Nieuwsbrief | jaargang 31 | no 304 | mei 2017
 
 
 
13 mei t/m 4 juni
Nieuwe Liefde 17
 
Nieuwe Liefde 17 presenteert 7 nieuwe kunstenaarsleden; Eline Janssens, Jan van Leeuwen, Katharina Pöhlmann, Marijke Elferink, Noor van der Brugge, Purcell Saekan en Roel Berg.
 
In deze tentoonstelling is recent werk te zien; installatie, sculpturen, beelden, fotografie, schilderijen en kunstenaarsboeken.
 
Opening: zaterdag 13 mei om 16.00 uur door Carlien Oudes, Directeur Stichting Artworks (organisatie Zomer-Expo)
 
 
*Op Hemelvaartsdag 25 mei is Kunstliefde gesloten

 
                         
 
                 

                             

 
 
10 juni t/m 2 juli
De Belofte 12
 
Vorig jaar studeerden ze af aan de HKU, 11 kunstenaars van De Belofte 12. In het traject De Belofte komen ze bij elkaar en vindt er uitwisseling plaats over het werkproces, het starten van de beroepspraktijk als jonge kunstenaar, bezoeken ze samen galeries en krijgen informatie over o.a. de Werkbijdrage Jong Talent van het Mondriaan Fonds
In hun ateliers zijn ze bezig met nieuw werk, dat vanaf 10 juni in Kunstliefde te zien is. Het project is te volgen via facebook.
 
[foto: bezoek aan Galerie Sanaa / met Berthe Schoonman
 
De Belofte 12; Tamira Boogaard, Marin Hondebrink, Adriaan Luteijn, Ruby Jane Fu, Jonathan Straatman, Boris Steiner, Ellis Veth, Jurre van Voorst, Pepe Petropoulos, Lennart de Neef en Luuk de Wit. 
 
t/m zondag 7 mei
ABSTRAKT
 
Een kleurrijke tentoonstelling waarin speelsheid, rangschikking en ordening, strepen en stippen, lijnen of vlakken de boventoon voeren. De werken zijn gemaakt met grote precisie, toewijding en concentratie. Verwijzend naar enkel zichzelf of met een diepere betekenis. Er valt veel te ontdekken en te beleven in deze sprankelende expositie.
 
Met werk van Marian Bijlenga, Paul Combrink, René Eicke, Kim van Erven, Eric de Nie, Ton Gouka, Bas Lobik en Marjolein Witte. 
 
 
 
 
Kunstliefde Ruimte voor Beeldende Kunst, toen en nu.
 
 
Kunstliefde is één van Nederlands oudste kunstenaarsgenootschappen, opgericht in 1807 als 'modern teekengezelschap naar het gekleed model'. 
 
Bekende kunstenaarsleden waren o.a. Piet Mondriaan, Gerrit Rietveld, Pyke Koch, Jopie Moesman, Dirkje Kuik, Janus de Winter en Dick Bruna. Het genootschap heeft een belangrijke plaats vervuld in het Utrechtse culturele leven. Ook nu biedt Kunstliefde nog steeds een podium en ontmoetingsplaats voor kunst en kunstenaars uit Utrecht en de rest van het land.
 
Tegenwoordig zijn er meer dan 110 kunstenaarsleden en ca 200 kunstlievende leden, zijn er in de prachtige presentatieruimte aan de Nobelstraat ca 10 tentoonstellingen per jaar te zien waarin de focus ligt op hedendaagse kunst, Utrechtse kunstenaars en jonge makers en hebben we o.a. het project De Belofte voor recent afgestudeerde kunstenaars. Ook organiseert Kunstliefde de Atelierroute Utrecht en UtrechtDownUnder. Deze zomer vindt de derde editie plaats van UtrechtDownUnder, binnenkort volgt meer informatie.
 
Kunstliefde is ook mede-initiatiefnemer van Art Utrecht, een platform voor beeldende kunst in Utrecht. We werken hierin samen met o.a. galeries en musea. Art Utrecht organiseert ieder jaar ook Art Meat, de netwerkborrel voor professionals in de Utrechtse kunstsector.
 
 
Meer lezen over de historie? kan hier.
 
Word lid van Kunstliefde! als kunstenaar of kunstliefhebber.
 
Als kunstenaar of kunstliefhebber kan je lid worden van Kunstliefde. Als lid ondersteun je de vereniging en steun je de (Utrechtse) kunst en kunstenaars. Kunstenaars kunnen een paar keer per jaar deelnemen aan tentoonstellingen en collega's ontmoeten / netwerken. Voor kunstliefhebbers zijn er diverse activiteiten en korting op aankoop van kunstwerken. Je ontvangt uitnodigingen voor openingen, podiumavonden en de maandelijkse nieuwsbrief.
 
Lidmaatschap staat open voor professioneel beeldend kunstenaars uit Utrecht maar ook van buiten de stad. Voor jonge kunstenaars is er een gereduceerd tarief. Voor kunstenaars is er een ballotage. Je kunt je aanmelden via mail@kunstliefde.nl.
Meer info en voorwaarden via lidmaatschap kunstenaars of kunstliefhebbers.
 
Welkom bij Kunstliefde!
 
met actuele info over tentoonstellingen, projecten en meer

 
 
Bezoek de website  | Trailer Kunstiefde  |  Volg Kunstliefde ook op facebook  en twitter
 
 

 
Kunstliefde | Nobelstraat 12A 3512 EN Utrecht | mail@kunstliefde.nl |(030) 231 42 18
Openingstijden: woensdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur