AGENDA 
Zondag 29 mei
12:00 uur: Dukes - Sutton and Epsom RFC

Zaterdag 4 juni
10:00 uur: Guppendag

Maandag 13 juni
20:00 uur: Algemene Leden Vergadering
  
Zaterdag 18 juni
Seizoen afsluiting
  
De DigiDukes agenda is een momentopname. Kijk voor het laatste nieuws op Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke woensdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
DUKES GUPPENDAG
 
Op 4 juni is het zover: de allereerste Dukes guppendag! Deze ochtend is bedoeld voor onze allerjongste spelers uit de geboortejaren 2009-2010-2011. Er zullen allerlei rugbygerelateerde spelletjes gespeeld worden midden op het grote veld. Onze guppen en jonge turven doen mee en ook enkele teams uit andere steden en er zijn natuurlijk taarten, koekjes en ranja. Op het eind spelen we met z’n allen een spectaculair spel en is er een prijsuitreiking. Kortom: een hoop fun voor de allerkleinsten, wij hopen jullie allemaal te zien!
Programma
10:00: aanvang
10:15: warming up
10:30: spelletjes
11:30: pauze
11:45: groot eindspel
12:00: prijsuitreiking
 
JEUGDTOERNOOI
Zaterdag 14 mei werd - na wekenlange voorwerk - het jeugdtoernooi van The Dukes gespeeld. Al op vrijdag de 13e werd begonnen met de opbouw door onze vrijwilligers. Nadat de gemeente het gras gemaaid had werden er extra velden in het Zuiderpark aangelegd en werden de eerste spullen afgeleverd.
Eindstanden
Junioren: 1. The Dukes; 2. Amstelveense RC; 3. Twente.
Cubs: 1. The Dukes; 2. Amsterdamse AC; 3. Alkmaar.
Mini's: 1. Amsterdamse AC; 2. Eindhoven; 3. REL.
Benjamins: 1. Amstelveense RC; 2. The Dukes; 3. Haagsche RC.
Turven: 1. Haagsche RC; 2. The Dukes; 3. Twente.
Van Bart van de Zande – het bestuurslid voor de jeugd – kregen we na het jeugdtoernooi de vraag dit in DigiDukes te zetten:
 
Beste Dukesleden, ouders en andere betrokkenen,
Namens de toernooi commissie van het jeugdtoernooi  2016 willen wij iedereen hartelijk danken voor zijn/ haar inzet!
Wij zijn van mening dat een erg geslaagde dag is geweest die zowel voor de jeugdspelers een gezellige sportieve dag heeft op geleverd en voor de club ook zeker een positieve bijdrage heeft geleverd.
Zonder de inbreng van alle vrijwilligers was het ons nooit gelukt om een zo’n groots evenement van te maken. Sommige hebben zich de hele dag ingezet andere zijn bijgesprongen achter de bar, in de keuken of een andere taak maar wij zijn iedereen erg
dankbaar voor die inzet!
Als club hebben wij die bijdrage echt nodig en als je dan ziet hoe
het werkt denk ik dat iedereen met trots terug kan kijken wat wij hier hebben neer gezet: The band of brothers” in optima forma!
   
Dus nogmaals bedankt allemaal en graag tot volgend jaar of bij andere grotere evenementen binnen onze club.
 
VOORRONDE NK 7'S CUBS EN JUNIOREN
De cubs van Dukes 1 hebben zich samen met de junioren geplaatst voor het NK 7's toernooi wat op 4 juni in Amersfoort bij RC Eemland gespeeld gaat worden. Een tip van de redactie voor de teams: zet de wekker en zorg dat je op tijd in Amersfoort bent.
 
NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP 7'S COLTS 
De Colts zijn - teleurstellend - gewipt uit de eerste voorronde van het Nederlands Kampioenschap sevens. Het zat de Colts niet mee dit seizoen en zo ook de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap en op de speeldag zelf.
Met slechts zeven man verzamelden we ons in de vroege ochtend voor vertrek waarbij we meteen werden verrast door een gesloten clubhuis (als gevolg van een "tijdsklok") en een speler die zich had verslapen. Hij arriveerde in Amsterdam toen we helaas al uit de competitie lagen.
Qua wedstrijden: het was een fijne dag en elke speler heeft zich uitermate goed bewezen. Maar helaas werden we uitgeschakeld door de combinatie van te weinig spelers en te weinig oefening in het toch heel andere spel. Niet genoeg voor onze mannen om door te stoten naar de tweede helft van deze dag.
Toch was het super dat er zeven spelers, ouders en begeleiders aanwezig waren op het rugbycentrum in Amsterdam.
 
SELECTIE NL LADIES 7's
De bondscoach van het Ladies 7s programma, Sascha Werlich, heeft de selectie voor de eerste leg van het EK bekend gemaakt. Pleuni Kievit is namens The Dukes er bij. 
De eerste leg wordt op 11 en 12 juni gespeeld in het Russische Kazan. De tweede leg eind september in het Franse Brive.
 
MEDEDELING VAN HET BESTUUR
Contributie en lidmaatschap.
Nu het einde van het seizoen 2015/2016 nadert wil het bestuur je wijzen op een aantal zaken met betrekking tot de contributie en het lidmaatschap. Belangrijk: als je jouw lidmaatschap wilt opzeggen moet dat voor 1 juni gebeuren. Klik hier voor meer info.
 
ALGEMENE LEDENVERGADERING
Alle leden van The Dukes zijn uitgenodigd voor de algemene ledenvergadering op maandag 13 juni 2016 vanaf 20.00 uur in het clubhuis. Via e-mail ontving je de agenda.
 
MET KORTING NAAR AMSTERDAM 7'S
Vanaf vrijdag 27 mei wordt weer drie dagen lang het Amsterdam Sevens toernooi gespeeld. Als rugby liefhebber en NRB-lid krijg je vijf Euro korting op een passe-partout. Voer daarvoor je NRB lidnummer en de kortingscode NBK3234c54c bij het bestellen van je kaarten op deze website.
 
BERICHT VAN CLUB VAN 100
De “Club van 100” wil haar leden graag bedanken. Elk jaar doen de leden van de "club van 100" weer een bijdrage waarmee zij onze club regelmatig een handje helpen.
 
Het afgelopen seizoen heeft de club van 100 geholpen door de aanschaf van een nieuwe brancard voor de club. 
Verder heeft de club van 100 het afgelopen seizoen geholpen bij:
- De jeugd voor de trip en het jaarlijkse toernooi;
- Een bijdrage in collecte voor de oogoperatie van ons oud-lid Wayne Wildbore;
- De teambuildingsdag van de Dukes Dames;
- Het eerste team door "lawaaiers" voor de finale beschikbaar te stellen.
 
Afgelopen week is door Will van der Steen namens de club van 100 de brancard overhandigd aan trainer Andy Egonu en voorzitter Peter van Veggel.
Dit is weer tot stand gekomen door het warme hart dat jullie voor deze club hebben. Bedankt. Meer over de club van 100 staat op de websiteNieuwe leden zijn altijd welkom.
 
FITTEST VOOR 55-PLUSSERS
De eerder aangekondigde fittest voor ouderen - zie DigiDukes 19/2016 - op zaterdag 28 mei is verplaatst naar 13 juni vanaf 12:30 uur en 17 juni om 9:00 uur. Aansluitend kunnen de deelnemers dan mee gaan doen aan de 55+ activiteiten op het rugby- en tennisveld. Die starten elke maandag om 14:30 en op vrijdag om 11:00 uur. Locatie van de fittest is nog steeds het clubhuis van The Dukes aan de Limietlaan. Lees er hier meer over.
 
Week 21/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 'S-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl