Wandelnieuwtjes januari 2018

Wandelinspiratie
 
WalkOn: stap mee voor een betere wereld

  
WalkOn, stappen voor gelukkige mensen in een betere wereld is het engagement dat we met zijn allen aangaan. 
 
Vanaf de 2de helft van 2016 introduceerde Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw het WalkOn-wandelcriterium. Tussen 25 februari en 30 december 2018 wordt het project concreet verdergezet.
 
Tijdens 32 kwaliteitswandelingen gespreid over Vlaanderen zetten Vayamundo, Wandelsport Vlaanderen vzw en haar wandelclubs in op natuur- en milieuzorg. Op de wandeling is er extra aandacht voor fysieke drempels, zodat ook jonge gezinnen en andersvaliden zich welkom voelen. We zetten volop in op active ageing, waarbij wandelen bijdraagt tot een integrale ouderenzorg. 
Daarnaast doen we met WalkOn een beroep op de expertise van Het Aksent vzw. Deze vormings- en vrijetijdsorganisatie biedt activiteiten en reizen op maat aan voor mensen met een beperking. Om dit allemaal te realiseren heeft Het Aksent vzw nood aan travelbutlers, personen die op een actieve manier iets willen betekenen voor mensen met een beperking en deze wensen te begeleiden binnen het kader van vrije tijd en reizen. 
 
Stap mee met WalkOn, voor een betere wereld. 
Klik HIER voor alle info en voorwaarden.
 
Vlaanderen Wandelt 2018

  
Op zondag 29 april 2018 binden duizenden wandelliefhebbers de stapschoenen aan ter gelegenheid van Vlaanderen Wandelt.
 
BRAKEL, het mooiste van de Vlaamse Ardennen en BRASSCHAAT, verborgen groene parel niet zover van de stad Antwerpen, vormen de gaststeden. 
 
Op Vlaanderen Wandelt is er voor elk wat wils: voor de wandelrecreant over de geoefende wandelaar tot de fanatieke hiker. Het wordt een wandel- en belevingsevent waarbij alle aspecten van de wandelsport ruim aan bod komen!
 
Naast het ruime wandelaanbod snuif je de gezelligheid op in het promodorp. Ga zeker ook eens langs op de talrijke info en/of doestanden van onze partners. Je kan er niet alleen terecht voor info over wandelkledij en -schoenen, maar evenzeer alle tips inwinnen voor je nieuwe vakantiebestemming. 
 
Alle info over Vlaanderen Wandelt vind je HIER

Nieuw in de webshop
 
Koopjes in de wandelschoenenafdeling
 
De TARVISIO is de nieuwste telg binnen de Berghen wandelschoenencollectie. De uitstekende Belgian Branding wandelschoen gemaakt van suède en Cordura nylon met een speciale Berghen-Tex laag zorgt ervoor dat de schoen zowel waterdicht als ademend is. Dankzij de stevige Vibram zool heb je een optimale grip op gladde ondergronden. 
 
Op de webshop van Wandelsport Vlaanderen vzw koop je de TARVISIO wandelschoen nu met een fikse korting! 
 
De Tarvisio is verkrijgbaar in Antracite/Blue, Safari/Bordeaux. & Piovra/Kaki. Het model is ook beschikbaar in kindermaat.  Promoprijs: 95,00
Verkrijgbaar via www.wandelwebwinkel.be
Actie geldig tot en met 15/02/2018!

Lidmaatschap
Je lidkaart is geld waard!
 
Als lid van Wandelsport Vlaanderen vzw is je lidkaart geld waard. Je krijgt niet alleen ledenkorting bij deelname aan wandeltochten en een korting op de wandelkalender Walking in Belgium, maar ook diverse partners van de federatie bieden ledenvoordelen.
 
In de webwinkel van Wandelsport Vlaanderen vzw kan je leuke wandelkledij aankopen. Maandelijks geniet je bovendien van extra kortingen op een aantal producten. 
 
Je lidkaart 2017 is nog geldig tot 28 februari as. Wil je alsnog verder blijven genieten van de talrijke voordelen die Wandelsport Vlaanderen vzw biedt verleng dan vandaag nog je lidmaatschap bij je plaatselijke clubsecretaris of rechtstreeks bij de federatie.
 
Nog geen lid en je bent verzot op wandelen? Sluit je vandaag nog aan bij een van onze wandelclubs of rechtstreeks bij Wandelsport Vlaanderen vzw. Ontdek HIER alle voorwaarden die zo'n lidmaatschap te bieden heeft. 
 

Wandelvakanties
Ontdek de veelvuldigheid van onze wandelvakanties

 
 
  
Onthaasting... dat is voor jou een unieke, sportieve en gezellige wandelvakantie? Het moment waarnaar je reikhalzend uitkijkt om zorgeloos te genieten, te ontspannen, plaatselijke cultuur en tradities te ervaren? Dan ben je bij Wandelsport Vlaanderen vzw in goede handen! Onze wandelreizen worden steeds begeleid door eigen mensen en professionele gidsen. 
 
Ontdek NU het nieuwe aanbod wandelvakanties in de zomerperiode van 2018. Het ongerepte berglandschap van het groenrijke Slovenië is steevast een TOPPER. Of wat dacht je van een deelname aan de 4° IVV Europiade in West-Sicilië?
 
Spreken de majestueuze bergen van het Paznauntal je eerder aan? Geniet van een supervakantie in Geniesser Hotel Sunshine te Kappl. Of wat dacht je van het Katharenland tussen Carcassonne en Perpignan waar je de Franse Pyreneeën en talrijke kastelen ontdekt. 
 
Of toch nog zin om in het voorjaar op wandelreis te trekken? Verzeker je een van de laatste plaatsen naar Mallorca en Malta.  
 
Boek nog vandaag HIER je onvergetelijke wandelvakantie. 

Events
  
Wandel tijdens de Fiets- & Wandelbeurs eens naar Wandelsport Vlaanderen vzw op stand B01 in Hal 1. De grootste beurs voor fietsers en wandelaars in Europa slaat op 10 en 11 februari a.s. haar tenten op in Flanders Expo Gent. 
 
In het Paviljoen van de Wandelsport vind je ook infostanden van de Internationale Tweedaagse Blankenberge vzw, de Vierdaagse van de IJzer en het Organisatiecomité '100km van Ieper'. Verder kom je ook alles te weten over Vlaanderen Wandelt in Brakel en Brasschaat. Op de WalkOn-stand verneem je alles over onze wandelvakanties. De organisatoren van de regionale wandeldagen tekenen eveneens present. 
Wandelsport Vlaanderen vzw voorziet een aantal workshops die zowel op zaterdag als op zondag plaatsvinden. Wil je erbij zijn, KOOP NU aan voordeeltarief je inkomkaarten. 
 
                  
 
 
 
 
Kantoor Maldegem: Industrielaan 11 bus 3
9990 Maldegem, T 050/40.51.40
info@wandelsport.be 

Kantoor Hasselt: Bedrijfsstraat 10 bus 3
3500 Hasselt, T 011/24.78.20
info@wandelsport.be