MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 21
Ik wens jullie allemaal een heel goed en gelukkig 2011. 
Er kwamen in 2010 veel bezoekers op meestermichael.nl en ik kreeg er weer honderden leden bij voor deze nieuwsbrief. Super! Ik hoop dat er in 2011 nog meer gebruik gemaakt gaat worden van meestermichael.nl. Weet je ook nog iemand die het leuk zou vinden om deze nieuwsbrief te onvangen? Klik dan op de volgende link:
 
Heb je zelf ook leuke ideeen, links of tips?? Mail ze naar mij!!!
 
Alle hieronder genoemde links kun je natuurlijk altijd weer terug vinden op www.meestermichael.nl
 
 
 
Een juf geeft in filmpjes nog een keer uitleg over alle regels van de werkwoordspelling.
 
Begrijpend Lezen.
Wil je oefenen met begrijpend lezen? Kies dan een verhaal hieronder.
 
 
Winter
Het is herfst. Ben je op zoek naar leuke winter-spelletjes voor op de computer? Klik dan HIER.
 
 
Begin februari wordt de eindtoetsvan Cito in groep 8 weer afgenomen.
TIP: Start op tijd met oefenen voor de CITO ENTREETOETS 2011 (groep 7) en CITOTOETS 2011 (groep 8). Dan maak je de toets nog beter!!! Dat kun je o.a. HIER.
 
WRTS.nl
Met WRTS kun je heel makkelijk woordjes leren. Zowel nederlandse als engelse woordjes (of duits, frans, enz.)
Jullie kunnen hier oefenen met alle woordjes die je ook op school krijgt. Of met woordjes die je (nog) moeilijk vindt.
Je kunt kiezen hoe je wilt oefenen. Of je het woordje overtypt (en hoe lang dat woordje dan in beeld moet blijven), dat het woordje als een soort puzzel verschijnt, dat je de fout op moet zoeken of dat het een dictee is dat ook echt wordt voorgelezen.
Klik HIER voor een uitleg
Klik HIER voor de site.
Om het jullie makkelijker te maken heb ik al heel veel lijsten ingevoerd, die je zo over kan nemen. Klik daarvoor HIER
 
 
meer dan 100 kinderliedjes met bladmuziek, gitaarakkoorden en tekst. Klik op 'speel muziek' om een ingezongen liedje te horen.
 
 
Verrijkingsstof.nl biedt prikkelende lesstof voor het basis- en voortgezet onderwijs waar u meteen mee aan de slag kunt.  
Deze dagen duren van 19 t/m 29 januari 2011.
Voorlezen aan kinderen is belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier.
De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet (zo goed) kunnen lezen, te bevorderen. Zo worden kleintjes grote lezers.
 
 
WRTS.nl
Met WRTS kun je de leerlingen heel makkelijk woordjes laten leren. Zowel nederlandse als engelse woordjes (of duits, frans, enz.)
Ze kunnen hier oefenen met alle woordjes die ze ook op school krijgen. Of met woordjes die ze (nog) moeilijk vinden.
Ze kunnen kiezen hoe ze willen oefenen. Of ze het woordje overtypen (en hoe lang dat woordje dan in beeld moet blijven), dat het woordje als een soort puzzel verschijnt, dat ze de fout op moeten zoeken of dat het een dictee is dat ook echt wordt voorgelezen.
Klik HIER voor een uitleg
Klik HIER voor de site.
Om het iedereen makkelijker te maken heb ik al heel veel lijsten ingevoerd, die ze zo over kunnen nemen. Klik daarvoor HIER
 
Begin februari wordt de eindtoetsvan Cito in groep 8 weer afgenomen.
TIP: Start op tijd met oefenen voor de CITO ENTREETOETS 2011 (groep 7) en CITOTOETS 2011 (groep 8). Er is dan nog voldoende tijd om het kind extra te laten oefenen met specifieke leerstof. Dat kun je o.a. HIER.
Filmpjes bij de methode.
Veel filmpjes zijn weer terug. Ik ben er nog druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
Dus bijv. 'Wijzer door de tijd', groep 6, hoofdstuk 5, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
 
 
 
De wereldgodsdiensten worden in een begrijpelijke taal en met leuke animaties uitgelegd. Met de knop 'extra' kunnen de leerlingen er heel gemakkelijk een werkstuk over maken.
 
  Ik van binnen
Een mooie site als je met de leerlingen op een originele manier iets over het menselijk lichaam wilt leren.
Je gaat op reis door het menselijk lichaam en komt van alles tegen: skelet, organen en zenuwen. Je kunt ook filmpjes hierover kijken. 
Digibord essentials 
Heutink heeft het programma voor het digibord gratis gemaakt. Hierop staan echt handige tools voor op je digibord.
Ga naar www.meestermichael.nl Klik dan op ‘digibord’ en onderaan zie je het icoontje van Heutink met de naam ‘Plug and teach (digibord essentials)’
Praatplaten voor kleuters 
Mooi voor op het digibord bij een start van een nieuw thema. Onderwerpen als wonen, feest, tandarts, rommel en nog veel meer.
 
Als het nou heel koud is of heel slecht weer heb je misschien tijd om eens in de pauze een filmpje te kijken over de winter. HIER vind je er een paar.
 
  
Een prentenboek afspelen op je digibord is echt super leuk (en soms ook wel even makkelijk voor de leerkracht)
Alle prentenboeken op meestermichael.nl zijn op alfabet gesorteerd. Klik maar HIER.
 
Er komen steeds meer filmpjes terug. Ik ben er druk mee bezig, maar het kost gewoon heel veel tijd om de goede filmpjes zelf te vinden en te plaatsen.
Ps als je zelf nog links van filmpjes hebt .... ze zijn erg welkom.

Deze tip staat er eigenlijk altijd bij, omdat ik dit ook echt super vind. Bij Klasse TV betaal je er flink voor en hier is het gratis. Je hebt in 2 tellen een filmpje dat precies aansluit bij jouw les. Kies eerst je methode die je gebruikt en klik dan op je groep. Vervolgens zoek je het hoofdstuk waar je bent en klik je op het filmpje. Makkelijker kan het volgens mij niet. Alle filmpjes van Teleblik en Beeldbank staan keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Dus bijv. 'Bij de tijd',  groep 7, hoofdstuk 6, les 2......... klik ......... en je hebt een filmpje dat bij deze les past en het voor de kinderen een stuk leuker en duidelijker maakt.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Ook is er een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 
 
Tips 
 
Aanmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag, tip of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
Sponsor
MeesterMichael's Nieuwsbrief www.meestermichael.nl