30/10/2017
 
Hallo Toogoloogers!!
 
Na een mooi en druk seizoen kunnen we nu weer even op adem komen en hebben we wat meer tijd om jullie wat nieuws van
Den Toogoloog toe te sturen.
 
Zoals jullie weten uit onze vorige nieuwsbrief zijn we dinsdag
24 oktober op bezoek geweest naar de struisvogelboerderij “Schobbejaks Hoogte” in Tielt en brouwerij Van Honsebrouck,
Het Bierkasteel te Izegem.
 
Net als vorig jaar kwamen de inschrijvingen voor de uitstap heel vlotjes binnen, waardoor we met een volle bus Toogoloogers richting Tielt trokken.
 
Christel, de eigenares van de struisvogelboerderij, vertelde vol enthousiasme hoe de microbe voor het kweken van struisvogels haar en haar man te pakken kreeg en wat er allemaal bij komt kijken om deze merkwaardige en grappige dieren te verzorgen.  
In het winkeltje kregen we de kans om allerlei struisvogelattributen te kopen: van gebroken struisvogeleieren, plumeaus van hun veren tot crèmes gemaakt van ingewanden om onze huid te verwennen.
 
Na deze leerrijke ochtend trokken we naar Izegem, waar we genoten van een heerlijke lunch met aangepaste bieren in het restaurant van het Bierkasteel.
 
In de namiddag volgde een rondleiding in de nieuwe, ultramoderne brouwerij, waar we uitleg kregen hoe de bieren van brouwerij Van Honsebrouck gebrouwd worden.
Hoe die gebotteld worden en op welke manier die verdeeld worden in zowel België als over de hele wereld. Na de rondleiding kregen we – hoe kan het ook anders - een smakelijke degustatie aangeboden J!
 
Aan het einde van deze mooie uitstap trokken we terug naar Middelkerke, naar restaurant De Ramblas, waar we hartelijk ontvangen werden door Katrien en Stefaan.
Hier werden we verwend met heerlijk belegde broodjes en werd er door iedereen gezellig nagekaart over de voorbije dag.
 
Wij beginnen alvast aan de voorbereidingen voor onze uitstap volgend jaar, we houden jullie op de hoogte!
 
Wil je foto’s van de uitstap bekijken?

Klik dan verder op deze link:

Hoppige groetjes,
 
Jürgen en Sabine
 
 
 
 
 
http://www.dentoogoloog.be