AGENDA 
Zaterdag 29 oktober
11:00 uur: Cubs 1 - RRC
12:00 uur: Junioren 2 - WAWA's
13:00 uur: Junioren 1 - AAC
15:00 uur: Dukes 1 - Cas RC
 
Zondag 30 oktober
13:00 uur: Dames - Bredase RC/REL
 
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via Twitter of de agenda op de website.
 
 
  MEER DUKES  
   
  
 
  REDACTIE  
Heb jij een wedstrijdverslag, leuke foto's, nieuwtjes om te delen, tips of opmerkingen voor de redactie?
Jantien en Giel horen het graag via digidukes@dukesrugby.nl
 
  CLUBSPONSOREN 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Colofon
DigiDukes is de wekelijkse nieuwsbrief van Rugbyclub The Dukes voor - in willekeurige volgorde - leden, sponsors, vrienden, fans en relaties.
De artikelen worden gepubliceerd in de volgorde clubnieuws, nieuws over individuele leden en overig nieuws. Deadline voor kopij is dinsdag.
DigiDukes wordt elke donderdagavond verspreid via e-mail en er wordt naar verwezen via de Twitter- en Facebook accounts van Rugbyclub The Dukes.
Voor dagelijks nieuws kun je Twitter en de website raadplegen. Op de website tref je ook oudere berichten en meer informatie aan.
Aanmelden voor Digidukes via digidukes@dukesrugby.nl
 
UITSLAGEN
Dukes 1: Oemoemenoe - Dukes 1 37 - 19
Dukes 2: Dukes 2 - RRC 20 - 17
Dukes 3: Dukes 3 - USRS 80 - 0
Duckes Legends: Duckes Legends - Tarantula 52 - 24
Dukes Dames: Lady Wasps - Dukes Dames 12 - 45
 
ALGEMENE LEDENVERGADERING
Op maandag 28 november 2016 vindt weer een algemene ledenvergadering plaats. Aanvang 19:00 uur in het clubhuis aan de Limietlaan. De eerder besproken datum - 14 november - kan niet doorgaan door de lage bezetting van het clubbestuur. De uitnodiging met agendapunten en verslag van de vorige vergadering volgt zo spoedig mogelijk.
 
WEDSTRIJDVERSLAG DAMES
Zondag 23 oktober hebben we, na een wedstrijdpauze van 3 weken, eindelijk weer mogen spelen! Deze keer in het Nijmeegse zonnetje. Een pittige wedstrijd, waarbij iedereen zich van haar beste kant moest laten zien.
Tevreden kunnen wij terugkijken op een eindstand van 12-45. Deze overwinning hebben we samen met Linneke kunnen vieren, die met haar Engelse team heel kort Nederland bezoekt.
Een nieuwe dame vanuit Venlo: Lonneke, die op de tweede center haar allereerste wedstrijdminuten speelde. Daarnaast hebben we vandaag ook eindelijk weer mogen genieten van Rian, die na een lange herstelperiode is terug gekomen.
Last but not least: Chick of the Match: Josje, die met weinig moeite iedereen van zich af wist te schudden en een prachtige try wist te drukken! Dick of the Match: Matilda, die bij het maken van een mooie offload even vergeten was dat we al van veld-zijde gewisseld waren.


 
DUKES 3 ONGESLAGEN KOPLOPER
Afgelopen zondag was het heerlijk herfstweer en- zoals Gary Scanlan me toefluisterde - "4-uit-4 voor The Dukes, zet dat maar in DigiDukes". Bij dezen dus. Met overwinningen van Legends, Dames, Dukes 2 - erg knap tegen nummer drie RRC, "een echte Dukes overwinning", zoals coach Mark Lewis zei - en onze koploper Dukes 3. Dukes 3 scoorde al in de eerste 10 minuten drie vlugge try's waarna USRS uiteindelijk met maar liefst 80-0 naar het clubhuis werd verwezen. Daar beten de Utrechtse studenten beter van zich af - vooral in het bier- en zongen vrolijk mee. De zesde overwinning terwijl - zoals de spelers zelf vonden - Dukes 3 niet zijn beste wedstrijd speelde. Er gingen nogal wat pasjes en conversies mis. Maar mooie cijfers: 12 try's en 10 conversies, tryscorers: Roy Timmers, Matthie Damen, Roel Spierings (vier maal), Stephan van Wetten (Zumba), Koen Mikkers, Gideon Damen (twee maal), Giel Hamers en Kevin Kuurstra.
  
Resultaat
Dik gewonnen en ondertussen staat ons derde maar mooi en ongeslagen bovenaan in de derde klasse: 30 punten uit zes wedstrijden. Stan Podhajsky mailde de visie van het team: "Het doel van het team is om in de top drie te eindigen en hopelijk kampioen te worden. Veel focus tijdens de training ligt dan ook op conditie en spelsituaties. We hebben een sterk en groot team met een grote opkomst bij alle wedstrijden, thuis en uit. Het resultaat is dan: zes overwinningen uit zes wedstrijden. En dit alles onder leiding van coach Gary Scanlan". In november de wedstrijden van de waarheid waarin Dukes 3 het mag opnemen tegen de achtervolgers:
6 November spelen ze uit tegen nummer vier :RC Eindhoven;
13 november thuis tegen nummer twee:  de Maraboes en
20 november in Wageningen tegen nummer drie:  
RC Wageningen.
 
Spektakel  
De thuiswedstrijd aan de Limietlaan tegen de Maraboes belooft een spektakel te worden. Dukes 3 staat bovenaan maar de Maraboes heeft  maar één puntje minder en maar hééél weinig scores tegen. Dit weekend versloeg zij RC Eindhoven. 
Zondag 13 November dus de topper Dukes 3 - Maraboes. Komt dat zien en steun ons derde! Succes jongens.
 
SAVE THE DATE: DUKES LADIES NIGHT
Op 25 november is het LADIES NIGHT bij The Dukes. Een avond speciaal voor ALLE Ladies. Meer info binnenkort. Houd hem vrij en ben d'r bij. Aanmelden kan hier.
 
BORDSPONSORS THE DUKES GEZOCHT
Ken jij of ben jij iemand die The Dukes een warm hart toedraagt en wil werken aan de naamsbekendheid van zijn/haar werk? The Dukes biedt reclameboren aan op een plaats waar dagelijks meer dan 7.000 auto’s en wandelaars langs komen. Een unieke en attractieve locatie voor een schappelijke prijs.
We kunnen de inkomsten van deze borden goed gebruiken. En er is plaats.
Help ons deze zo snel mogelijk ingevuld te krijgen. Voor informatie: sponsor@dukesrugby.nl of bel Bas Mooren 06-20402895.
 
JEUGD, RUGBY EN OETELDONK
Vrijwilligers gezocht voor Oliebollenfantengeloop.
Carnaval een sportief evenement? ’S-PORT van de gemeente
's-Hertogenbosch en het Ministerie van Jeugdzaken van de Oeteldonksche Club hebben het plan om dat in 2017 te laten zien. Ook The Dukes nodigen ze graag uit hier samen een invulling aan te geven.

Het Ministerie van Jeugdzaken organiseert ieder jaar op de
zaterdag voor carnaval (25 februari 2017) het Oliebollenfanten-geloop. Aansluitend aan de intocht van de jeugdprins is er een speurtocht met 11 spelletjes door de Bossche binnenstad voor (Oeteldonkse) kinderen tot 14/15 jaar.

Jaarlijks nemen er zo’n 1.000 kinderen deel.
In 2017 wordt de speurtocht in een nieuw jasjes gestoken met onder meer een nieuwe route en een vernieuwing van de (11) spelletjes. Graag laten zij de Oeteldonkse jeugd kennis maken met verschillende sporten die op hoog niveau in onze stad worden beoefend.
’S-PORT en het Ministerie van Jeugdzaken nodigen o.a. The Dukes uit om een van de pleintjes/posten in te vullen. Het zou fantastisch zijn als de kinderen tijdens één van de spelletjes kunnen rugbyen samen met en/of tegen een aantal spelers van Rugbyclub The Dukes.

’S-PORT zorgt voor de aankleding en materialen. Het
enige wat ze van The Dukes vragen is de inzet van enkele
spelers tussen 10.30 en uiterlijk 13.30 uur.
 
Ben jij, net als ’S-PORT en het Ministerie van Oeteldonk ook
enthousiast om de kinderen een fantastische belevenis
te bezorgen en kennis te laten maken met rugby tijdens het
Oliebollenfantengeloop, meld je dan aan bij xandra.e@home.nl.
Het oliebollenfantengeloop:
Datum: zaterdag 25 februari 2017.
Tijdsindicatie: 10:30 uur klaar opbouw, 11:00 uur start speurtocht. Einde speurtocht 13:00 uur (tijden zijn nog onder voorbehoud en afhankelijk van de locatie).
Met 1.000 kinderen een platform om onze sport en vereniging
in beeld te brengen op een van de mooie plekjes in het Oeteldonkse durp. De speurtocht start voor het stadhuis en eindigt in de Orangerie.
 
Week 43/2016
Rugbyclub The Dukes    Limietlaan 7  5216 JJ 's-Hertogenbosch   info@dukesrugby.nl