Nieuwsbrief GV Delta Sport
Opvallen doen onze selectiesporters overal in Nederland met de bekende blauwe trainingspakken
Afgelopen week trainde de jongens van Turnpoint Tilburg samen met de jongens van Delta Sport in de turnhal. Dit als gezamenlijke training in voorbereiding voor de turnwedstrijd op zaterdag 2 maart in de turnhal Laco Sportcentrum.
 
 
 
Onze topsponsoren.                                                       De knuffelbeer voor geblesseerde leden
Kijk op https://www.deltasportgym.nl                                  
Heb je vragen mail dan naar info@deltasportgym.nl  
Vrijdag 23 februari 2024 nummer 461
Nieuwsbrief is ook te lezen op de website    
 
Veel foto's van activiteiten GV Delta Sport zijn inmiddels op facebook gvdeltasport geplaatst
   
Laatste actie op facebook 27 februari 2024
 
Zaterdag 2 maart herenturnwedstrijd
in Zierikzee met turnhal als wedstrijddecor
Zaterdag 2 maart is de laatste plaatsingswedstrijd herenturnen van het ditsrict zuid (Limburg, Brabant en Zeeland) in de turnhal van GV Delta Sport in Laco Sportcentrum. Er komen 170 deelnemers die een meerkamp turnen (vloer, sprong, ringen, voltige, rek en brug). Naast de teamwedstrijden kunnen de turners individueel zich ook plaatsen voor de landelijke wedstrijden richting halve finale NK. Voor Delta Sport komen in de eerste divisie instap A en pupil B vijf turners uit. Lemmy Coomans, Thijmen de Jonge en Dex Karman (1e divisie instap A) en Joas Hout en Jack van Uffelen (1e divisie pupil B)
Programma:
De wedstrijdtijden zijn als volgt
 
Wedstrijd 1: Instap A en Instap B
9.00 uur      Aanmelding en warming up
9.10 uur      Opening en aanvang
11.30 uur     Prijsuitreiking
 
Wedstrijd 2: Pupil B, Pupil C en Jeugd D
12.15 uur      Aanmelding en warming up
12.25 uur      Opening en aanvang
15.30 uur       Prijsuitreiking
 
Wedstrijd 3: Jeugd B, Junior 1 C, Junior 2 C en Senior C
16.00 uur      Aanmelding en warming up
16.10 uur      Opening en aanvang
19.00 uur      Prijsuitreiking
 
Deelnemers van wedstrijd 2 en 3 worden verzocht een half uur eerder aanwezig te zijn voor het geval we inlopen met de wedstrijden.
Afmeldingen graag zo spoedig mogelijk doorgeven.
De groepenindeling staat op de website.
 
Lieke van Heemst, Isa van Bergen en Ayla Stolk turnen
2e plaatsingswedstrijd op zaterdag 2 maart in Vlijmen
De turnsters Lieke van Heemst, Isa van Bergen en Ayla Stolk komen op zaterdag 2 maart in actie tijdens de 2e plaatsingswedstrijd in Vlijmen. Insportcentrum Die Heijgrave komen ze uit op de meerkamp.
 
Vijf turnsters C-selectie turnen zaterdag 2 maart
een meerkamp in teamverband in Vlijmen
 
Zaterdag 2 maart komt ook een team turnsters uit de C-selectie in actie op de turnvloer in Vlijmen. De plaatsingswedsrijd zowel in teamverband als individueel turnen dan op vier toestellen vloer, sprong, brug en balk. In actie komen Maud Brockhus, Nikki Vrijland, Mirthe de Jonge, Deniz Vaane en Fay van de Vate einde dag.
 
Acroteams GV Delta Sport verdienen zes
Zuid Nederlandse kampioenschap titels
-twee zilveren en een bronzen medaille
Waalwijk - De acroselectie teams van GV Delta Sport hebben ook bij de tweede wedstrijd voor plaatsing landelijke wedstrijden visite kaartje afgegeven. In Waalwijk bij de Zuid Nederlandse kampioenschappen (Limburg, Brabant en Zeeland) werden zes Delta Sport teams als kampioen gehuldigd. Daarnaast waren er twee zilveren en één bronzen medaille. Slechts twee teams vielen net naast het podium ( 4e en 5e). Opvallend was het mix team met Milou Verkerke en Thijs van Welt (D-senioren) die slechts een week met elkaar trainde al een limiet score van 22.320 pnt verzamelde en dus naast de gouden medaille ook al plaatste van de halve finale NK in Oss. Dit team was een noodgedwongen oplossing om dat de eerste partner van Van Welt, Yvonne van Dam, was uitgeschakeld door een blessure.  Opvallend presteerde alle elf teams met mooie scores waardoor ook voor deze een goed vooruitzicht geeft om zich te plaatsen op die halve finale. Slechts nog één uitdaging op de 3e plaatsingswedstrijd in april in Sas van Gent.
Op de eerste dag stond het trio E jeugd al op een gouden plaats met Nina Giljam, Nine van der Veen en Liv van Heukelom met 22.190 pnt. In die zelfde cluster was er brons voor het duo Fenna Scheele en Juul Zijlmans E instap) met 21.170 pnt. In cluster twee was er een zilveren medaille voor Iris van der Meer en Megan Ringelberg (E-junior) met 22.240 pnt. Een zeer knappe oefening van het trio senioren en de E-categorie met Annegreet de Ronde, Kayley van den Hoek en bovenpartner Nine Bin leverde met 21.860 pnt goud op. In de D-categorie volgde in de jeugd een ereplaats op voor Evi van Almenkerk, Tess van Kooperen en Elin Hout met zeer mooie jury waardering van 22.460 pnt. In dezelfde categorie, een enorme grote groep concurrenten, viel het team Norah Koster, Maud Jansens en Elle de Vlieger na spannende minuten net buiten de podiumplaats (4e). Ook Laura van Ginkel , Kyra Verschuure en Linne Timmerman nam met 23.470 pnt veel afstand van de nummer twee bij de senioren goud in ontvangst.
Op de tweede dag kwamen de Delta Sport teams D+ in actie in goed georganiseerde wedstrijd in Waalwijk door Allianza. Yara Zoutewelle met Keet de Vries in senioren categorie won met twee punten verschil van de naaste concurrent. De balans-oefening (23.820) en tempo-oefening ( 23.920) leverde 47.740 totaal op. Het was dan ook een zeer knappe prestatie wat goed gewaardeerd werd door de tienkoppig jury. Een knappe zilveren medaille was voort het trio Fleur Brockhus, Nienke Grauss en Indy Kromdijk met totaal 46.000 punten voor balans (23.760) en tempo (22.230) oefening. In deze zware categorie senioren eindigde het Delta Sport team Kayleigh Schoute, Tessa Roggeband en Amy van Almenkerk op een vijfde plaats met een score van 44.990 pnt voor balans  (22.950) en tempo (22.040 oefening.
 
  
 
 
 
 
  
   
   
   
   
 
Kind- en oudergym in een
ontspannende sfeer in de turnhal
Kind- en oudergym in een ontspannende sfeer in de turnhal. Steeds weer nieuwe kindjes met ouders, opa's of oma's blijft een gezellig gezicht. De steeds nieuwe uitdagingen aangaan om te oefenen voor het nijntje beweegdiploma.
 
Zeeuwse kampioenschappen turnen dames
in Vlissingen hebben een record aantal deelnemers
Informatie van toernooi organisatie
Alle inschrijvingen zijn verwerkt en zoals al verwacht is de wedstrijd overvol.
Om toch alle ingeschreven turnsters te laten deelnemen hebben we besloten om de hogere categorieën in te delen op maandag 1 april.
Dit gaat om de Middenbouw turnsters Niveau 1-2-3 en de Bovenbouw 1e-2e-3e divisie.
 
Voor Delta Sport betekend dit:
 
Pupillen niveau 3: 3 turnsters
Jeugd E: 3 turnsters
Junior D: 2 turnsters
Senior C: 2 turnsters
Senior B: 1 turnster
 
Wij begrijpen dat hier niet op gerekend is maar wij waren ook niet voorbereid op zo,n groot aantal inschrijvingen.
Waren er vorig jaar nog zo’n 170 turnsters, nu zijn er ruim 300 inschrijvingen.
 
Delta Sport heeft 69 turnsters ingeschreven
 
Toernooiorganisatie KV Leotard Zeeland Cup
 
Zo vieren wij een verjaardag bij de voorselectie
 
 
De voorselectie, trainen op woensdagmiddag en zondag groeit nog steeds. Een verjaardag vieren gaat gewoon op deze manier met zingen en klappen.
 
Jip even in de blessure ruststand
 
 
Was even schrikken met Jip uit de voorselectie van GV Delta Sport. Met spoed na het ziekenhuis i.v.m complicaties maar inmiddels gaat het weer goed. Jip staat onder controle en in vooruitzicht een operatie moet alles weer herstellen. Jip kreeg bezoek van de trainer(s) voorselectie en n atuurlijk onze trouwe knuffelbeer overhandigt van GV Delta Sport. Wij wensen Jip beterschap en wij hopen dat je weer snel komt turnen.
 
 
Peutergym groeit met trainster Yelina
 
 
De groep peutergym op donderdag van 17.00-18.30 uur is onder leiding van Yelina en haar assistenten uitstekend bezig. De groep inmiddels bestaande uit 14 kinderen in de leeftijd van 4, 5 en 6 jaar leren al de kleine basis-oefeningen van het turnen in de turnhal.
 
 
Recreatieturnen op donderdag
 
 
 
 
De grote groep recreatie-turnen op donderdag in twee verschillende leeftijdsgroepen maken al vorderingen in het kleurenturnen. Op allerlei manieren worden stap voor stap de basis gelegd op de vier turnonderdelen zoals vloer, balk, brug en sprong.
 
 
Zeventien turnsters actief
op 9 en 10 maart in Fijnaart
 
Fijnaart - Op zaterdag 9 en zondag 10 maart komen zeventien turnsters in actie op de meerkamp voor de 2e plaatsingswedstrijd in Fijnaart. Zowel team als individueel tellen deze prestatie voor doorstroming naar de finales. Sommige teams is in samenwerking met WIK Sint Annaland , MTV Middelburg en Turnschool Zeeland.
 
In actie komen op zaterdag 9 maart:
 
Wedstrijd 2: 6e divisie pupil 1/2/3: Anna Hoekman, Nine van der Veen, Isabelle Heeres Lotte Scherpenisse. Lizzy den Otter en Lola van Treijen (beide van WIK). Wedstrijd 3: Jeugd H: Imke van Dijke, Myan Klijn, Evi van Almenkerk. Iris Leemreijze en Amelia Izban (Beide van WIJK). Tweede team jeugd H: Ruth Simmelink, Ilse de Ronde, Lauren Kloet en Amy van Almenkerk.
 
Zondag 10 maart:
 
Wedstrijd 1 Jeugd F: Floor de Bruine, Sofie Kouwenberg en Sera Tax. Trasmi Hogesteger, Lotte van Nieuwenhuyze en Jikke Wielemaker (Laatste drie van MTV Middelburg). Werdstrijd 4 3e divisie: Suzie Zondervan, Elin Boot en Bente Bestman. Elyah Winklaar, Sela de Witte en Niah Belle (Laatste drie van Turnschool Zeeland)
 
Indy Smits in voorbereiding
voor halve finale NK turnen
 
 
GV Delta Sport turnster Indy Smits is volop in training voor de halve finale Nederlandse kampioenschappen op 17 maart in Tilburg. Smits komt uit in de derde divisie senioren en zal op die zondag starten op vloeroefening. Daarna komt ze uit op sprong-, brug- en balkoefening, Smits start in de derde wedstrijdronde (rond de klok van 16.00 uur) in sportcomplex T-Kwardraat op Olympiaplein in Tilburg.
 
 
 
Wil je ook Sponsor worden?
Al vanaf € 50 tot zoveel je er voor over heb is mogelijk. Iedere week in de nieuwsbrief, op onze website of en banner in de turnhal? Geef ons een berichtje op info@deltasportgym.nl en wij nemen contact met je op.
 
   
  
 
 
 
  
Sponsor voorselectie GV Delta Sport     
 
Bordsponsor en sponsor turnpakjes D-selectie turnen dames
 
Acrowedstrijden voor de GV Delta Sport gymnasten
24/25 februari Zuid Nederlands Kampioenschap district Zuid D+, D en E-niveau Waalwijk
9/10 maart 1e en 2e Plaatsingswedstrijd C-niveau Den Bosch
13/14 april 3e en 4e Plaatsingswedstrijd C-niveau Leek
20/21 april Districtskampioenschap D+, D en E-niveau Sas van Gent
18/19/20 mei 5e en 6e Plaatsingswedstrijd C-niveau Den Bosch
25 mei 1e Halve Finale D+ D en E-niveau Oss
26 mei 2e Halve Finale D+ D en E-niveau Oss
1 juni 3e Halve Finale D+ D en E niveau Zwolle
2 juni 4e Halve Finale D+ D en E-niveau Zwolle
15 juni bondsfinale D/E ( D+) Kampen
21/22/23 juni DG The Finals C-niveau (D+) Ahoy R’dam                  
 
Voorlopig programma organisatie wedstrijden door GV Delta Sport seizoen 2024/2025
 
Zaterdag 2 maart 2024 herenturnwedstrijd in turnhal
Zaterdag 4 en zondag 5 januari 2025 8e OZAK in turnhal
 
  
 
 
 
 
www.knockonwood.nl
 
Wedstrijdkalender voor turnsters Turndames
 
 
Agenda
zaterdag 2 maart heren turnwedstrijd district in Zierikzee
Zaterdag 2 en 3 maart 2024 voorwedstrijd dames individueel en team in Vlijmen
Zaterdag 9 maart KNGU opleiding  in Laco Fundamentfase
Zaterdag 9 en zondag 10 maart teamwedstrijden landelijk turn dames in Nunspeet
Zaterdag 9 en zondag 10 maart dames voorwedstrijd individueel en teams in Fijnaart
Zaterdag 16 en zondag 17 maart BOAC in Breda met acroteams Delta Sport
Zaterdag 23 maart start KNGU-opleiding Niveau 2 in Laco Sportcentrum met zes deelnemers GV DS
Zaterdag 30 maart Zeeuwse Kampioenschappen turnen dames in Vlissingen
Maandag 1 april 2e deel Zeeuwse Kampioenschappen turnen  dames in Vlissingen
   
 
     Hoofdsponsor GV Delta Sport                 Sponsor voorselectie GV Delta Sport  
Wij hebben ons best gedaan om de email adressen zo keurig mogelijk in te voeren en in vertrouwen te gebruiken. Wij geven de emailadressen niet aan andere partijen en worden alleen maar gebruikt voor de leden binnen de club.In deze nieuwsbrief is de mogelijkheid om u automatisch uit te schrijven indien u deze brief niet meer wenst te ontvangen.