfouten. Ze werden uiteindelijk 8e bij de D-junioren.In wedstrijd drie was het de beurt aan een junioren D+ duo en een senioren D duo. Femke en Charlotte namen deel aan de categorie junior D+. Een nieuwe categorie bij acro, waarbij je twee oefeningen laat zien. De meiden hebben twee prachtige oefeningen laten zien en haalden nú al de limiet voor de kampioenschappen. Super! Cécile en Jaylee hadden pech tijdens de oefening. Door een val hebben zij niet alle elementen kunnen doen. Voor Jaylee was het de eerste regiowedstrijd, best spannend dus. Ze werden uiteindelijk 5e.
In wedstrijd vier waren tenslotte nog vier teams in de categorie D+ en C-lijn aan de beurt. In deze categorieën laat je twee oefeningen zien. Bij de C-lijn was de concurrentie erg sterk. Maar toch wisten Marlou, Layra en Vera het goud te bemachtigen. Met twee goede en stabiele oefeningen scoorden zij totaal 47,750. Een zeer hoge score. In dezelfde categorie deden ook Cheyenne,  Clemence en Marit mee. Marit was erg gespannen, waardoor het team helaas wat wiebels moest incasseren. Ook werken de onderpartners nog hard aan de individuele elementen. Maar de partnerelementen en de choreo werden mooi beloond. De dames zijn 5e geworden.Mike en Marith zijn dit jaar ook een niveau omhoog gegaan. Zij hebben keihard gewerkt om twee oefeningen voor het D+ niveau onder de knie te krijgen. En met succes! Met beide scores boven de 23,000 lieten ze zien dat ze de gouden medailles ook echt verdiend hebben! Met gemak behaalden ze nu al de limiet voor de kampioenschappen. Ook Quincy, Anne en Jinte deden mee bij het D+ niveau. De onderpartners komen vanuit de D-lijn, Jinte komt vanuit de E-jeugd naar het D+ niveau. De balans oefening was supernetjes. Bij de dynamische oefening ging er iets fout met de muziek en werd één onderdeel afgekeurd. Toch hadden de meiden nog een nette score, waardoor ze het brons in ontvangst mochten nemen. Super dus!
We liepen uiteindelijk iets in en daardoor was om 20.00 uur de prijsuitreiking. Gelukkig ietje eerder,  maar alsnog een lange dag dus voor de trainers en juryleden. Maar zéker de moeite waard! Wat zijn we als trainers trots op alle teams!! En weer óp naar de volgende plaatsingswedstrijden in februari!
 
De acro trainers
 
 
meer foto's op Facebook en Instagram DOK Ede Acro 
 
 
Dansen in de Junushoff
 
De tweede danswedstrijd stond op 22 januari op het programma, dit keer in de Junushoff in Wageningen. De dames lieten dit keer een hip-hop dans zien.
Het dansteam van DOK bestond uit Merle van Santen, Marinka Nab, Indy ten Ham, Mirte Houkes, Corina van den Brink, Roos de Wit en Myrthe Blumink.
De dames lieten een goede dans zien, ze straalden op het podium. Echt fantastisch om te zien. Dit keer was de concurrentie erg sterk. Helaas niet opnieuw een beker maar wel een goede prestatie neergezet.
Echt een prestatie om trots op te zijn. Trainster Lindsay van Westering begeleide het team, samen met Merle van Santen stelde zij de dans samen.
Op 29 januari mag het team de Moderne dans nog eens laten zien in Hoofddorp. DOK wenst de dames weer veel plezier en succes.
 
Astrid Groeneveld
 
meer foto's op Facebook en op Instagram DOK Ede Dans 
 
GOUD voor Aquilla
 
Op zaterdag 28 januari stond de 1e individuele wedstrijd voor heren die landelijk turnen op het programma. De reis ging dit keer naar Alkmaar. Zes heren van DOK deden mee aan deze wedstrijd. Al een hele prestatie, meedoen aan het landelijke turngeweld. Bij deze wedstrijden is er veel concurrentie. Groepen van meer dan twintig deelnemers is heel normaal. Deze zaterdag turnde Ziddah echt een geweldige wedstrijd. Hij liet alle concurrentie achter zich en hij kreeg dan ook het goud omgehangen. De heren turnen over zes onderdelen, vloer, voltige, brug gelijk, ringen, vloer en rek. Aquila werd 3e op de vloer, voltige en ringen. Op brug werd hij 4e, op sprong 6e en tot slot werd hij 1e op rek. Dit alles was genoeg voor het goud, een geweldige prestatie.Ook de andere DOKkers turnden een goede wedstrijd. Er was een 6e plek voor Micha van Ginkel, een 10e plek voor Bram Craanen, een 11e plek voor Pieter van Norel, 12e plek voor Jefta van Heerde en een 14e plek voor Stijn Deddens. De komende tijd staan er nog meer wedstrijden op het programma. Nu weer hard trainen voor de volgende wedstrijd.Trainers Niels Velthuis en Alexander Lens zijn trots op hun pupillen.
 
Astrid Groeneveld
 
23 gediplomeerde assistenten
 
Op zaterdag 28 januari hebben 23 enthousiaste assistenten examen gedaan. Al ruim een half jaar krijgen deze assistenten lessen om zich de eerste kneepjes van het trainersvak eigen te maken. DOK is supertrots op deze DOK-toppers die hun 1e stappen richting het trainersvak zetten.
De toekomst van de vereniging staat klaar, wat geweldig. Fijn! Joachim van den Born, Jolanda Bos en Judith Luchies hebben deze 27 assistenten les mogen geven. Ja, je leest het goed 27. Op 28 januari hebben er 23 examen gedaan. Drie dames doen op vrijdag 3 februari examen omdat ze op 28 januari wedstrijden hadden. Er is ook nog één assistent die na haar operatie examen zal doen. Het was een geweldig feest om met zulke gemotiveerde mensen aan het werk te zijn. Naast de lessen moesten de deelnemers het geleerde ook in de praktijk brengen. Iedereen moest stage lopen en opdrachten uitvoeren tijdens de lessen. Ze werden dan echt beoordeeld op wat ze lieten zien. Lesgeven neemt veel verantwoordelijkheid met zich mee en die verantwoordelijkheid hebben ze laten zien.
Het examen was in Kernhem. Ook hier moesten de kandidaten hun skills laten zien. Er waren kinderen die kwamen gymmen. Alle assistenten moesten laten zien dat ze ook onder druk les konden geven. En dat is met overtuiging gelukt. 23 DOKkers hebben vandaag hun felbegeerde diploma in ontvangst mogen nemen. Super!! We zijn heel blij met deze nieuwe assistenten. Van harte gefeliciteerd.
 
Astrid Groeneveld
 
 
Wedstrijden in Winterswijk
 
Het weekend van 28 januari was weer een weekend vol activiteiten voor DOK. Voor de dames stond de tweede plaatsingswedstrijd team D en Middenbouw team 3 op het programma.
Dit keer werd de wedstrijd gehouden in Winterswijk, waarbij het laatste blok pas startte om 17.30 uur. Deze zaterdag bleek het een dag van heel zware concurrentie. Iedere wedstrijd wordt je ingedeeld met andere teams. Op de 28e troffen alle vier de teams van DOK hele sterkte tegenstanders. Bij de D-teams komt dit ook doordat je ook teams jeugd D kunt treffen. Dit zijn teams die uitkomen in de tweede divisie en die minimaal 10 uur per week trainen. Onze D-toppers van de bovenbouw moeten het met de helft doen. Alle teams hebben mooie oefeningen laten.
Het MB team niveau 3 draaide mooie oefeningen. Het team werd 2e op sprong, 3e op balk, vloer en brug. Zij werden overall dan ook knap 3e. Een mooie prestatie. Sifra Musch liet op vloer een schroef zien, echt een moeilijk onderdeel voor een jonge turnster.
Het Bovenbouw team DOK 1 werd 3e op sprong, 4e op brug en vloer en 6e op balk. Uiteindelijk was de 6e plek voor hen. Bovenbouw team 2 werd 1e op sprong. Amber Koudijs liet hier een geweldige tsukahara zien, een topprestatie. Op de andere onderdelen werd het team 4e en de 4e plek was dan ook voor hen. Tot slot het Bovenbouw team DOK 3. Zij werden 2e op brug, 4e op balk en vloer en 5e op de balk. Zij werden 5e in het turngeweld.
Een mooie dag met mooie ervaringen voor de turnsters.
 
Astrid Groeneveld
 
Klimmen en klauteren
 
Zaterdag 28 januari waren wij er weer klaar voor. Een van ons meest succesvolle activiteit van het jaar: we gingen naar Monkeytown! Met 85 kinderen bestormen wij de glijbanen, trampolines en ballenbak. Hoewel wij als leiding inmiddels de nadelen van ons grote lichaam ervaren, kruipen wij, samen met de kinderen, door de smalle tunnels van het klimparadijs. Tussendoor drinken we limonade en tijdens de lunch eten we patat met een snack! Als we de kinderen na vier uur spelen vertellen dat het tijd is om naar huis te gaan, zijn de meeste nog helemaal niet klaar met spelen. Wij hebben hen beloofd dat we volgend jaar weer zullen gaan. Na het maken van de groepsfoto hebben wij de kinderen uitgezwaaid en zijn wij met spierpijn thuis op de bank geploft. 

Bedankt voor de gezelligheid!
Groetjes van de Jeugdcommissie
 
 
Geboren
 
Trainster Ingvill van Buuren en haar partner Kevin hebben op 23 januari een groot wonder mogen verwelkomen. Op die dag is hun dochtertje Riley geboren! Na een pittige start zijn ze ondertussen thuis heerlijk aan het bijkomen en genieten!

Ingville en Kevin, we wensen jullie heel veel geluk met de kleine Riley!
 
 
Ziekenboeg
 
Dit keer staat onze oud-voorzitter in de ziekenboeg. Dolf Smits heeft bijna dertig jaar in het bestuur van DOK gezeten waarvan hij veel jaren voorzitter is geweest!
Dolf heeft onlangs een nieuwe knie gekregen en is nu aan het revalideren. Dolf, we wensen je een spoedig herstel en hopelijk zien we je binnenkort weer bij activiteiten van DOK.
 
DOK in  

   
18 januari 2023                             25 januari 2023                                   25 januari 2023
 
 
    
25 januari 2023                            1 februari 2023                            1 februari 2023  

 
Magazine 100-jarig jubileum

Dit magazine is speciaal uitgegeven in verband met het 100-jarig jubileum van DOK. Hierin lees je van alles over de afgelopen jaren van DOK. Betrokken vrijwilligers en enthousiaste leden vertellen over hun belevenissen bij DOK. Dit leuke magazine kun je bestellen door een MAIL te sturen. De onkosten van € 8,50 zullen daarna betaald worden via een tikkie.

 
 
 
Activiteiten en vakanties  


Voorjaarsvakantie 27 februari tot en met 4 maart 2023
Goede Vrijdag en Pasen 7 EN 10 april 2023
Meivakantie 24 april 2023 tot en met 6 mei 2023
Hemelvaart 18 mei 2023
Pinksteren 29 mei 2023
Zomervakantie 10 juli tot en met 19 augustus 2023


6 tot en met 10 maart 2023 Openbare Lesweek
17 juni 2023 DOK-springwedstrijden*
24 juni 2023 Nijntje beweegdiploma

* Dit zijn onderlinge wedstrijden voor leden vanaf 6 jaar en ouder. Vraag aan je juf of meetser of jouw discipline ook meedoet aan deze wedsrijden en reserveer de datum.
 
 
 
  © Anja van Gemert - RC http://www.dok-ede.nl