NYHETSBREV- Februari
 
Premiär!
Visst har det ordet en märkvärdig klang? Första gången, öppning, vernissage. Det är något visst med att spänna bågen, att våga ta språnget. Kommer det att hålla? Kommer vi ihåg allt? Gillar publiken det de vi har skapat, valt ut, satt ihop? Nä, det är nog tråkigt, dåligt och alldeles, alldeles svingrymt. Premiärnerver och gala. En tunn linje skiljer succé från fiasko. Kom ut ur garderoben och möt tyckarna. Recensenter och vänner, kollegor och fiender. Vad säger arrangörerna? Kommer de att våga satsa och rekommendera föreställningen till andra?
 
Är det viktigt?
Barnen struntar högaktningsfullt i om föreställningen spelats en eller hundra gånger. Det är av dem vi får lära oss att det i alla scensituationer är här och nu som räknas. Inte sen, inte då, inte där! Bara här och bara nu. I det perspektivet är varje dag en premiär. Och varför inte? Champagne är gott, ju!
Big Wind gillar att göra nytt. Vi kan inte hålla oss från att skriva, hitta på ny musik, koreografi, historier etc. Den senaste tiden har två stycken sett dagens ljus. Ett för de lite större och ett för de lite mindre barnen. Snart på en scen nära dig! / Ola Karlberg, teaterdirektör
 
Den här veckan har vi premiär på Maximus med den allsmäktige Tobias Edvardson i samtliga roller. För barn 2-5 år ....


 
- Jag har velat skapa en figur som barnen kan identifiera sig med, säger Tobias. En nyfiken, bejakande, närvarande karaktär med ett underifrån-perspektiv. Som ett barn som förundrat ser på världen och vill upptäcka den. Med lust och energi i ryggsäcken.
 
 

Maximus har offentlig premiär den 22 februari kl 14.00 på Konstepidemin, Paviljong 8. Har du vägarna förbi så är du varmt välkommen. 
 
Sedan ett par veckor spelar vi  historien om Arrietty - Lånaren för skolbarnen. Med Mary Nortons klassiska böcker om Lånarna som bas har samma team som stod bakom både Askungen och Alice i Underlandet format en föreställning full av musik, dans och spänning. Hur ska det gå för lånarna som bor under golvet? 

Efter en storslagen premiär går föreställningen på turné runt om i Sverige. Vi började lite försiktigt med Ale och Öckerö och tar den sedan vidare till Lerum, Kalmar, Växjö och världen...
Medverkande: Johanna Ehn, Karin Sillberg, Ola Karlberg och Erik Dahl. Regi: Stina Hedberg, Scenografi och kostym: Per & Karin Agelii, Musik: Erik Dahl.
 
 
 
 

Under våren spelar Big Wind, utöver tunérandet, på Konstepidemin. Vi har en mängd smakfulla föreställningar på menyn. Vad sägs om en Krallig Kamrat? Eller kanske en Tjock Pannkaka? Det låter väl aptitretande? Under vårens lördagar kan man ta med sig familjen, barnbarnen, syskonbarnen eller småkusinerna till paviljong 8 på Konstepidemin och bara ta för sig av godsakerna.
 
Maximus
Min kralliga kamrat
Tjocka pannkakan
Opsis
Håll i hatten
 
Varmt välkommna!
 
Kolla in vårens hela spelchema här
 

Mer information om Big Wind och komplett spelplan hittar du här: www.bigwind.se
 
Big Wind är en av landets flitigaste och mest anlitade resande teatersällskap. Verksamheten bedrivs i hela landet med säte i Göteborg. Big Wind spelar sedan 1989 mellan 250 och 300 föreställningar per år för 20-40 000 personer. Huvudsakligen barn och ungdomar från norr till söder. Big Wind står konstnärligt stadigt förankrat i tvärdraget mellan de tre uttrycksformerna dans, musik och teater. Big Wind ägs av dess fjorton medlemmar. Big Wind är en fri varelse i bemärkelsen att varken stat, region eller kommun dikterar vad som komma skall. Vad som ska visas för publiken bestäms av artisterna, konstnärerna själva. Håll tillgodo!

Big Wind, Konstdepidemins väg 6, 413 14 Göteborg, 031-82 77 28