Beste ,

November is de maand van herinnering aan al diegenen die we missen. Niet dat je herinnerd moet worden aan gemis, deze treurnis zit weggestopt in je geest en lichaam. Soms als een kleine kiezel die een knagend gevoel van onbehagen geeft, soms als een grote steen die zwaar drukt op je borstkast.

Daarna komt december. Wij in de dienstencentra hebben een patent op kerstdagen. Van ontbijt tot uitstap van feest tot kerstrondrit voor 80-plus, van kerstmarkt tot nieuwjaarsreceptie. Er is voor iedereen wel ergens een glühwein om het hart te verwarmen.

Een rustplaats, als je leeft, moet naast een gezinslid, geliefde een vriend of goeie buur zijn. Starend in de lichtjes van de kerstboom of de vlammen van een houtvuur maken we plannen voor volgend jaar.

Als u deze nieuwsbrief liever niet wenst te ontvangen, schrijf u dan uit door op de link 'uitschrijven' te klikken (helemaal onderaan deze pagina).

Graag tot binnenkort,

Nin Raeymaekers
Diensthoofd lokale dienstencentra

Drie eeuwen gerechtigheid in beeld
Levensvreugde i.s.m. De Balsemboom
Vrijdag 9 december om 13.45 u.

Waar komt het beeld van Vrouwe Justitia met haar blinddoek, weegschaal en zwaard vandaan? In de tentoonstelling wordt een beeld geschetst van de manier waarop gerechtigheid tijdens het Ancien Regime in de kunst verbeeld werd.

Afspraak om 13.45 u. aan Groeningemuseum
Maximum 20 deelnemers
Deelname: € 5
Inschrijven t.e.m. 7 december

De Balsemboom:
Kerstonbijt
Dinsdag 20 december om 8.30 u. Lees meer...
Kerstfeest
Donderdag 22 december om 14 u. Lees meer...

De Garve:
Hobby-en rommelmarkt
Donderdag 15 december om 13.30 u. Lees meer...

Van Volden
Cabaret Puur, kerstfeest in Franse stijl
Donderdag 15 december om 14.30 u. Lees meer...

’t Reitje
Kerstontbijt
Donderdag 22 december om 9.30 u. Lees meer...
Kersthappening
Donderdag 8 december om 13.30 u. Lees meer...

’t Werftje en Meulewech
Kerstuitstap: Valkenburg
Vrijdag 9 december om 7.15 u. Lees meer...

Ter Leyen
Eindejaarsfeest
donderdag 22 december om 14 u. Lees meer...

d’Oude Stoasie
Kerstmarkt
Vrijdag 16 december van 16 tot 20 u. Lees meer...

Info: Afval sorteren - Meulewech
Maandag 21 november om 14.30 u.

Het lijkt evident, maar is dat lang niet altijd. Wat moet er in de blauwe zak, wat in de bruine zak? Kom het te weten tijdens een korte, maar daarom niet minder essentiële info. Want laat ons eerlijk zijn; hygiëne, orde en netheid, is niet enkel respect voor zichzelf hebben, maar ook voor je medemens.

Deelname: gratis
Inschrijven t.e.m. 21 november

 

Reitje Buurt Computer Club - 't Reitje
Zaterdag 12 november om 14.30 u.

We verliezen erg veel tijd met zoeken in de computer of op internet. Dat kan veel sneller door gebruik te maken van een aangepast startmenu, favorietenbalk, bladwijzers in de Cloud, spellingscontrole … In deze introductie leer je hoe het beter, sneller en efficiënter kan. Johan Desender van Open School zal de namiddag begeleiden. We nodigen alle geïnteresseerden uit de buurt van ‘t Reitje uit naar deze gratis introductie. Je hoeft géén computer mee te brengen.

Deelname: gratis
Inschrijven t.e.m.10 november

Toneelclub Plankenkoorts op tournee in de dienstencentra

Toneelclub Plankenkoorts van De Balsemboom staat onder hoogspanning. Na twee jaar stilte ging op vrijdag 28 oktober hun nieuwe voorstelling in première.

Met Si si, mi amor brengen de negen acteurs een grappig en muzikaal stuk.

De toneelclub houdt halt in volgende centra: LDC Levensvreugde op 16 november, LDC Van Volden op 6 december, In LDC De Garve op 16 januari en LDC Ter Leyen op 9 februari.
Lees meer...

Repair café: ruilen en herstellen
i.s.m. Vorming Plus - Balsemboom
Zaterdag 26 november om 14 u.

De Balsemboom opent de deuren voor een ruil- en herstelstation plus een digidokter. Dat is een gratis bijenkomst waar je terecht kan met kapotte spullen die je ter plaatse kan laten herstellen door een team vrijwilligers. Ook is er een iemand aanwezig om al je vragen te beantwoorden over je tablet, smartphone, laptop of PC. Voor de SWAP (ruilbeurs) van oude kledij breng je in de week op voorhand je oude kledij binnen en kun je voor dezelfde waarde kledij meenemen op de dag zelf. De bar is open en we voorzien ook taart.
Lees meer...

Deelname: gratis

Daguitstap Eeklo: rondrit met gids en bezoek aan nieuw ziekenhuis i.s.m.
Ter Leyen en 't Reitje
Vrijdag 18 november om 8.15 u.

In Eeklo waren er vroeger verschillende smokkelroutes. Tijdens een rondrit neemt de gids je op sleeptouw. ’s Middags nuttigen we een middagmaal in een dienstencentrum. In de namiddag staat een bezoek aan het nieuwe ziekenhuis op het programma.

Verzamelen aan ’t Werftje, rond 17.30 u. zijn we terug thuis.
Deelname: € 40 (alles inbegrepen, behalve drank tijdens middagmaal)
Inschrijven t.e.m. 14 november