thuis | webwinkel | help | over | route | nieuwsbrief | e-mail

logo kwekerij Bastin

kwekerij Bastin

Nieuwenhuysstraat 29
6336XV Aalbeek (Hulsberg, Nuth)
Limburg, Nederland
telefoon: 045-5231475
e-mail: info@bastin.nl

facebooktwitterlinkedinflickrgoogle+"Een kwekerij met vakantie gevoel."

Pulmonaria longifolia subsp. cevennensis: niet alleen prachting lang smal gevlekt blad maar ook leuke bloemen.

Ons sortiment omvat ongeveer 1000 soorten tuinplanten. We zijn een breed gesorteerde vasteplanten, kruiden en lavendelkwekerij, met een voorliefde voor winterharde mediterrane soorten, mensvriendelijke, eetbare, tuinvaardige en geurende planten.

Het centrale pleintje voor onze winkel.

Nederlandse planten collecties voor Salvia, Lavandula, Santolina, Rosmarinus en Thymus.

Onze potgrond is 100% turfvrij en bevat geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen.


openingstijden

De kwekerij is open van woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.


zonnepanelen op het dak van de kwekerijschuur

vakantiegevoel - kruiden - mediterraan – markt - een hapje en een drankje

mediterrane plantendagen


Nog meer vakantiegevoel op de kwekerij.

De meditterrane borders met tijm salie en lavendel zijn vol belofte voor een heerlijk geurig hoogtepunt. Tijm en salie bloeien komend weekeinde samen met Cistus tussen andere winterharde mediterrane kruiden en planten. Er is ook een kleine artisanale markt met ambachtelijk lekkers en moois.


zaterdag en zondag 15 en 16 juni 2013

beide dagen van 10:00 tot 17:00 uur

In onze tuin tref je een grote collectie lavendel en andere winterharde mediterrane planten en bijzondere kruidenplanten aan. De lavendel bloeit nog niet vanwege het vreemde voorjaar. Ik ben daar blij om, want er is veel meer te zien en te ruiken dan lavendel alleen. Snuffelen aan citroenbonenkruid, sinaasappel tijm, Spaanse salie, verschillende soorten basilicum, citroenverbena, rozemarijn, brandkruid wordt aangemoedigd en is wellicht reden genoeg om de kwekerij deze dagen te bezoeken.


het handboek bij deze dagen; 'puur mediterraan tuinieren'

Puur Mediterraan Tuinieren, Roger Bastin, Kosmos uitgeversDe tweede druk van mijn boek over kruiden en winterharde mediterrane planten is gratis digitaal te downloaden. Er zijn twee versies: een epub voor e-readers en een PDF voor tablets en computers.

puur mediterraan tuinieren als epub:

puur mediterraan tuinieren als PDF:
deelnemers aan de mediterrane plantendagen:

Maarten van Camac Machi uit Roermond maakt middeleeuws gebruiksaardewerk voor huis en tuin. Hij komt met zijn draaitschijf en laat ons zien hoe hij potten maakt en waarom precies welk kneepje waar moet komen.
www.camac-machi.nl


Vrolijke verse biologische frambozen en frambozen producten van Henny van Bergeijk uit Meijel. (aleen zondag)
www.raspberry-maxx.nl


Limburg, het land van mede en honing, als je het vanuit het perspectief van Willem Schelberg, de meest zuidelijke imker van het land bekijkt. Er is nog geen honing maar Willem staat klaar om het verhaal van de bijen te vertellen in de bijenstal op het hoogste punt van onze kwekerij.
www.beelicious.nl


Delicatessen en lekker hapjes van Kookerij Lahaye. De beste ingrediënten uit het zuiden verwerkt Hermine in haar confitures, sausen en chutney’s. Dit weekeinde mag je rekening houden met: asperge - geitenkaas taartjes (op een bedje van lente uitjes, champignons en groene asperges), rundvlees pies, salsa di Noci, double chocolate brownies met fambozen, bosvruchten tartelettes, rozen cupcakes.
En: rozengelei van de rozen die speciaal voor de gelegenheid bereid bleken te bloeien..
www.kookerijlahaye.com


Die prachtige pompeuze bloempotten uit Toscane en nog meer "Impruneta" vind je bij Casa di BIanca. Ze zijn er weer.
www.casadibianca.nl

rozen van de Bierkreek

De rozen van de Bierkreek zijn rijkelijk aangevuld met leuke bijzondere soorten.

We kopen soms wat planten bij van collegea's. Helaas kan dat niet altijd biologisch en soms valt dat tegen zelfs als het biologisch is. Maar we zijn tot nu bijzonder blij met deze biologisch gekweekte topkwaliteit. De rozen staan op extra winterharde onderstammen en nemen genoegen met water, af en toe wat plantaardige mest en een knipje hier en daar. De arme luizen komen, zag ik vandaag, toch eens proeven maar krijgen er geen vat op. Afgelopen winter stonden ze in pot gewoon onbeschermd buiten en doorstonden dat prima. (Probeer dit thuis zelf niet met rozen, tenzij het die van de Bierkreek zijn.)


Bingerden

Iedereen die niet naar ons komt en zeker als je in de buurt van Arnhem woont overweeg dan toch tenminste dit weekeinde naar de internationale kwekerijdagen in Bingerden te gaan. We waren daar vroeger zelf ook altijd als deelnemer en met veel plezier. De tuinen, de omgeving, de bezoekers en vooral onze fantastische bondgenoten maken het een geweldig tuinevenement.

ook open

Hostakwekerij het Hostavedje bij ons in de straat en schaduwplantenspecialist Marnis kwekerij in Schimmert zijn komend weekeinde ook extra open op zondag.

open tuinen

Dit weekeinde zijn veel tuinen open voor bezichtiging, Tuinpad Limburg Fleuregio heeft een overzichtje van een aantal open tuinen in onze regio. Het is een bonte verzameling zeer gepassioneerde tuiniers met boeiende verhalen. De Carishof moet je zeker een keer gezien hebben net als de Heerenhof in Maastricht.

de Carishof, een historische hoeve met een prachtige tuin


andere themadagen in 2013

13 en 14 juli Lavendeldagen, markt met demonstraties, terras

17 en 18 augustus Salvia en prairieplantendagen, Indian Summer, langbloeiende planten en siergrassen

28 en 29 september pompoen parade, verschillende pompoenkwekers met tientallen verschillenden pompoen, pompoensoep, pompoenbrood en pompoenmarkt

Thymus vulgaris 'Precompa'


downloads en links

Een uitvoeriger overzicht van alle activiteiten in 2013: BastinProgramma2013.pdf

Een constante stroom nieuwtjes en helpdesk voor tuinvragen via twitter: @aalbeek of @kwekerij_bastin

Actuele foto's zijn onder andere te vinden op onze Flickr pagina: flickr.com/photos/kwekerij_bastin

Kletsen, meer foto's zien, 'Leuk vinden' en 'bevrienden' kan via profiel en Facebook pagina: Roger Bastin en kwekerij BastinMet vriendelijke groet,

Roger Bastin,

Aanmelden, afmelden of gegevens wijzigen voor deze nieuwsbrief.