Nieuws en Inspiratie - Mei 2017
 

Elke maand een nieuwsbericht en een pakketje inspiratie waarmee je meteen aan de slag kan in jouw onderneming of team, dat is wat ik je aanbied in de HR @ Your Service nieuwsbrief. Op die manier wil ik ondernemers en personeelsverantwoordelijken helpen met praktische oplossingen voor hun dagdagelijks personeelsbeleid.
 
Deze maand:
  • Nieuws: over het HR Café, over conflictbemiddeling.
  • Inspiratie: over David en Arjan.
  • Wie is….? En nog meer inspiratie.
 
Veel leesplezier!

Marijke
 
 
 
Nieuws
 
5de HR Café op 22 juni 
 
‘Uitstekend georganiseerd, zinvolle uitwisseling, mooie locatie: good stuff’. Dit kan je lezen in een LinkedIn reactie na het vorige HR Café.
 
Reden genoeg om er op 22 juni zeker bij te zijn. Er is nog plaats. Inschrijven kan via deze link naar Eventbrite.
 
 
Conflictbemiddeling 
 
Ik heb mij ingeschreven voor een doorgedreven training in conflictbemiddeling op de werkvloer. Omdat ik ervan overtuigd ben dat dit een waardevolle en noodzakelijke competentie is voor elke HR professional.
 
5 dagen in het najaar, met start in september. Wie doet er mee? Alle info vind je hier.
 
 
 
 
 

 
 
 
 
Inspiratie: 365 Dagen succesvol!
 
 
 
 
Ervaring 
 
Ik ben wat ze wel eens noemen een ‘ervaringsdeskundige’. Enkele jaren geleden ben ik van de ene dag op de andere helemaal onderuit gegaan. Burn-out, ondanks een fantastische job en een top werkgever. In de maanden die op de crash volgden, heb ik nogal wat gelezen en geleerd over stress en hoe je er best mee kan omgaan.
 
 
 
Inspiratie 
 
Twee Nederlandse mannen met een missie (van Nederland het gelukkigste land ter wereld maken) hebben mij heel erg geïnspireerd. David en Arjan heten ze.
 
Ik heb hen nooit persoonlijk ontmoet, maar bij toeval kwam ik op hun website ‘365 dagen succesvol.nl’ terecht en vond daar een reeks van youtube filmpjes. Onder andere over stress en nog veel meer.
 
 
 
Goed 
 
Wat ik zo goed vind aan hun ideeën, aan de filmpjes en aan hun aanpak tout court, is het feit dat ze helemaal niet zweverig zijn. In tegendeel, alles is heel erg wetenschappelijk onderbouwd. En tegelijk houden ze alles heel simpel en behapbaar.
 
 
 
 
E-book 
 
Delen en geven vinden David en Arjan ook vanzelfsprekend. Zo hebben ze weer een nieuw E-book gratis op hun site beschikbaar gesteld.
 
In dit E-book kom je erachter hoe jij op stressvolle situaties reageert. Ook ontdek je waar stress nu eigenlijk vandaan komt en geven ze je tips en oefeningen om er beter mee om te kunnen gaan. Echt een aanrader.
 
 
Succes!
 
Marijke
 
 
 

 
 
 
Zin in een (dagelijkse) portie inspiratie in verband met personeelszaken en Human Resources?  
 
Op de Facebookpagina van HR @ Your Service geef ik elke dag handige tips, kapstokken, nieuwtjes, links naar interessante artikels, enz.
 
 
 
 
 
 

 
 
Wie is Marijke Van Hoorebeeck? 
 
 
Ik ben wat ze noemen een ‘’HR madam” in hart en nieren. Met en voor mensen in organisaties werken geeft mij energie. Ik prijs mij gelukkig dat ik mijn vak – want HR is een vak! – stap voor stap heb mogen leren en uitbouwen in heel verschillende bedrijven. Dat geeft mij nu de mogelijkheid om al die inzichten te delen met zoveel mogelijk ondernemers en personeelsverantwoordelijken in Vlaanderen.
 
Ik ontwikkelde een 5-stappenplan om structuur te brengen in je personeelsbeleid. Aan de hand van een aantal bouwstenen zorg je er zo voor dat je medewerkers elke dag met goesting en engagement komen werken en dat jouw business floreert.
 
Alle info, en nog veel meer op mijn website.
 
 
 
 
Interessant?
Deel deze email dan gerust op sociale netwerken.
Klik op onderstaande knop!
 
 
 
 
 
HR@YOURSERVICE - Marijke Van Hoorebeeck
Doornstraat 311, 2610 Wilrijk (Antwerpen), www.hratyourservice.be
Mobiel: +32 (0)479 64 04 38, E-mail: info@hratyourservice.be