Innehåll
 
- Says who
- Bokmässan
- Öppen föreläsning
- Hållningsövning
- Äpplemos
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 
 
Nej, jag är inte bitter...
 
 
Lite planering skadar aldrig.
 
 
 
 
 
 
Citatet
 
For fast-acting relief try slowing down.
 
Lily Tomlin

Says who
Jag pratade i veckan med en person som hade sålt sin bil och istället skaffat sig en elcykel. Barnen var utflugna och de flesta sakerna han behövde ta sig till fanns inom en mils radie. Han hade satsat på en kvalitetscykel som bland annat har ett starkare batteri. Tack vare att han kan välja hur mycket hjälp han vill ha av motorn så kan han cykla till kundbesök utan att bli varm och behöva ombyte. När cykeln hjälper till som max så är din cykelinsats jämförbar med en lugn promenad. Han nämnde att en del personer hade kommenterat att det var fusk med elmotor. 95% av de som hade kommenterat detta var de som körde bil till jobbet!
 
Bokmässan
 
Efter att ställt ut två år i rad, då man under 5 dagar lägger runt 50 timmar med att bygga upp och riva montern och sedan vara på plats under själva mässan. Dessutom betalar man 14000:- för en liten monter med tillbehör (på undanskymd plats, där man får visa besökare vägen till de kända författarna och de stora förlagen).
Nej, jag är inte bitter :-)
Försäljningen brukar sedan ligga på 6000:-.
Nej, jag är inte bitter :-).
 
Jag kommer inte att ställa ut i år, men ...
... alla läsare får ändå ett bra erbjudande i samband med mässan. Köp två av mina böcker med ungefär 50% rabatt jämfört med Bokuspriset = 200:-. Det är helt ok att köpa två av samma titel. Gå in på www.personbasta.se och fyll in din beställning eller skicka ett mail till erbjudande@personbasta.se där du anger vilka böcker du vill och dina adressuppgifter, så skickas böckerna till dig senast dagen efter din beställning.
 
Öppen föreläsning på Rosa Dygnet
 
 
95% av alla mina föreläsningar är riktade direkt till företag, här kommer dock ett undantag. Jag är en av sponsorerna på Rosa Dygnet, vilket innebär att jag föreläser och skänker böcker och alla pengar som kommer in går till Cancerfondens Rosa Bandet insamling. Jag kommer att hålla en föreläsning som är baserad på min senaste bok "Vacker utan Photoshop & Botox", det kostar 100:-, varav 100% går till insamlingen. Det innebär att du blir bland de första som får höra min nya föreläsning (premiär är hos en av mina största kunder 5 okt) och förutom att du får en fantastisk föreläsning får du också en massa inspiration och goda idéer samtidigt som du gör en god gärning. Så läs mer och anmäl både dig (och gärna någon kompis) till både föreläsning och ett spinningpass. Min föreläsning är den 8 okt, kl 15.00. Platsen är Sportlife Exclusive i närheten av Göteborgs-Operan. Läs mer och anmäl dig på rosadygnet.se.
 
 
Hållningsövning
 
Denna övning tränar den så kallade rotatorcuffen som är ett samlingsnamn för de fyra musklerna Supraspinatus, Infraspinatus, Teres minor och Subscapularis som hjälper till med både rörelse och stabilitet i axelleden. Övningen nedan tränar den delen av rotatorcuffen som hjälper armen att rotera utåt samt även hjälper till att dra axlarna bakåt. Har du ingen hantel går det bra att fylla en petflaska med vatten.
Ligg lite upphöjt och böj armen i 90 grader, försök sedan att höja och sänka din underarm utan att din armbåge lyfter för mycket från din höft.
 
Äpplemos
 
Här kommer ett enkelt recept på äpplemos. Fallfrukt fungerar utmärkt till äpplemos, du skär bara bort det som är dåligt.
 
Till ca 7,5 dl äpplemos behöver du:
 
12 normalstora äpplen
5 dl vatten
1/2 dl socker
1/2 - 1 tsk kardemumma eller kanel
 
Börja med att skala och kärna ut äpplena. Därefter skär du dem i mindre bitar och lägger de i en kastrull tillsammans med vattnet (bry dig inte om att vattnet inte täcker alla äpplebitar, det finns mycket vatten i äpplena så har du för mycket vatten i början blir moset till slut väldigt vattnigt). När vattnet kokat upp lägger du på ett lock, stänger av spisen och låter det stå kvar på plattan i 15 minuter. Efter 15 minuter bör äpplena vara rätt så mjuka, då tillsätter du sockret och kanel eller kardemumma smaka gärna av innan du häller i allting så att inte kryddorna tar över smaken. Koka upp igen under omrörning och när det kokar stänger du av spisen igen och låter det stå i ytterligare 15 minuter. Vill du ha bitar i moset kan du hälla över det på burkar som det är, annars får du använda en mixer och få moset slätt. Eftersom det inte är så mycket socker i detta recept bör moset ätas inom några veckor (socker har ju en konserverande verkan).
 
 
 
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande:
 
0768-147080
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se