ett nyhetsbrev från musikcentrum öst            
åsikt:
buller # 1 är Musikcentrum Östs (nya) nyhetsbrev. Stramare och med inriktning på musikpolitik, och musiklivets utveckling från musiker och artisters synvinkel. Under "åsikt" kommenterar vi Stims vd Karsten Dyhrberg Nielsens debattartikel i Svd och funderar över vart den ständigt reproducerade bereättelsen om det svenska musikundret egentligen leder? Läs mer
 
 
internationellt:
Det är hög internationell aktivitet på Musikcentrum Öst. Pågående Jazz Alloy på The Vortex Jazz Club i London är inne på tredje omgången. Robert Mehmet Ikiz  (dr) och Leo Lindberg (key) möter brittiska Rachael Cohen (sax). Jämställdhetsprojektet Keychange utvidgas till 4 år och 11 länder. Emilia Amper Band och Dreamers' Circus åker på månadslånga USA-turnéer Läs mer:
 
 
allt ljus på — management:
Vår flygande reporter Suvi Richter har träffat managern Anna TenfältSummit Music Management som bland andra jobbar med Mando Diao, Maxida Märak och Marit Bergman. De försöker bena ut vad management egentligen är och varför det behövs. Ett samtal om struktur, stöd och långsiktighet som delvis knyter an till resonemangen kring musikers förutsättningar under  "åsikt" ovanLäs mer:
 
 
satsningar i musikcentrum öst:
Det är dags för vårpremiären på Efterhäng — en barnkonsert mitt i vardagen som nu även sprids till Halland. Vi också just fått finansiering till vår satsning på Rosa Station vid Telefonplan i ett möte mellan nyanlända och långtidsboende svenskar, och våra musiker. Det kommer att bli stort! Läs också om vårt deltagande på Sweden Live och uppladdning för det oberoende musiklivets egen Manifestgala. Läs mer:
 
 
medlemmar i fokus:
Nyskriven opera om Valerie Solanas för sopran, elektronik och 4 elgitarrer, och  Flamencofredags vårpremiär. Provlyssna Kajas första album efter fem år. Läs om Björn Meyers solobasprojekt, Oscar Danielson som gör storturné i tre länder, Symbio som tokhyllas i Tyskland och om Miriam Aïda som spelar live i irländsk radio och på världens största bowiefestival. Det är mycket på gång nu! Läs mer
 
nya medlemmar på hemsidan:
 
Musikcentrum Öst, Hornsgatan 29, 117 28  Stockholm 08-651 01 42 www.musikcentrumost.se