Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking  
DOS Nieuws April 2013
Beste ,
La Libertad eert burgemeester Kaiser
Tijdens een buitengewone raadsvergadering in La Libertad, Nicaragua, is burgemeester H.J. Kaiser benoemd tot ‘Nino de La Libertad’ (zoon van La Libertad). De daarbij behorende erepenning, de gouden sleutel, kreeg hij omgehangen als teken van de vriendschap tussen Doetinchem en La Libertad. 
 
Burgemeester Kaiser bezocht de partnerstad van Doetinchem van 7 tot 10 april. Hij werd vergezeld door Justin Walker, ambtenaar kabinetszaken, Jan Smit en Jeroen Helder, beiden bestuurslid van de stichting Doetinchem en Ontwikkelingssamenwerking. 
 
Het bezoek aan La Libertad was een belangrijk onderdeel van het bestuurlijk werkbezoek van Nederlandse steden aan de Nicaraguaanse partnergemeenten. Eenmaal per twee jaar organiseert de landelijke koepel van stedenbanden Nederland-Nicaragua een dergelijk werkbezoek. In 2005 was het de laatste keer dat een Doetinchemse burgemeester La Libertad bezocht.
 
Het bezoek stond in het teken van de transitie van de samenwerking van hulp naar gelijkwaardig partnerschap. Het accent lag op onderwijs, economische projecten en watermanagement. Gesprekken zijn gevoerd met het gemeentebestuur, vertegenwoordigers van de stedenbandorganisatie en het bedrijfsleven. De burgers van La Libertad hebben het bezoek zeer op prijs gesteld. Voor een uitgebreid verslag klik hier.
 
 
Koninginnedag 30 april Duckrace
Een groep van 5 studenten van de opleiding ´Sociaal Cultureel Werk´ aan het Graafschap College houdt een grote actie op 30 april. Zij organiseren samen met DOS een Duckrace.
De actie komt ten goede aan het ‘Schoonwaterproject’ in La Libertad. 

Het concept van de Duckrace is simpel. Er zullen 3000 badeendjes in de Oude IJssel worden gestort bij De Bleek. Deze zullen naar de finish toe drijven. Voor een klein bedrag, €2,50, kan er een lot gekocht worden. Alle eendjes zijn gekoppeld aan een lotnummer. Het evenement begint om 12.00 uur, het startschot is om 12.45 uur en om 13.15 uur worden de nummers van de winnende eenden en daarmee de prijswinnaars bekend gemaakt door burgemeester H. Kaiser. Loten kopen kan nog lees verder, klik hier!
 
 
Maatschappelijke stage voor La Libertad
 
 
Loten verkopen voor de Badeendjesrace op Koninginnedag. Dat was een van de stage-mogelijkheden voor de tweede klasleerlingen van het Metzo College.  Op 25 en 26 april trokken ruim 60 leerlingen Doetinchem in met een stapeltje loten. Tevoren kregen ze een presentatie en film over het leven in Nicaragua. Zo leverden ook zij een bijdrage aan ‘Schoon water voor La Libertad’. Bij het ter perse gaan van de nieuwsbrief was de opbrengst nog niet bekend.
 
 
 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u relatie, donateur of vrijwilliger bent van DOS.
Wilt u zich afmelden? Klik dan hier.

© 2010