Producentbyrån Nyhetsbrev 15 mars 2017

Under de senaste åren har vi använt ingressen till våra nyhetsbrev för att tänka högt och resonera kring saker som på ett eller annat sätt engagerar oss, stort som smått. Det har handlat om världspolitiken och om vårt geografiska närområde, om kulturpolitik, stadsutveckling och demokrati. Goda nyheter varvat med dåliga, bakslag med framsteg. Allt i någon slags salig blandning utifrån vår samtid och omvärld. Vi har skapat det här utrymmet för att vi kände ett behov av att lyfta blicken och se bortanför våra egna skrivbord och den kontext där vi verkar. Därför känns det nu på sin plats att vända blicken mot oss själva och vår egen verksamhet för en stund.

Det händer ganska ofta att vi får frågor kring vad vi gör och vilka tjänster vi erbjuder. Och att förklara vad en producent inom scenkonst gör är inte alltid helt lätt. Det kan innebära allt från verksamhetsledning till att göra ansökningar, arbeta med kommunikation, ha konstnärligt mandat, köpa blommor till en premiär, skriva ansökningar, formge affischer, sköta hemsidor, vara bollplank, göra budget, redovisa pengar, koka kaffe mm. Högt och lågt beroende på uppdrag, och hela tiden ombytligt.
 
För att det ska vara lite enklare att få ett grepp om vilka tjänster vi faktiskt erbjuder har vi nu publicerat en ny flik på vår hemsida som heter just Våra tjänster. Här kan ni läsa lite mer översiktligt om vad vi gör och hur vi gör det. Och det här är naturligtvis ingen komplett lista på något sätt, så är det så att ni har funderingar kring någonting som inte finns med här så är det bara att slå en signal!
 
Hälsningar
 
Producentbyrån
 

GRUPPER
Danskompaniet Spinn
Den 10 februari hade Danskompaniet Spinn premiär för nya föreställningen Gård av Träd på Folkteaterns Lilla Scen. Detta bitterljuva och humoristiska dansverk om att åldras tillsammans spelades sedan även på Kulturhuset Mejeriet i Västervik. Koreografin är skapad av Tanja Eloranta och musiken av José A. Luque-Osuna. En rykande färsk trailer producerad av Patrik Gunnar Helin finns nu på Spinns Vimeosida.
 
Under Konferensen exChange Perspectives som ägde rum i Stockholm den 20-21 februari medverkade Veera Suvalo Grimberg tillsammans med Emilia Wärff och Anna Bergtsröm i tre olika panelsamtal för att diskutera hur inkluderande dansutbildningarna är idag, hur den inkluderande dansverksamheten för barn och unga ser ut och hur dansen och fältet ser ut om fem år i Sverige och i Europa.

SpinnUngas dansare Adam Henriksson och Billie Hammarberg medverkade tillsammans Emilia Wärff på modevisningen In the Mode på Sockertoppen i Lidköping den 4 mars. Skolelever i Mölnlycke och Lidköping fick besök av Spinn och workshopen Lika Värde. Föreställningen Kurvatur, med efterföljande samtal, spelas i Varberg den 20-21 mars och därefter börjar repetitionerna av Imagine av koreografen Gilda Stillbäck i Spinnstudion. Imagine spelas på Mölnlycke kulturhus den 5-7 april.

Den 18 mars är det dags för vårens fortbildning för pedagoger. Detta är en dag då du som pedagog inom kulturområdet får chans att lära mer om hur du kan jobba inkluderande i din undervisning, så att personer med olika funktionsvariationer får tillgång till det du lär ut. Om du vill vara med så anmäler du dig bara till anna.bergstrom@bilda.nu. Dagen kostar 500kr och pågår mellan kl 11-18 i Spinnstudion på Järntorget 7 i Göteborg. Du har väl inte heller missat att SpinnUnga inleder danstävlingen Just Move It på Göteborgs Operan den 17 april.
Läs mer här.
 
foto: Veera Suvalo Grimberg


Mimitabu
Det är med stor glädje som vi nu kan meddela att vi nu har inlett ett samarbete med den Göteborgsbaserade samtida musikensemblen Mimitabu. Mimitabu arbetar aktivt med att sprida den allra nyaste musiken av framförallt unga tonsättare och medverkar regelbundet på både svenska och internationella musikfestivaler. Ensemblen producerar även regelbundet egna konserter i Göteborg.

Mimitabu initierar nu en ny minifestival vars första upplaga äger rum helgen den 27-28 maj på Cinnober i Göteborg. Mimitabu kommer under helgen framföra experimentell musik för olika instrumentkombinationer, med elektroniska inslag. Det blir musik av komponisterna Clara Iannotta, Esaias Järnegard, Ricardo Eizirik och Lisa Streich med flera. Mer information om festivalen kommer snart.

www.mimitabu.se
 
foto: Per Buhre
 

PROJEKT
Moving Beyond Inclusion
Nu finns det äntligen en hemsida för EU-projektet Moving Beyond Inclusion! Där kan ni läsa mer om projektet som helhet, om de medverkande organisationerna och om vad som är på gång inom projektet.

Den 9-12 april 2017 åker Veera Suvalo Grimberg från Danskompaniet Spinn och Dag från Producentbyrån till London för att besöka Candoco Dance Company. Syftet är att delta i möten kring strategiska utvecklingsfrågor vad gäller både kommunikation och produktion inom projektet, möten med de andra konstnärliga ledarna inom projektet samt att ta del av en open sharing med koreografen Yasmeen Godder som arrangeras av Candoco Dance Company.

Och har ni ännu inte kollat in de tre korta filmerna från de svenska delarna av projektet, Lab Sweden och Uddevalla Choreographic Lab, så hittar ni dem på Danskompaniet Spinns Vimeosida.

www.movingbeyondinclusion.eu
 
foto: Patrik Gunnar Helin
 
 
Konstnärsnämndens Internationella Musikresidens
Perioder för de två residenskonstnärerna Christine Abdelnour och Kyoka är nu satta för våren 2017. Kyoka kommer att vara i Göteborg den 16-30 april och ha 24kvm som bas under sin residensperiod och Christine kommer att befinna sig i Göteborg den 14-29 april och återigen ha Kulturföreningen Bunkern som sin residensplats. Läs mer om projektet här.
 
foto: Alberto Novelli
 
 
Producentbyrån är ett team producenter och projektledare som arbetar med olika artister, grupper och projekt inom scenkonst.

Genom att prenumerera på vårt nyhetsbrev kan ni hålla er uppdaterade om vad som är på gång inom de projekt vi har just nu! Om ni inte önskar få fortsatt nyhetsbrev kan ni avregistrera er längst ner på sidan.

Läs mer om oss på:
www.producentbyran.se

Producentbyrån
Kastellgatan 6
411 22 Göteborg
Sweden

info@producentbyran.se