NIEUWSBRIEF
sept. 2017 - nr. 50
 
22 september - Op bezoek bij Portu Verde
Op vrijdag 22 september zijn de leden van het Stedelijk Platform van de Anders Ouder Worden-werkgroepen te gast bij Seniorenatelier Portu Verde. Naast de reguliere onderwerpen vertellen twee verhalenvertellers van het project Verhalen verbinden een verhaal. Sinds vorig jaar gaan de leden van het platform op bezoek bij andere werkgroepen en Seniorenateliers.
Informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
Cursus Durf te Dansen 
In de cursus Durf te Dansen leer je geen pasjes, maar ontwikkel je je eigen danstaal. Ervaring is niet nodig. De lessen zijn iedere maandag van 14.00 tot 15.00 uur bij Humanitas-Bergweg. Dansdocente is Marie-Louise Gilcher. Zin om te dansen? U bent van harte welkom!
De kosten zijn € 3,50 per les.
Informatie: Pluspunt
 
 
 
7 t/m 15 oktober - Plus Parade Festival Kralingen-Crooswijk
Voor de vierde keer alweer vinden de Plus Parade Festivals plaats. In Kralingen-Crooswijk kunt u op verschillende locaties creatieve workshops volgen, bijvoorbeeld schilderen, papierkunst en textiel bewerken. Daarnaast zijn er optredens en exposities, onder meer in samenwerking met de Kunstroute Kralingen Crooswijk. 
U vindt het programma op onze website.
Informatie: Pluspunt
 
 
10 t/m 13 oktober - Plus Parade Festival Noord
Ook in Noord vindt voor de vierde keer een Plus Parade Festival plaats. In Humanitas-Bergweg kunt u creatieve workshops volgen, bijvoorbeeld stijldansen en boetseren.Daarnaast zijn er optredens en exposities met werk van ouderen. U kunt in het Atrium onder meer prachtige quilts zien van mevrouw Barwegen.
U vindt het programma op onze website.
Informatie: Pluspunt
 
 
19 en 27 oktober - Verhalen verbinden roze en hetero ouderen
Met het project Verhalen verbinden en een Tour d'Amour wil Pluspunt een ontmoetingsplek creëren waar roze en hetero ouderen elkaar hun levensverhalen kunnen vertellen, zodat er onderling respect en acceptatie ontstaat voor elkaars leefwereld. De bijeenkomsten vinden plaats in Aafje De Nieuwe Plantage op donderdag 19 oktober en vrijdag 27 oktober. 
Aanmelden en informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
t/m november - Expositie Toke Mes-Labree
Toke Mes-Labree (88) maakt prachtige kleurrijke schilderijen. Met een tentoonstelling eerder dit jaar in De Nieuwe Plantage ging haar grote wens in vervulling om voor haar negentigste te exposeren. Haar werk is nu tot eind november te zien in Aafje-Hoppesteyn, Boezemsingel 100. De schilderijen zijn te koop en kosten € 70,- per stuk.
Informatie: Pluspunt
 
 
Bezoek aan Health Hub & Life Sciences
Op 6 september bezochten de Anders Ouder Worden-werkgroepleden en SOS-leden de Health Hub & Life Sciences en kregen een presentatie over de technologische ontwikkelingen die het mogelijk maken om langer thuis te wonen. Aan de hand van het Langer Thuis Technologiehuisje Toos werden verschillende slimme snufjes gedemonstreerd om comfort en veiligheid in huis te vergroten. Ook kon men de bloeddruk en het bloedsuikergehalte laten meten.
Informatie: Pascalle van Kralingen
 
 
Volg ons op Facebook
Wilt u meer foto's zien van onze projecten? Volg ons dan op Facebook en blijf op de hoogte van onze activiteiten. Zit u nog niet op Facebook en wilt u dat wel? Kom dan eens bij ons langs. Een van onze stagiaires helpt u graag op weg.
 
 
 
ANBI-status
Pluspunt heeft een ANBI-status. Wilt u als particulier onze organisatie of een van onze projecten financieel steunen, dan kan dat. Meer informatie vindt u hier.
Informatie: Heili Bassa
 
 
 
Volg ons ook op Facebook en Twitter.
Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kunt u ons dat laten weten door een email te sturen naar info@pluspuntrotterdam.nl.