Nieuwsbrief november 2013

 

Beste lezer,

 
Nu Wereldmissiemaand voorbij is, richten wij onze aandacht op andere delen van onze wereldkerk. Zo kunt u in deze nieuwsbrief lezen over de katholieke kerk in Suriname, waar de uit Helmond afkomstige mgr. De Bekker al vele jaren als bisschop van Paramaribo werkzaam is.
Aan de andere kant van de wereld, in Busan (Zuid-Korea) kwamen begin november vele christenen bijeen voor de Assemblee van de Wereldraad van Kerken.
Verder kunt u een filmpje bekijken over de missie van pastoor Boulos in Egypte en in eigen land vragen wij aandacht voor het jubileumsymposium van het Nijmeegs Instituut voor Missiewetenschappen.
 
Aan iedereen die meegedaan heeft met Wereldmissiemaand zeggen wij: hartelijk dank voor uw inzet.
 
De redactie
Nieuw tijdperk voor kerk Suriname
 
Volgens Mgr. De Bekker, bisschop van Paramaribo, staat de katholieke kerk in Suriname op een keerpunt in de geschiedenis. De bisschop vertelt erover in de nieuwste uitgave van Kerk Wereldwijd.
 

Christenen bijeen in Busan
 
Begin november kwamen in Busan, Zuid-Korea christenen van over de hele wereld en van vele verschillende denominaties samen voor de 10e Algemene Vergadering van de Wereldraad van Kerken. Zij behoren tot een van de 345 lidkerken van de wereldraad, waarvan de Rooms-Katholieke Kerk overigens geen lid is. Lees verder
De missie van pastoor Boulos
 
Dove kinderen uit hun isolement halen, dat is wat pastoor Boulos Nassief in Egypte wil bereiken. Want doofheid wordt in Egypte gezien als een straf van God en mensen met een handicap kun je beter mijden. Ook al gaat het om een zesjarig kind, zoals Fouad.
 
Jubileum NIM
 
Op dinsdag 3 december 2013 viert het Nijmeegs Instituut voor Missiewetenschappen (NIM) zijn 20-jarig bestaan met een jubileumsymposium. Het thema is diversiteit en leiderschap.