The Leather Nun – “All Those Crazy Dreams”

 
 
The Leather Nun hann knappt bildas innan man lämnade Göteborg bakom sig, för en resa ut i den stora internationella musikvärlden. Vad kan då vara naturligare än att låta "All Those Crazy Dreams" börja med en blinkning åt Håkan Hellström och "Känn ingen sorg för mig, Göteborg", för att sedan rusa rätt in i det musikaliska universum som är Leather Nun´s. 
 
Den 6:e november släppte vi “All Those Crazy Dreams”, den tredje singeln från Leather Nun´s senaste album ”Whatever”. En låt om hur barndomens drömmar om glittrande elgitarrer formar våra liv och vägen drömmarna sedan tar. 
 
 
 
 
 
Singeln ackompanjeras av en video regisserad av bandets gamle vän, magikern Carl Abrahamsson. Den tar avstamp i bandets utsålda konsert på Södra Teatern i Stockholm i våras, och väver samman bilder från förr och nu.
 
Och nu The Leather Nun ut på en kortare turné.

– Vi har velat ta det lugnt med spelningar, inte gå samma väg som alla andra – släppa ett album och spela varenda klubb som vill ha oss. Vi vill plocka upp det som var Nunnan, Nunnans styrka och det som byggde Nunnans rykte – att skapa musikaliska upplevelser. Det kommer att bli fantastiskt att ställa sig på Storan i Gbg och återskapa magin från Södra Teatern.

På ett sätt var Södra Teatern bara en generalrepetition inför Göteborg och hemmaplan.

– Konserten på Storan är också speciell på ett annat sätt, eftersom Göteborgs Stadsmuseum dagen efter inleder en tvåårig utställning om musiklivet i Göteborg och där Nunnan är en viktig del av utställningen och där vi framgent kommer att delta i olika programpunkter.
 
 
Turnéplan:
12 nov Göteborg, Stora Teatern
14 nov Stockholm, Debaser Medis
26 nov Malmö, KB
27 nov Köpenhamn, Amager Bio
 
 
                                                                                            
 
 
 
 
       Factory Brains – släpper äntligen nytt material!

 
 
 
 
Stockholmsbandet Factory Brains har trots sin unga ålder redan hunnit med över 100 konserter. 100 konserter som tagit bandet från fritidsgårdarna i Stockholm, via Bluesfestivaler i Ängelsberg, upp till Mosebacke för spelning med Grave yard, vidare ner till Pustervik för en kväll med Daniel Norgren och avslutningsvis ut på förbandsturné med Rival Sons - ett Rival Sons som då specifikt efterfrågat bandet som support.

Factory Brains bildades 2010 och på sin första skiva (Love like Hours/ Universal Records) hade bandet ett nära samarbete med den alldeles för tidigt bortgångne Peo Berghagen. Bandet skapade ett rykte om sig att vara ett av Sveriges kommande och intressanta rockband, men utan Peo gick saker inte riktigt som det var tänkt och Factory Brains dagar på Universal var över innan det ens riktigt hade hunnit börja. För tre stycken 17-åriga killar - som trodde sig skrivit på för en garanterad väg mot framgång och berömmelse - skulle detta kunnat vara början på slutet för bandet. Men istället för att deppa ihop ringde bandet upp Janne Hansson och bokade tid i Atlantis Studion för att kunna påbörja arbetet med sitt andra album Hard Labor. För att förgylla inspelningen med det lilla extra plockades Martin Hederos och Henrik Wind in på klaviatur och Chips Kiesbye kallades in för att producera all sång. Efter avslutad inspelning överläts arbetet med mix och mastring till - det i sammanhanget något udda valet - Jens Borggren (Opeth/Paradise Lost). Valet av Jens är något bandet definitivt inte ångrar vilket gemene lyssnare kommer att bli varse om vid en genomlyssning av Hard Labor.

Vad har då Factory Brains för något att erbjuda oss musiklyssnare år 2015? För att avdramatisera det hela skulle man kunna säga ”i grunden naturligtvis ingenting nytt”. Med det sagt finns det dock i bandets kommande album ett uttryck, ett sound, en variation och en självklarhet som är väldigt få band förunnat. Bandets känslosammacocktail av rock, americana, blues & soul gör det omöjligt att inte kapitulera inför Factory Brains tunga och innehållsrika musik.

Hard Labor (Wild Kingdom Records/Sound Pollution) kommer att finnas ute i slutet av februari - är det det nya Rival Sons? Black Keys? Band Of Horses? Wilco? Tom Waits? Rolling Stones?

Vi kan dessutom meddela att Factory Brains kommer att åka på en längre vårturné tillsammans med Graveyard. 
 
                                  
 
    
 
           
        The Gloria Story – ”Beast of a northern light”
 
Skövdebandet The Gloria Story är ett välsmakande och underhållande lyckopiller som hämtar sin inspiration från 70talets arenarock, med ett attitydstarkt inslag av old school punk. Att mixa mörk humor, tillgänglig old school rock, och svårslagen energi har gjort gruppen till en framgångsrik och energisk turnémaskin – där underhållning och en stunds glammig verklighetsflykt tycks vara det centrala.
 
 
 
Sedan starten 2009 har gruppen gjort över 200 spelningar i hela Europa, på festivaler som Sweden Rock Festival och som förband till legender som exempelvis Thin Lizzy, Gilby Clarke och Warrior Soul. Efter några medlemsbyten senaste året är The Gloria Story tillbaks – med nytt blod och ny glöd.

Första singeln, Beast Of The Northern Light, hade lätt kunnat passera för att vara en bortglömd rockdiamant från det sena 70talet, med ett klassiskt gitarriff och högpitchad, karismatisk sång. Gruppen döljer aldrig sina influenser, och mycket av bandets DNA kan spåras hos arenagiganter såsom Kiss eller Deep Purple. Men The Gloria Story har inga ambitioner att låta som gammal musik. Bandet har alltid en modern twist på sina låtar, ett eget uttryck med uppdaterad energi och attityd – både live och på sina inspelningar. Och den 27 November släpper gruppen sin tredje skiva, ”Greetings from Electric Wasteland”, och därefter vidtar en Europaturné tillsammans med engelska The Quireboys. Så se fram emot en hård höst tillsammans med THE GLORIA STORY!
 
Svenska turnédatum – nu i vinter!
 
28/11: Releaseparty. Restaurang Sällskapet, Skövde Kulturhus. Fri entré.
3/12: Sticky fingers, Göteborg. w/The Quireboys
4/12: Palatset, Linköping. w/The Quireboys
5/12: Live entertainment, Karlshamn. w/The Quireboys
6/12: Debaser Strand, Stockholm. w/The Quireboys
 
 
                                                                                             
 
 
                       
                       
                            Giuda – Speaks Evil

 
Giuda (uttalas JEW-DA) är ett italienskt femmannaband från Rom, född ur askan av TAXI ett av de bästa europeiska punkbanden. Giuda döljer inte sina influenser utan gör istället det bästa utav det.
 
Slade, Sweet, T-Rex, obskyra glambanden Hector & Jook, tidiga Ac/Dc, Slaughter And The Dogs och Eddie And The Hot Rods. Det tillsammans med bandets klassiska arbetarklasslook gör att bandet får uppmärksamhet vart än dom går fram.
 
 
Med två skivor i ryggen, Racey Roller och Lets Do It Again och massor av spelningar har Giuda redan lagt grunden. Nu signade på Burning Heart Records och med sin nya skiva Speaks Evil är bandet redo att lyfta!

Speaks Evil är Inspelad med enbart analog utrustning och instrument från 70 talet. Producerad av bandets tekniker Danilo Silvestri tillsammans med gitarristen Lorenzo Moretti så fortsätter Speaks Evil på den musikaliska bana som startade med Racey Roller och Lets Do It Again, men med bättre låtar och refränger som gjorda för allsång.

Giuda har just gjort sitt första korståg genom Skandinavien och det som support till Danko Jones och möttes med öppna armar av publiken.

Kolla in videon till Roll The Balls, första singeln från Speaks Evil här!
 
 
 
 
       
 
         
Eternal (Of Sweden) med nytt efterlängtat andra album

Det svenska melodiska metal-bandet Eternal (of Sweden) är tillbaka i med sitt nya album "Heaven´s Gate". Tre år efter sin debut Chapter 1 (2012), låtarna på det nya albumet tar dig med på en resa genom de bästa av de bästa i dagens metal!
 
Från kraftfulla powermetal låtar som "Ruins" och "The Purity Inside" till det mer progressiva titelspåret, och det känslomässiga spåret "Angel" kommer det här albumet tilltala metal fans av alla sorter. Återigen har bandet använt Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain, Lindemann) som producent och skivan är mastrad av Jonas Kjellgren (Raubtier, Bourbon Boys). "Heaven´s Gate" släpps den 29 januari 2016 på Black Lodge/Sound Pollution.

 
 
 
 
                                                                                                     
 
 
Temperance Movement – nytt album och på Sverigeturné

  I mitten av januari släpps ”The White Bear” The Temperance Movements nya efterlängtade skiva och redan nu snurrar första singeln ”Three Bulleits” på radion. Bandet har växt lavinartat och en 4 månaders lång turné USA med Blackberry Smoke, konserterna med Rolling Stones och stor framgång för singeln ”Take It Back” har öppnat upp det stora landet i väst.
 
 
Likt i övriga världen skapar bandet fantastiska band med sina fans. Ryktet säger att countrystjärnan Miranda Lambert har blivit ett av fansen och även att Countrystjärnan chartrade ett plan för att få se bandet live i Denver.
 
TTM har vid flera tillfällen sagt att Sverige var första landet att välkomna dom och att det är ett favoritland att turnera i.
 
Så redan nu, med start i Tranås den 21 november ger sig bandet ut på en ”Pre-The White Bear turné”. Totalt 10 spelningar i Sverige.

Det är mycket amerikanskt när man först lyssnar på The Temperance Movement. Men efter en stund så märker man att det finns något som ändå sticker ut från bandets Americana Rock. En känsla för pop, riff och refränger som på ett oförskämt sätt fångar lyssnaren och får den att stanna upp och fastna. Alla som är fans till Stones, Beatles, Kinks, Mumford & Sons, The Clash och Primal Scream vet vad vi menar.
   
 
                     
                            SUNN O))): KANNON
 
SUNN 0))) släpper äntligen ett album i eget namn. Det är det första vi hör från bandet sedan 2009 års Monoliths & Dimensions. Sedan dess har vi sett bandets namn på (Terrestrials, 2014) ett samarbete med ULVER och skivan (Soused, 2015) tillsammans med Scott Walker.
 
På KANNON är det återigen bandets kärna Stephen O’Malley and Greg Anderson som star för musiken och vi hittar återigen speciella gäster som, Attila Csihar, Oren Ambarchi, Rex Ritter, Steve Moore.

Titeln Kannon är en aspekt av Buddha: mest känt som Guanyin Bodhisattva (Chinese: 觀音菩薩). KANNON släpps på Southern Lord 4 december.
 
 
Om skivans omslag säger konstnären Angela Lafont Bolliger :
 
“I was working on a visual concept inspired by Gian Lorenzo Berninis “Ecstasy of Saint Teresa” (a life-sized Italian baroque sculpture in white marble) and had shared a short description about this project. I took a great interest in the conceptual thought behind the album…
 
...SUNN O)))’s compositions are minimal but intensely sculptural in depth and detail. This was my inspiration and it was important to me to transcend that idea into the sculpture I would create for the album artwork. Stephen and I both loved the idea that this sculpture could be something really ancient, like a comet — yet also indefinable and timeless..."
 
                                                                                                  
 
Sound Pollution Distribution
Stora Nygatan 18
Box 2140
103 14, Stockholm
 Sweden