Nieuwsbrief juli/augustus 2018
                 Ruimte voor rituelen 
voor het markeren van belangrijke overgangsmomenten in je leven
                                   aanmelden voor nieuwsbrief
 
Ritueel rond 30e levensjaar
30 jaar werd ze, en door de vele veranderingen in haat leven wilde ze aan deze geboorte-viering extra aandacht schenken.
Ze kwam bij me om te onderzoeken wat mogelijk was.
We kwamen tot een mooi ritueel dat bij haar paste.
Op de dag zelf kwamen ruim 20 dierbare mensen van haar uit binnen- en buitenland.
Er was een speciale kamer ingericht en versierd.
De gasten namen plaats in een grote kring waar de jarige onderdeel van was.
Na de start met welkom en inbedding van deze overgang, sprak de 30-jarige elk van haar gasten toe met persoonlijke woorden. Hierna kreeg ieder de gelegenheid haar iets te schenken uit de natuur begeleid door enkele woorden.
De kleine geschenken vormden een mandala rond het centrum van de ruimte.
Vervolgens zong ze een zelf gemaakt lied, als geschenk, en sloten we deze intense ceremonie af met een heerlijke zelf gebrouwen toast.
 
Agenda: klik website
Rode tent/vrouwencirkel: Een avond delen, stilte, muziek en meditatie do avond 12 juli, 19.30 uur, Cyclaamstraat 14, Den Haag (augustus slaan we over, de volgende is donderdag 6 september) graag aanmelden  info 
Mediteren en zingen met overledenen, wo18 juli 10 tot 13.30 uur info
Labyrintloop aan de vloedlijn, 26 juli 20.15 uur, info
Labyrintloop aan de vloedlijn, 22 augustus 20.00 uur, info
 Loreleifestival: van 24 t/m 26 augustus op Lorelei2 verzorg ik samen met Kirsten Notten een processietocht met de KlimaatMadonna, verder zing ik met de aanwezigen vrouwenliederen 's avonds en in de Rode tent op zondagochtend, en is er nog veel meer te beleven.
De viering van de Lente-equinox sla ik dit jaar over en doe ik dit jaar in Israël, waar ik me op 21 september aansluit bij The Women Wage Peace
Peace in the Park festival op 23 september, Paleistuin in Den Haag, het enige festival dat in de Paleistuin plaats mag vinden, met vele mooie vredesactiviteiten, natuurlijk kan je het labyrint lopen onder begeleiding en misschien gaan we ook mantra's zingen info van 2017
 
Bijzondere vermeldingen:  
Op mijn Blog kan je lezen over 'het geschenk van de dood'.
Boekentip: De keuze door Edith Eva Eger, prachtig boek van een hongaarse overlevende van Auschwitz, die als psychologe al vele mensen heeft geholpen voor innerlijke vrijheid te kiezen. Met dank aan Jasperina van Gelder voor deze tip.
En: op deze site zijn een aantal interviews met deze indrukwekkende vrouw te zien
En verder: vraag ik je aandacht voor een bijzonder project, een boek "Herstory", geïnitieerd door Anja Beerepoot, waaraan 20 auteurs (waaronder ook ik) vanuit hun eigen kennis- en werkgebied een bijdrage leveren, je kunt je al voorinschrijven  info kijk bij kopje deelnemen
Tot slot: Voor mijn zus Jeannette die me voor het eerst liet kennismaken met de Beatles en voor alle Beatlesfans dit leuke filmpje met Paul, genieten!

 

Wil jij een bepaald moment in je leven extra aandacht geven of een bepaalde periode afsluiten om zo ruimte te maken voor het in vrijheid kunnen vormgeven van nieuwe plannen? Bel of mail me dan.
Ruimte voor Rituelen, www.ruimtevoorrituelen.nl