TVP Nieuwsbrief  
5e jaargang - December 2017

In deze editie: 
 • Welkomstwoord
 • Jeugd Commissie
 • Mededelingen
 • TVP op Facebook
 • Bardienstindeling 2017 / 2018
 • TVP Foto's
 • Ingezonden stukken
 • Technische Commissie
 • Recreatie Commissie
 • Bediening LED verlichting TVP
  
 
Activiteiten kalender: 
 
Het gehele jaar
Atijd op woensdag
racketochtend vanaf 9.00u

Het gehele jaar
Altijd op donderdag
racketavond vanaf 20.00u
 
Vrij 2 dec t/m vrij 17 feb
Wintercompetitie
 
Klik HIER voor alle TVP activiteiten

 
Adverteerders:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Welkomstwoord
Beste leden,
 
“Je moet het voorwoord wel kort houden!” Dat is wat ik te horen kreeg van ons nieuwe redactielid Piet Waltmans, die naast Ramón Heins, de redactie vormt. Dat zei hij natuurlijk niet zonder reden. Voorheen was het aantal artikelen in de Nieuwsbrief niet bijzonder hoog en in mijn voorwoord nam ik vrijwel alles mee wat er speelde op de club. Dat gaat vanaf heden veranderen. De redactie zal ervoor zorgen dat er na toernooien, evenementen of andere bezigheden binnen onze vereniging, een stukje wordt geschreven voor de Nieuwsbrief. De eerste resultaten hiervan vindt u verder in deze Nieuwsbrief. Ik wens u veel leesplezier!

Maar ja, wat blijft er dan voor mij over om te schrijven?
Nou genoeg, kan ik u zeggen. We hebben een fantastisch jaar achter de rug wat betreft het ledenaantal. We hebben dit jaar vanaf de ALV tot heden 46 nieuwe leden mogen verwelkomen. Dat is echt geweldig! Vooral het aantal jeugdleden is enorm gestegen. Dit komt mede door de leuke actie die, in samenwerking met Tennisschool Peter Schlee, dit jaar is ingezet. We hebben veel seniorleden uit Pernis mogen verwelkomen. Het is toch wel heel erg leuk om te horen dat zij onze vereniging hebben uitgekozen omdat we een gezellige en gemoedelijke club zijn. Ik wens alle nieuwe leden veel (speel)plezier op onze vereniging.
Ook kijken we met een goed gevoel terug op alle toernooien die in 2017 zijn georganiseerd. Zowel de open-, de club- en de interne toernooien werden allemaal goed bezocht. Afgelopen zaterdag hadden we nog een supergezellig  Bingo-Snert-Tennis-Toernooi. Allemaal leuke tenniswedstrijden op de baan en daarnaast ook opperste concentratie bij het invullen van de bingokaarten. Prachtig om te zien dat die bingoballetjes iedereen stil kan krijgen om fanatiek de getallen weg te strepen.
Naast tennistoernooien hebben we sinds een paar maanden ook het Klaverjastoernooi op TVP (elke eerste maandag van de maand). De organisatie van het klaverjassen is in handen van Rinus Keehnen en Ton van Rennes. De mannen hebben succes want het klaverjassen wordt steeds populairder binnen onze club. We kunnen zeker spreken van een goed geslaagd initiatief!

Wat we nog net gaan redden in 2017 is de overstap naar een nieuwe website met hieraan gekoppeld de clubapp. U zult spoedig op de hoogte worden gebracht wat er allemaal gaat veranderen en hoe u alle digitale toegangen kunt gaan gebruiken. Eindelijk krijgen we dan de clubapp, waar ik al zolang op hoopte!
 
Wat ik ook hoop, en waar ik zeker, samen met u, mijn best voor ga doen, is dat 2018 net zo succesvol mag verlopen als dit jaar. Ons eerste project in het nieuwe jaar zal de renovatie van de keuken zijn. We zijn nu al druk in overleg over de indeling van de keuken met onze clublid Ryan Lalay (Eigenaar van Keukensale.com Spijkenisse, Leiderdorp, Son en Sanisale.com Spijkenisse). De oplevering van onze nieuwe keuken staat op de planning voor medio maart 2018. Ik ben zeer benieuwd naar het resultaat, u ook?


Nu moet ik echt gaan stoppen, want anders wordt mijn voorwoord toch nog te lang ;-)

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een goed, gezond en sportief 2018!
 
 
 
 
 
 
Groeten,
Annemarie Klaassen
Voorzitter
 

 

Jeugd Commissie
Pepernotentoernooi TVP een doorslaand succes!
 
Het was een stralende zondag, de 26e november, ruim een week nadat Sinterklaas ons land was binnengekomen maar zijn verjaardag nog wel moest vieren. Op het complex van TV Poortugaal stroomden de kinderen langzaam binnen, dit in tegenstelling tot de regendruppels die niet stroomden maar gelukkig in wolkvorm in de lucht bleven hangen. Hoewel het niet koud was vonden wij het belangrijk toch te beginnen met een warming-up zodat niemand een blessure op zou lopen. Het lijnenspel, dat onderdeel uitmaakte van de warming-up, zorgde voor grote hilariteit bij zowel de toeschouwers als de deelnemers.
 
Na het lijnenspel, begon het echte werk: het tennissen zelf. Er werden wereldpotten in verschillende opstellingen van 25 minuten gespeeld. Het is heel jammer dat er geen bewegende beelden van deze spannende wedstrijden zijn gemaakt. Onze club blijkt over veel grote talenten te beschikken die ongetwijfeld nog veel van zich zullen laten horen. Het leuke was vooral dat veel nieuwe kinderen heel enthousiast met alle activiteiten meededen. Ook na anderhalf uur tennis hadden alle junioren nog zin om mee te doen de beruchte stoelendansbingo!
 
 
Stoelendansbingo vraagt de lezer zich waarschijnlijk af… Het concept is eenvoudig: elke deelnemer ontvangt een bingokaart die op dezelfde plek moet blijven liggen. Maar als de muziek aan gaat moet men al dansend een ander plekje aan een andere tafel vinden waar de deelnemer een andere bingokaart aantreft. Zo speelt men na elke wisseling met een andere bingokaart. Dit vergt van de bingospeler naast een goede focus ook nog eens vaardigheid en snelheid om de stoel te veroveren. Dit houdt het spel, in tegenstelling tot de normale bingo, spannend tot het eind en maakt de stoelendansbingo tot een berucht fenomeen. Gezien de geringe kans dat je dit spel twee keer achter elkaar kan winnen was het vermoeden van matchfixing gerezen. Doutze was namelijk de eerste die het gepresteerd heeft om twee keer achter elkaar met stoelendansbingo te winnen en heeft zodoende prachtige prijzen in de wacht kunnen slepen.
 
De broodjes knakworst van chef-kok Chantal waren zoals altijd weer van topkwaliteit. Met of zonder mayonaise, met of zonder ketchup, ze waren heerlijk. Na dit stukje haute cuisine ging iedereen weer de baan op en werd er weer druk getennist. Dit leidde tot één duidelijke winnaar: Kars Dalmeijer. Hij heeft de druk op zichzelf nu behoorlijk opgevoerd want dit was pas zijn eerste toernooi! Na het toernooi werd er fanatiek op het mini-baantje ‘rond-het-net’ gespeeld waarbij de leden van de jeugdcommissie zich niet onbetuigd lieten. Dit fanatisme was aan het einde van de dag verdwenen toen het nodige snoepgoed (waaronder een chocolade letter van Ante) aan alle deelnemers werd uitgedeeld.
Hopelijk wordt het pepernotentoernooi volgend jaar een nog groter succes hoewel dat wel lastig zal worden! Tenslotte willen we alle deelnemers en de supporters bedanken, omdat zij dit toernooi tot groot feest hebben gemaakt.
 
De jeugdcommissie
 
==================================================================
 
Wie is Yannick le Cocq d’Armandville?
 
In de tennissport word je, in tegenstelling tot de ‘echte’ wereld. geacht je als een volwassene te kunnen gedragen zodra je zeventien jaar bent geworden. Ook Yannick zal in januari toetreden tot het seniorengilde bij TVP. Yannick le Cocq d’Armandville maakt geen deel uit van de Drie Musketiers, is geen stripheld uit Suske en Wiske en heeft ook geen Franse ouders. Yannick is gewoon een enthousiaste, aardige jongen die de kunst van het tennis al aardig verstaat. Wie is Yannick eigenlijk en waar kunnen we met hem op de racketavond over praten, waar hij ongetwijfeld ook zijn kunsten zal gaan vertonen. We hebben Yannick maar eens wat korte vragen voorgelegd waarop hij met bravoure op heeft geantwoord.
 
 
Hoelang tennis jij al?
Negen jaar.
 
Wat is jouw favoriete tennisslag?
Mijn forehand.
 
Waar heb jij het meeste moeite mee?
Op gang komen. De eerste set verknoei ik vaak.
 
Wat is je actuele ranking?
Met de enkel 8 en in de dubbel 7.
 
Wat heb je zoal gewonnen?
Drie keer ben ik clubkampioen geweest en ik heb drie keer aan de Eiland kampioenschappen meegedaan waarbij ik een keer tot de 3e ronde ben gekomen.
 
Wie bewonder jij het meest?
Rafael Nadal.
 
Wat voor opleiding volg jij?
Een kaderopleiding, ik wil misschien iets in de IT-kant doen.
 
Wat eet jij het liefst?
Alle pasta’s.
 
Waar kijk jij op tv het liefst naar?
Ik kijk niet zoveel tv maar als ik kijk zijn het actiefilms.
 
Welke hobby’s heb jij nog meer naast tennis?
Free running en aikido.
 
Dankjewel Yannick en ieder geval tot de racketavond!
Dat ben ik zeker van plan maar donderdag ‘s avonds werk ik altijd in de snackbar bij de metro. Ik zal eens kijken of ik daar iets op kan verzinnen.
 
Piet Waltmans
 
====================================================================
 
Voorjaarscompetitie jeugd in het vizier.
 
De najaarscompetitie zit er nauwelijks op of de voorjaarscompetitie staat weer voor de deur. Hoewel we in de herfst geen jeugdkampioenen op onze club mochten verwelkomen was het toch een geslaagde competitie. Er werden mooie en spannende tenniswedstrijden gespeeld. Alle kinderen hebben hun uiterste best gedaan en, het allerbelangrijkst, iedereen heeft met veel plezier de competitie gespeeld.
Dat blijkt ook weer uit de inschrijvingen voor de voorjaarscompetitie van 2018. Voor het komende voorjaar hebben we ook weer de nodige teams. Voor het eerst zijn er komend voorjaar twee oranje-teams (de jongste jeugd) te bewonderen wat wij super leuk vinden!
 
Het eerste oranje-team bestaat uit: Thijs, Isa, Josefien en Dane.
Oranje-team nummer twee wordt gevormd door: Joris, Marik, Ravi, Kars en Julian.
Ook de grotere kinderen doen weer mee als het groene-team. Het team van Louise, Sophie, Emma, Suze en Lisa zal weer zijn best gaan doen om er een leuke competitie van te maken!
Tenslotte hebben we ook nog een mixteam tot en met 17 jaar en dat bestaat uit: Milan, Tim, Cheyenne, Indy en Isa.
 
Wij hopen dat jullie, net zoals de zondagochtend tennisgroep dat vaak doet, allemaal op de (vroege) zondagochtenden komen supporten.
 
Voordat deze competitie eind maart begint wordt er eerst nog een heus openingstoernooi georganiseerd! De precieze invulling van dit gegarandeerde spektakel blijft nog even geheim, het enige wat we wel willen prijsgeven is de datum: zondag 25 maart. We hopen jullie allemaal weer te zien na onze winterslaap.
 
De jeugdcommissie

Mededelingen
Jouw artikel in de volgende Nieuwsbrief van TVP?
 
De redactie stelt het heel erg op prijs als ook jij een keer een artikel voor de nieuwsbrief schrijft. TVP organiseert jaarlijks zo’n 10 tot 12 activiteiten. Dit naast de voorjaars- en herfstcompetitie en de verschillende toernooien en de jaarlijkse clubkampioenschappen. Heb jij hier iets leuks over te melden of op of rond de tennisbaan iets opmerkelijks meegemaakt, schroom niet en laat het de redactie weten. Misschien sta jij met jouw artikel dan in de volgende uitgave. De volgende nieuwsbrief, hoogstwaarschijnlijk in een nieuw jasje gegoten, verschijnt maart / april 2018. Alle kopij is van harte welkom op redactie.tvp@gmail.com
 
De uiterste inleverdatum voor de volgende nieuwsbrief staat op:
 
- VRIJDAG 16 MAART 2018 -
 
Indien u een bijzonder moment (bijvoorbeeld de geboorte van een kind, een huwelijk o.i.d.) wilt delen met de clubleden, kan dit door het versturen van de aankondiging van deze gelegenheid naar de redactie.
 
====================================================================
 
 
====================================================================
 
Sponsoring: Waar doen we het voor?

De warmte overviel mij toen ik eetcafe Klavertje Vier in Spijkenisse binnenstapte. Het gure herfstweer had mijn gezicht strak getrokken en de regen droop van mijn trenchcoat af. Als een hond schudde ik mijn hoofd heen en weer en trok mijn jas uit. Een dame kwam achter de tap vandaan en nam mijn jas aan: “Zal ik hem even voor u ophangen.” Enigszins verbaasd keek ik haar aan want dit overkomt mij niet altijd als ik een horecagelegenheid binnenstap. “Wilt u wat eten of alleen wat drinken en opwarmen?” “Doet u mij maar een dubbele espresso en een Jägermeister. Inderdaad even de kou uit.” glimlachte ik zo goed en zo kwaad mogelijk als het ging met mijn verstijfde gezicht. Ik liep naar een kruk op de hoek van de bar maar net voordat ik wilde gaan zitten hoorde ik de stem van Wim van IJzerdoorn achter mij: “He meneer Waltmans, jij ook hier. Jij zit niet in ons team hoor.” Verbaasd draaide ik mij om en daar zat het complete team van Wim: Henk de Jong, Ron Meijer, Kees Hoogenboom en Ton van Rennes. “Zo mannen, zijn we verdwaald, zo ver van huis?” vroeg ik de tafel rond kijkend. “Kunnen we beter aan jou vragen Piet. Is Mieke weer de hort op?” “Ik stelde de vraag eerder Henk, wat brengt jullie hier?” Ton gaf het antwoord: “Wij zijn weliswaar dit jaar geen kampioen geworden maar dat wil niet zeggen dat je dan ook niets te vieren hebt. Kwestie van traditie. Als je altijd alles wint ben je het zo gewend een hapje te gaan eten dat je dat daarom ook bij verlies niet zal nalaten. Lijkt mij toch logisch Piet.” “Ik kan me er iets bij voorstellen Ton. Dat winnen ben ik ook zo gewend. Maar wij zoeken het meestal iets dichter bij huis.” Kees maakte een weids gebaar met zijn armen en zei: “Kijk eens om je heen Piet, een leuke tent toch. Verandering van spijs doet eten zeggen ze altijd.” Ton gaat verder: “En daarnaast Piet, sponsort Klavertje Vier onze vereniging en dan vind ik het wel zo aardig een soort van tegenprestatie te leveren om hier een keertje te gaan eten.” zei Ton.
 
De dame die mijn jas had aangepakt bracht de espresso en de Jägermeister en vertrok weer met het verzoek van Wim om vier bier. “Wat sponsoring Ton? We betalen toch allemaal contributie? Is dat dan niet genoeg om de club draaiende te houden?” “Dan zou het een stuk moeilijker worden voor de club. Als vereniging zijn we toch ook enorm blij met zo veel vrijwilligers? Als je daarvoor mensen zou moeten betalen is dat een onhaalbare kaart. Dus vrijwilligerswerk is al een vorm van sponsoring, maar dan in natura. Het is natuurlijk fantastisch als je extra activiteiten voor de jeugd kan doen. Denk aan de kampen die de jeugdcommissie organiseert waar het sponsorgeld onder andere voor wordt gebruikt. De AED, een onontbeerlijk apparaat voor elke vereniging, is ook met behulp van sponsors bewerkstelligd. Zo maken sponsors voor ons zaken bereikbaar die anders niet mogelijk zijn.” Wim IJzerdoorn valt Ton hierin bij en vult aan: “En met al die sponsors blijft ook de contributie nog eens betaalbaar Piet. Dus de leden mogen de sponsors best dankbaar zijn.” “Dat zijn ze ook wel Wim.” stelt Ton hem gerust. “Daarom is ook elke sponsor van harte welkom, Groot of klein, het maakt niet uit. Van plantenzaak ’t Hoekje in Poortugaal tot Bonn & Mees, die met drijvende bokken de wereld bestrijkt, allen zijn van harte welkom.” Op dat moment wordt het dienblad met vier bier op tafel gezet waar de bardame een “Laat het smaken heren.” aan toevoegt. Ik pak mijn Jägermeister en toast met de mannen en zeg: “Ton, ik zal eens kijken of ik over die sponsoring een stukje in de nieuwsbrief kan plaatsen. Is eigenlijk wel belangrijk, besef ik nu, dat dit onder de aandacht wordt gebracht. Ik mag jouw naam er wel bij zetten he, als contactpersoon?” “Graag Piet, mijn mailadres vind je ook op de site: rennes@zonnet.nl
 
Wil jij het informatie-sponsorpakket ontvangen of heb je een idee dat je wilt bespreken met de SC, neem dan contact op met Ton van Rennes (rennes@zonnet.nl) of Henk de Jong (hidejong76@gmail.com).
 
Bij voorbaat hartelijk dank namens de sponsorcommissie van T.V.P.
 
 
Piet Waltmans
 
====================================================================
 
 
====================================================================
 
SponsorKliks
 
Als vereniging zijn we natuurlijk altijd bezig om te kijken hoe we onze inkomsten kunnen vergroten. Via SponsorKliks is dit nu mogelijk op een simpele manier die u en ons niets kost.
 
Het enige dat hiervoor nodig is, is wanneer u online iets koopt, om eerst via onze website op het SponsorKliks logo bovenaan de pagina te klikken.
 
 
U komt vervolgens op onze eigen SponsorKliks website, waar u op de normale manier uw kleding, schoenen, eten, speelgoed, sportartikelen, reizen en elektronica kan bestellen bij een grote hoeveelheid webwinkels.
 
Deze lijst omvat o.a. Bol.com, Thuisbezorgd.nl, AH.nl, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp, Coolblue, maar ook sites als Booking.com en Couverts.nl voor reizen en reserveringen.
 
Op de website van de gekozen winkel kunt u vervolgens op de normale manier uw bestelling plaatsen.
Over elke transactie krijgt TVP een commissie, terwijl er voor u niets verandert en u de normale prijs betaalt.
 
Om een paar voorbeelden te geven:
·        Bestelling via Thuisbezorgd.nl     Commissie voor TVP:      Euro 0.75
·        Reservering via Couverts.nl         Commissie voor TVP:      Euro 2.63
·        MediaMarkt                                  Commissie voor TVP:      2.25%
 
 
Shop dus via onze TVP website of meteen via http://www.sponsorkliks.com/winkels.php?club=6131&u=09s
 
Het kost geen cent extra maar levert wel extra inkomsten op voor TV Poortugaal.
 
=====================================================================
 
Vrienden van TVP
 
Iedereen heeft via de social media al heel veel vrienden, maar echte vrienden van vlees en bloed, daar gaat het natuurlijk om. Vrienden maken kost natuurlijk heel veel rondjes en dus geld, maar TVP heeft een voordeliger optie.
Voor 50 euro per jaar, of bij groot enthousiasme is een hoger bedrag natuurlijk ook welkom, komt er een plaatje met je naam op het schitterende bord in de entreehal. Op dit bord zijn zowel de namen van sponsoren, als de namen van vrienden van TVP vermeld.
Wat doet TVP met je geld?? De ontvangen gelden worden altijd besteed aan het algemeen nut. In het verleden werden een computer, een printer, een tafeltennistafel, een AED-apparaat en nog vele andere nuttige zaken gekocht. Nooit worden de gelden ten gunste van de resultatenrekening geboekt.
Wil je meer informatie? Stuur dan een mailtje met je vragen naar Henk de Jong emailadres henkeninekedejong@gmail.com Wil je direct vrienden scoren? Maak dan uw bijdrage over op één van onderstaande bankrekeningen, onder vermelding van “ vrienden van TVP” en stuur dan a.u.b. een mailtje naar Henk, met de mededeling welke tekst je op het vriendenbord vermeld wilt hebben.
 
NL33RABO0329519034 of  NL83INGB0003739525 t.n.v. Tennisvereniging Poortugaal
 
Wij hopen dat je enthousiast bent geworden!
De Sponsorcommissie

TVP op Facebook!
Beste leden,
 
Wil je naast de nieuwsbrief verder het actuele nieuws van en over TVP weten, volg TVP dan op Facebook.
 
Dit kan op de volgende manier: Log in op Facebook en zoek naar “Tennisvereniging Poortugaal”. Je komt dan op de Facebookpagina van TVP en klik vervolgens op “Vind ik leuk”.
 
Hierna wordt je vanzelf op de hoogte gehouden van wat er allemaal speelt binnen onze vereniging.
 
                        
 

             

Bardienstindeling 2017 / 2018
Wat een gezelligheid voor en achter de bar
 
Een balletje slaan is natuurlijk heerlijk maar voor velen is het ook prettig na afloop iets in de kantine te kunnen drinken. Dan is het ook prettig als je met je bestelling kan worden geholpen door een medelid die op dat moment zijn bardienst draait. Daarom is het ook heel fijn als de bardiensten ook daadwerkelijk door de leden worden ingevuld. Prettig voor degenen die wat willen gebruiken, prettig voor de coördinator van de bardiensten en daarnaast is het vaak ook gezellig om de bardienst te draaien.
 
Alle bardiensten zijn altijd terug te vinden op de website van TVP. Daarnaast krijgt een ieder in de week voorafgaand aan zijn of haar bardienst per email een herinnering om de dienst te draaien. Ben je verhinderd dan kunt je altijd de lijst raadplegen waarop een aantal enthousiastelingen staan vermeld, die de bardienst tegen betaling willen overnemen. Maar we vinden het uiteraard fijner als jij de bardienst zelf voor jouw rekening neemt.

De bardienstindeling van 2018 kun je hier vinden en de lijst met invalkrachten op deze plek.
 
Een aantal jaren heeft Paul Kuhlman de coördinatie van de bardiensten voor zijn rekening genomen. Met ingang van de bardienstregeling voor 2018 heeft Thom van Dijk het stokje van Paul overgenomen. Paul blijft gelukkig nog behouden voor de technische commissie! Vanaf deze plaats dankt TVP Paul voor zijn inzet en wenst Thom veel succes met zijn nieuwe rol binnen de vereniging.

TVP Foto's
Inmiddels staan er weer vele nieuwe foto's van allerlei activiteiten in het voorjaar en de zomer van TVP op de site (en ook op Facebook)

Als u naar de site www.tvpoortugaal.nl gaat kunt u aan de linkerkant op 'Foto's' klikken, omdat er zoveel foto's zijn gemaakt zijn er diverse mappen gemaakt.
 
 
Veel kijk plezier!!

Ingezonden Stukken         
Doorgestoken kaart met de Jan Leenheer-bokaal?
 
De Jan Leenheerbokaal ging dit jaar verbazingwekkend genoeg naar Kees Hoogenboom terwijl ik sterk het vermoeden had dat alle ogen op mij waren gericht. Ik had mij er al op verheugd. Het is niet dat ik pas een blauwe maandag meeloop: dit jaar ben ik alweer 10 jaar lid van deze vereniging. Ik betaal trouw mijn contributie, ben in mijn enkel al een 8,999-tje, bestel, weliswaar met mate, een pilsje en zeg het merendeel van de aanwezigen gedag als ik ze tegenkom. Waarom, vraag ik mij dan ook in alle gemoede af, is de keus op Kees gevallen en niet op mij. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb het hem zelf gevraagd.
 
Dit riekt toch een beetje naar match-fixing Kees. De TC, het bestuur en de vorige winnaar, in dit geval Ron Meijer, kiezen in alle wijsheid een ‘held’. Alleen vergeet Ron bij de uitreiking te vermelden dat jouw zoon Vincent ook lid is van de TC en Martijn zelfs in het bestuur actief is. Voor mij is dan snel één en één is twee.
 
Nou Piet, je boft. Want zoals je net vertelt, heeft de winnaar een zware stem in de keus dus als dit een leuk interview wordt kan ik jou wellicht volgend jaar een wederdienst bewijzen. Maar even alle gekheid op een stokje, ik was eigenlijk net zo verbaasd als jij dat de keus op mij viel. Ik heb werkelijk geen moment gedacht dat ik de bokaal ooit zou krijgen.
 
Maak dat de kat wijs Kees.
 
Nee Piet. In ieder geval niet eerder dan nadat Ron het woord nam en een aantal eigenschappen noemde die ik mijzelf ook wel toebedeel: behulpzaam, altijd klaar staan voor een ander, het verrichten van diverse activiteiten voor de vereniging, mijn bescheidenheid en zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. Maar het schoot pas echt door mijn hoofd dat ik de bokaal zou kunnen krijgen toen Ron, tijdens zijn speech, mij een aantal malen recht in de ogen keek. Toen kreeg ik het eigenlijk een beetje warm.
 
Kom op Kees, volgens mij had jij je dankwoord al op zak.
 
Al jaren Piet.
 
Wat ging er door je heen Kees, toen jij je naam hoorde? Mooie vraag hè?
 
Een echte sportvraag, klasse. Eerlijk is eerlijk, ik was wel blij verrast en het deed mij wel wat. Je moet weten dat Carolien en ik ons wel vaker op verschillende vlakken ‘verdienstelijk’ hebben gemaakt voor verschillende verenigingen. En dan is het toch enorm fijn als je daarvoor een keer in het zonnetje wordt gezet. En zeker bij TVP waar ik het zo verschrikkelijk naar mijn zin heb. Een heel warme vereniging waar, in mijn beleving, iedereen vriendelijk met elkaar omgaat.
 
Allemaal mooi en aardig Kees, maar ik heb nou nog niets concreets gehoord waarom jij wel en ik geen bokaal heb ontvangen.
 
Ok Piet, omdat je er specifiek om vraagt. Ik klop mezelf niet graag op de borst zoals je weet. Ik heb vijf jaar de wintercompetitie opgezet en begeleid, ik voer de ledenadministratie en verder ben ik nu bezig met alle IT-activiteiten die we, in samenwerking met de KNLTB, voor de vereniging ontwikkelen. Maar, uiteraard doe ik dit niet alleen. Ook andere vrijwilligers werken hier aan mee.
 
Waar moet ik dan aan denken bij IT. Interessante Tennistechnieken?
 
Nee Piet, ik bedoel digitalisering van een aantal zaken binnen de vereniging. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een nieuwe website, het afhangbord wordt digitaal aangestuurd, de baanverlichting kan al op afstand worden bediend. Verder werken we aan een app waarop alle leden het laatste nieuws kunnen zien en ook de beveiliging wordt onder de loep genomen en zal worden gedigitaliseerd.
 
Ok Kees, ik ben overtuigd. Zolang wij maar zonder chip in ons racket de ballen mogen slaan.
 
Dat zal nog wel even duren Piet.
 
Oh ja, Kees, nog even over tennis. Jij bent, zoals ik heb begrepen, al ruim dertig jaar op de baan te vinden. Dan moet je toch ook wel een aantal sterke punten in jouw tennisspel hebben. Kan jij zelf wat noemen want ik heb jou er nog nooit op kunnen betrappen.
 
Als jij je pen terzijde legt en het racket pakt wil ik wel even met je enkelen Piet.
 
Ik ben nu geblesseerd Kees, jammer hoor. Maar wat is nu jouw kracht?
 
Dat is altijd lastig om over de in jouw ogen sterke punten te praten want dat wordt gauw pochen.
 
Vind ik prima Kees, je bent nu toch bezig.
 
Ok. Ik ben wel sterk aan het net. Er gaan maar weinig ballen langs mij heen. En wat ik ook goed kan is het inschatten of een bal in of uit valt. Als ik ‘los’ roep is het 9 van de 10 keer goed.
 
Kees staat op, schudt mij de hand, zegt: “Echt waar Piet.” en loopt met een brede glimlach weg.
 
 
Piet Waltmans
 
====================================================================
 
Iquiz - Wie is het slimst van TVP?
 
Eindelijk was het weer zover. 25 november 2017 was de grote dag, de Iquiz van het jaar bij TVP. Na maanden van intensieve voorbereidingen was eindelijk de dag aangebroken dat wij onze kennis konden tonen aan het grote publiek. Ons team bestond uit  Piet en Mark Waltmans, Rodney van Nielen, Tijmen Rasser en mijn persoontje en wij waren van top tot teen gespannen.
 
Mark en Rodney hadden al dagen niet gegeten en direct een studie-achterstand opgelopen door het surfen op internet naar algemene kennisvragen. Piet was direct na de zomer begonnen aan de Winkler Prins, voor niet ingewijden: vergelijkbaar met het hedendaagse world wide web maar dan op papier (hoe oud moet je dan zijn?). En Tijmen had alle liedjes van de top 2000 van de afgelopen tien jaar nog een keer beluisterd en uit zijn hoofd geleerd. Ik tenslotte, stuurde het team aan en daar, waar nodig, ook nog eens bij. Als ze het echt niet wisten vielen ze uiteraard terug op mij.
 
We stapten de kantine binnen en daar zaten onze rivalen. Diverse TVP-leden hadden versterking buiten onze vereniging meegenomen om het intellect wat op te krikken. Er was zelfs een compleet team vanuit Rhoon uitgerukt dat in de veronderstelling leefde dat de wijzen uit het oosten kwamen maar niets bleek minder waar. Er waren totaal tien ploegen variërend in grootte van vijf tot zes deelnemers, de twee spelleiders: Antoinette en Rick en onmisbaar was daar Maureen die de bardienst draaide.
 
Rick en Antoinette hadden flink uitgepakt voor deze Iquiz. Zij hadden twee jonge muzikale talenten in huis gehaald die de percussie en het gitaarspel voor hun rekening namen voor de muziekvragen. Daarnaast waren acht van de tien tafels uitgerust met heuse drukknoppen die direct oplichten als er op gedrukt was. Na de eerste ronde bleek echter dat de teams die niet over deze knoppen beschikten, hun stem dermate moesten verheffen om aan te geven dat zij ook het antwoord wisten, dat er werd besloten vanaf de tweede ronde af te zien van de technische ‘vooruitgang’ zodat iedereen weer met een pennetje aan de slag ging. De muzikanten gaven sterke staaltjes weg en menigeen was onder de indruk van hun muzikaliteit en improvisatievermogen.
 
Naast de scherpe muzikale intermezzo’s kregen we ook algemene kennisvragen waarop ons team zeer adequaat antwoordde. De punten stroomden dan ook binnen wat halverwege de race werd beloond met de toebedeling van de witte lantaren. Uiteraard willen we ook niet onvermeld laten dat het team van Tobias de rode lantaren in ontvangst mocht nemen. Net voor het eind mocht de ploeg van Theo Scheurwater de witte lantaren tijdelijk van ons overnemen omdat wij niet te veel wilden schitteren. Binnen ons team was wel even wat verdeeldheid omdat deze liefdadigheid niet door een ieder kon worden gewaardeerd maar alras sloten wij weer de rijen en gingen op voor de finale. Maar eerst werd traditioneel door de spelleiders nog een rondje petje op, petje af ten beste gegeven. En, eerlijk is eerlijk, deze werd dan weer wel door Tobias gewonnen.
Uiteindelijk konden, na een zinderende finaleronde, Tijmen, Rodney, Mark, Piet en ik met opgeheven hoofd naar huis. Met de witte lantaren en de mooie prijzen liepen wij luidkeels zingend de polonaise: “We are the champions!”
 
Vanaf deze plaats bedank ik de organisatoren en alle anderen voor deze gezellige avond! Tot volgend jaar.
 
Hennie Grinwis
 
====================================================================
 
Langs de lijn met Rodney van Nielen
 
Over het hek gebogen tref ik Rodney aan met in zijn hand zijn favoriete drankje: sjampie, dit keer frambozen. “He Rodney, waar zijn je tenniskleren?” vraag ik hem. “Thuis”, antwoordt hij vriendelijk lachend. “Ben je geblesseerd? Jij speelt toch in dit team?” “Ja, ik speelde in dit team. Eigenlijk zou ik dit najaar stage lopen in Duitsland maar dat ging helaas niet door. Mijn Duits vonden ze nog niet goed genoeg om mij daar stage te laten lopen. Er is toen een Duitse jongen binnen gehaald. Daarom had ik mij in het voorjaar ook niet opgegeven voor mijn eigen team.” “Dat is dan dubbel balen, geen stage en geen tenniscompetitie. reageer ik hierop. “Dat valt wel mee hoor, nu werk ik een jaartje bij Caspar van Leeuwen en medio september 2018 ben ik van plan mijn stage alsnog op te pakken en daarna kan ik mijn studie International Business and Languages vervolgen. En wat tennis betreft bofte ik met de pech die Marc Drenth helaas had. Door zijn knieblessure heb ik toch een aantal keren mee kunnen doen. En op zaterdag val ik zo nu en dan in bij het team van Caspar. Ik kom dus best nog wel aan mijn trekken.”
 
 
Op hetzelfde moment dat Rodney de knieblessure van Marc Drenth aanhaalt pareert Marc bij het net een knalharde forehand die als een vuurpijl op hem wordt afgeschoten. “Dat doet die gozer nou iedere keer, knetterhard zonder de bedoeling ook maar een punt te maken. Wat een eikel, heel vervelend spel zo.” valt Rodney fel uit. “Gelukkig staat Marc tenminste weer op de baan en tennist hij weer.” probeer ik Rodney iets rustiger te krijgen. “Ja, daar heeft u wel gelijk in.” zegt hij dan weer veel te beleefd naar mijn zin.
 
Terwijl Mark Waltmans ook een rond gat in de buik van de tegenstander probeert te formeren vraag ik aan Rodney wanneer hij eigenlijk met tennissen is begonnen. “Volgens mij was ik vijf jaar toen ik mijn eerste racket vast hield. Ik ben begonnen in de sporthal van Pendrecht. Hier op TVP waren weinig kinderen van mijn leeftijd. Een jaar later kon ik hier wel terecht dus ik tennis nu zo’n zestien, zeventien jaar.” “Wat voor ranking heb je nu eigenlijk?” “Een zes voor zowel de enkel als de dubbel. En dat schommelt natuurlijk een beetje.” Volgens mij ben je dat al een tijdje.” sar ik Rodney, “Echte progressie maak je dus niet meer.” Rodney glimt van oor tot oor en schudt meewarig zijn hoofd. “Zie jij jezelf nog wel een hogere ranking bereiken?” vraag ik nu serieuzer. Rodney blijft even stil en zegt dan: “Ja, ik denk het wel, in de dubbel zeker, een vijfje of wellicht toch nog een mager viertje.” en weer lacht hij zijn tanden bloot. “Ja, dat is lekker makkelijk Rod, op een ander leunen en dan een hogere ranking behalen.” “Piet, ik zie dat je er weer veel verstand van hebt. Ik zal het je uitleggen. Met je enkel sta je zowel op links als op rechts maar in de dubbel kan ik op links blijven staan waardoor ik veel vaker mijn backhand in stelling kan brengen en daardoor meer punten kan scoren. Verder ontwikkel je je backhand op deze wijze weer sneller. Zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen?” “Ok Rodney, ik begrijp het. Als ik van jou wil winnen moet ik in ieder geval tegen jou enkelen.” “Blijven dromen Piet, ik hoor wel wanneer.” Helaas klappen we even later voor de tegenstanders. Het even ‘niet-team’ van Rodney verliest.
 
 
Piet Waltmans
 
====================================================================
 
Kampioenen!
 
Waarschijnlijk is het al bij een ieder bekend maar Mix 1 van TVP is herfstkampioen geworden. Hoe doe je dat? Nou gewoon een team formeren dat louter en alleen uit geboren kampioenen bestaat. In plaats van een verslag van onze weg naar de top stel ik graag, met grote trots, alle teamleden van Mix 1 aan jullie voor.
 
 
Ryan Lalay: Onze sterspeler zonder enig gebrek aan zelfvertrouwen. En terecht, want vanaf de winst op de eerste competitiedag riep hij al luid en duidelijk dat we kampioen zouden worden. Helaas voor hem was hij wel de enige heer in ons team die twee maal een ace van een dame tegen kreeg: Biemmm!
 
Walther de Haan: Onze zekerheid die altijd voor de punten zorgt. Toch heeft ook hij het af en toe zwaar gehad, met name tegen T.V. Maasland. Maar gelukkig waren het de dames die die dag de eer van het team hebben weten te redden.
 
Maurits de Haan: Onze veel gevraagde speler. De eerste vier weken waren we hem kwijt aan andere teams. Volgend jaar is hij alleen bij hoge uitzondering te leen, want sinds hij de laatste competitiedag zijn single glansrijk won, hebben we besloten dat Maurits voortaan onze enkelspeler wordt. Walther mag vaker op vakantie. Mocht je Maurits toch willen overhalen om in te vallen in je team, dan kan je het proberen met een Big Mac, nog vóór 9 uur ’s ochtends: het ontbijt voor deze topsporter.
 
Eline den Ouden: Onze nieuwste aanwinst in het team. Eindelijk hebben we haar zover kunnen krijgen om als vaste speelster in ons team mee te doen. Ze staat ook wel bekend als ‘de muur’ die alles terugbrengt en niet is gek te krijgen. Zelfs met een kater wist ze de winst nog binnen te slepen.
 
Eline Pols: Onze pechvogel. Iedere competitie heeft ze wel iets, waardoor ze een aantal wedstrijden niet mee heeft kunnen doen. Vorig jaar waren haar knieën niet optimaal en dit jaar schoot, na het oprapen van een bal, haar schouder uit de kom. Gelukkig herstelde ze snel en konden we haar de laatste paar weken weer met succes inzetten. 
 
Sonja van Rennes: Onze laatkomer, ook al denkt ze zelf altijd op tijd te zijn. Ze is dan ook erg blij met teamleden die het presteren om af en toe nóg later te komen. We noemen verder geen namen, maar hiernaast is een foto te zien van de nieuwe auto van Ryan.
 
Gelukkig hebben we Eline Pols die, zelfs als ze geblesseerd is, echt als enige altijd op tijd is.
 
Hoewel deze herfstcompetitie één van de natste edities van de afgelopen jaren was, hebben we ondanks alle regen iedere wedstrijd weer genoten, gelachen en, niet geheel onbelangrijk, gewonnen. Ook willen we niet onvermeld laten dat we in een weekend zelfs twee keer hebben gewonnen en aldus ongeslagen kampioen zijn geworden.
 
 
Sonja van Rennes
 
====================================================================
 
Gokkende vrijwilligers naar huis gestuurd.
 
Wat was het weer gezellig op de vrijwilligersavond. Een avond die elk jaar door het bestuur van TVP wordt geïnitieerd als dank voor de inzet door alle vrijwilligers van TVP. Het hele jaar zijn heel wat mensen op vrijwillige basis bezig voor onze vereniging. Ze houden de banen bij, verzorgen de keuken, onderhouden het groen, vermaken de jeugdspelers, herstellen gebreken, organiseren toernooien, klaverjasavonden en … de vrijwilligersavond!
 
Ook deze bedankavond was er weer een thema bedacht om dit feest tot een succes te maken. Deze keer wel echt een bijzonder thema: de wereld van het gokken. Hiervoor was de rode loper voor de gasten uitgerold en bij binnenkomst kreeg men, zoals het in een casino betaamt, een heerlijke cocktail aangeboden. De kantine was omgebouwd tot een waar casino. Er was een pokertafel, een roulettetafel en een blackjacktafel geïnstalleerd, bemand door, in smokings gestoken, croupiers. Deze professionals gaven op geduldige wijze uitleg over de spelregels. Uiteraard waren er gasten waarvoor dit allemaal al bekende kost was. Hoewel in de uitnodiging geen kledingvoorschrift was opgegeven, bleek dat menigeen zich toch feestelijk had uitgedost. Avondjaponnen schreden voorbij en menig vlinderdasje draaide in het rond. Velen hadden hun pokerface opgezet om zoveel mogelijk fiches binnen te halen. Alle tafels waren dan ook voortdurend volop bezet waarbij de croupiers zich niet van de wijs lieten brengen.
 
  
 
Ook de inwendige mens werd niet vergeten. Tussen het spelen door werden lekkere hapjes rondgebracht en ook de bitterballen ontbraken niet. De avond werd verder opgeluisterd met muziek die verzorgd werd door DJ ‘Hak op de Tak’. Hij bracht de avond langzamerhand op gang met leuke feestmuziek en bleek ook van verkleedpartijtjes te houden. Na het sluiten van het casino gingen de remmen pas echt los en werd er uitbundig gedanst en gezongen. Het was een super gezellige vrijwilligersavond waarna iedereen vermoeid en zeer tevreden huiswaarts werd gestuurd.
 
 
Het bestuur en iedereen die bij het organiseren van dit festijn betrokken was, dank ik vanaf deze plaats heel hartelijk en dat doe ik uit naam van alle vrijwilligers!
 
 
Rinus Keehnen

Technische Commissie         
Omzien en vooruitkijken met de TC
 
Terugblik herfstcompetitie
Gedurende de afgelopen herfstmaanden vond weer de jaarlijkse KNLTB Najaarscompetitie plaats. Namens TV Poortugaal hebben aan deze competitie 13 teams meegedaan die verdeeld over de vrijdag, zaterdag en zondag hun wedstrijden afwikkelden
Meerdere teams hebben een verdienstelijke tweede plaats behaald. Maar we hebben we ook een team mogen feliciteren met het behaalde kampioenschap. Het zaterdag mix-team werd kampioen in de eerste  en bestaat uit de teamleden Sonja van Rennes, Eline Pols, Eline den Ouden, Ryan Lalay, Maurits de Haan en Walther de Haan. In deze Ace tref je een uitgebreider verslag over deze helden. Namens de TC nogmaals van harte gefeliciteerd met het kampioenschap!
 
Voorjaarscompetitie 2018
De inschrijvingen voor de Voorjaarscompetitie 2018 zijn inmiddels weer doorgegeven aan de KNLTB. In het voorjaar zullen maar liefst 16 senioren competitieteams gaan strijden om een kampioenschap. De teams spelen in de maanden april, mei en juni op dinsdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. Supporters zijn natuurlijk altijd van harte welkom.
 
Competitie Nieuwe Stijl
Belangrijk om hier te noemen is dat door de KNLTB met ingang van komend voorjaar de ‘Competitie Nieuwe Stijl’ wordt ingevoerd. Op basis van eigen en extern onderzoek heeft de KNLTB ervoor gekozen om een aantal wijzigingen in het competitiereglement door te voeren. Het doel hiervan is deelname aan de tenniscompetitie aantrekkelijker te maken. De KNLTB heeft hierover voor Vereniging Competitieleiders (VCL) gedurende de afgelopen maanden in het hele land verschillende informatiebijeenkomsten gehouden. Ook wij zijn, als technische commissie, bij één van die bijeenkomsten aanwezig geweest. Hieronder volgen de belangrijkste wijzigingen in het competitiereglement:
 
·         Mogelijkheid tot gebruik van indoorbanen.
·         Verkort spelen in dubbelpartijen.
·         Mogelijkheid om de dubbelopstelling pas na de singles bekend te maken.
·         Het regelen van invallers wordt makkelijker.
 
Van deze wijzigingen heeft met name het onderdeel ‘Verkort spelen in dubbelpartijen’ bij de informatiebijeenkomsten tot veel discussie en tegenstand geleid. Desondanks heeft de KNLTB ervoor gekozen om dit door te zetten en in 2018 deze nieuwe opzet na de competitie te evalueren.
Voor de wedstrijden op de vrijdagavond kenden we al het verplichte ‘compact spelen’, waar, bij een stand van 40-40 een beslissend punt wordt gespeeld. Daarnaast wordt een wedstrijdtiebreak gespeeld (tot en met 10 punten met 2 punten verschil) in plaats van een volledige derde set. Dit blijft voor de vrijdagavondcompetitie gehandhaafd.
Het ‘Verkort spelen in dubbelpartijen’ is nu op alle andere wedstrijddagen verplicht. Bij het ‘Verkort spelen’ is het onderdeel ‘beslissend punt’ echter niet van toepassing en wordt alleen in de derde set een wedstrijdtiebreak toegepast zoals hierboven omschreven. De regels voor de enkelpartijen blijven ongewijzigd. Tegen de tijd dat de voorjaarscompetitie 2018 van start zal gaan, zullen wij jullie hier nader over informeren.
 
Rest ons als technische commissie nog om iedereen prettige kerstdagen en een gezond, gelukkig en sportief 2018 te wensen.
 
Luuk Waltmans, Oscar van Dijk, Paul Luhlman en Vincent Hoogenboom.

Recreatie Commissie
 
 Wat een snerttoernooi!
  
Op 16 december jl. werd weer het jaarlijkse Bingo-Snert-Tennis-Toernooi georganiseerd. 32 enthousiaste en gemotiveerde deelnemers hadden zich ingeschreven. Het was nog even spannend of het toernooi door kon gaan met de enorme sneeuwval van een paar dagen daarvoor. Gelukkig viel er op woensdag genoeg regen, waardoor de banen weer bespeelbaar waren.
 
Om half elf druppelden de eerste deelnemers binnen druppen en namen een heerlijk kopje koffie of thee met daarbij een neut om alvast warm te worden. Ook een heerlijke gesponsorde oliebol van de oliebollenkraam in Rhoon, tegenover de Albert ­­Heijn, liet men niet liggen. Rond half twaalf was iedereen opgewarmd en klaar om de strijd met elkaar aan te gaan.
 
Het waren leuke en spannende potjes tennis om zowel te spelen als om naar te kijken. Gelukkig zat het weer ook mee en viel er maar een heel klein beetje regen waar niemand zich dan ook niets van aantrok. Rond drie uur ging er ook nog een bingo van start, verzorgd door het gouden animatie koppel Rik Klaassen en Maarten van Marion! Zoals elk jaar was iedereen weer gedreven om te winnen en dat is ook te begrijpen met zulke fantastische prijzen. Er waren 5 rondes (met elke ronde 3 prijzen). Iedereen kreeg tijdens de bingo een verrukkelijke kom erwtensoep of courgettesoep, die beiden waren bereid waren door onze eigen supersoepmaakster Jacqueline Bot! Iedereen vond de soep heeeerlijk dus namens iedereen: Dank je wel!!
 
Rond half zes kwamen de laatste deelnemers van de baan en nadat ook zij hun soep hadden genuttigd konden de bingomasters beginnen aan de laatste ronde. Deze ronde waren er super prijzen  te winnen: Abel dinner Bon, Schoonheidsbehandeling Joke en een sportmassagebehandeling door Ellen Waltmans. De spanning was van ieders gezicht af te lezen. De enkeling die niet meedeed aan de bingo en tijdens een bingoronde aan de bar een drankje wilde bestellen moest even wachten, want ook het barpersoneel was vol spanning met de bingocijfers bezig!
 
 
De spanning was nog niet helemaal gedaan, want ook waren er prijswinnaars van het tennistoernooi. De vrouw met de meeste punten was deze keer Lia Alessia en de man met de meeste punten was Maarten Mellaard. Beiden van harte gefeliciteerd. De poedelprijs was dit jaar voor Miranda Overbeeke en Lex Vaassen. Ook Dyon werd nog even in het zonnetje gezet voor zijn enorme inzet!
 
Onze dank gaat uit naar alle sponsoren die er mede voor hebben gezorgd dat we een topdag met elkaar hebben gehad: Plus, DA Mooi, Mode Maison, Flair, Abel, Oliebollenkraam Rhoon, Joke Maaskant, Praktijk Ellen Waltmans en Wijnhuis Rhoon dank jullie wel!
 
De RC mag spreken over een meer dan geslaagde dag! We willen iedereen dan ook van harte bedanken voor de deelname en zien jullie volgend jaar graag weer terug.
 
Eline de Ouden

Bediening LED verlichting TVP
Beste tennissers,
 
Zoals jullie inmiddels wel weten, worden de banen van TVP inmiddels verlicht d.m.v. LED verlichting. LED-verlichting staat voor een hogere lichtopbrengst en is daarbij ook nog eens energie zuinig.
 
Hieronder treft een beschrijving over hoe u de nieuwe LED verlichting kunt bedienen: 
 • Naast het afhangbord hangt een tablet. Indien de tablet niet al aan staat, kunt u deze aanzetten d.m.v. de grote knop in het midden onderaan de tablet, het systeem start vervolgens op
 • Haal uw pas door de pas scanner
 • Nu komen onze 4  banen in beeld, selecteer de baan waar u op wilt gaan spelen
 • Vervolgens krijgt u 3 keuzes in beeld: 
  • Loop verlichting (deze optie NIET gebruiken a.u.b.)
  • Recreatie verlichting (alleen de verlichting van de gekozen baan gaat aan)
  • Wedstrijdverlichting (een combinatie van banen gaat aan, 1+2 of 3+4)
 • In beeld staat ook in het rood “Alle banen uit”. Dit graag uitvoeren indien u als laatste het park verlaat. De verlichting zal automatisch uitgaan om 23:15 uur.
Voor vragen of problemen bel Ton Vuik: 0610390811

 
Tennisvereniging Poortugaal, Landweg 1, 3171 AL Poortugaal, 010-501 6603

Rabobank Rek.nr.: 32.95.19.034 t.n.v. Penningmeester TVP
Giro Rek.nr.: 3739525 t.n.v. Penningmeester TVP