Innehåll
 
- Lagom är inte bäst
- Premiärerbjudande
- Muskelbalans
- Äpplemos
 
Klicka på bilderna för att se några roliga videoklipp
 

 
Det bör ge honom en ny erfarenhet
 
 
Det är aldrig fel att försöka utveckla tekniken men det känns som det finns bättre val
 
Citat 
 

The only unsinkable ship is friendSHIP.
 
Jeff Sczpanski
 
 
 
Är lagom bäst?
 
Fråga en person hur hon/han mår och du får ofta svaret "Bra". Det är ju bra, men svar som "fantastiskt", "strålande", "superbra" hade varit ännu bättre.Det är också  vanligt att personer avslutar sina rehabprogram när de börjar må bra och fullföljer inte hela programmet tills de är bättre än förut.

Så gott som varje dag trycker jag på några akupressurpunkter för att stärka mitt immunförsvar - det tar fem minuter och håller mig frisk och får mig att må bra. Någon gång i veckan kommer jag också ihåg att göra ett rehabprogram för att få bort den stelhet som jag har i min  ländrygg. Jag har nu bestämt mig att varje dag verkligen göra båda delarna och investera knappt 15 minuter i min egen hälsa. Så nästa gång du frågar mig hur jag mår kommer jag att säga "Jag mår strålande, hade jag varit gladare hade jag varit tvilling".

Vad kan du själv göra för att gå från bra till ännu bättre?
 
Beställ min senaste bok
 
Filerna till min senaste bok "26 timmarsdygnet" skickades till tryckeriet tidigare i veckan med leverans i mitten av oktober. Boken har jag skrivit tillsammans med Hans Blücher som är en mycket duktig psykolog. Hans är också utbildad Kognitiv Beteende Coach och mindfulnessinstruktör. Vi firar boken genom att ett fantastiskt premiärerbjudande.
 

 
Köp två böcker - betala för en + en du gör en god insats för den globala miljön
 
Du får 144 sidor av kunskap, tips och verktyg som gör att du förstår varför du blir stressad, vad som händer då (exempelvis att du: glömmer av saker, inte kan sova, får svårt att koncentrera dig, får en orolig mage och mycket mer). Framförallt handlar boken om vad du kan göra åt det. För varje bok som säljs går 10:- till Viskogen som planterar träd i Afrika. I dagsläget kostar ett träd 20:-, när du köper två böcker planterar du också ett träd för en bättre miljö i Afrika. Priset för boken (och att minska den negativa stressen eller till och med undvika utmattningssyndrom) kommer i bokhandeln att ligga på drygt 300:- och runt 250:- på Bokus och AdLibris.
 
Du får två stycken exemplar av 26 timmarsdygnet (ett exemplar behåller du själv och ett ger du till någon du tycker om, som är utsatt för mycket stress) + ett träd i Afrika och porto för endast 275:-. Skicka ett mail till erbjudande@personbasta.se där du anger namn och leveransadress (du kan byta ut ett ex mot någon av mina andra titlar "Vacker utan Photoshop och Botox", "Lucky Loser" eller "MATematik", ange i så fall vilken du vill ha förutom 26 timmarsdygnet).
 
Om det finns mycket stress på din arbetsplats kommer jag gärna dit och håller en föreläsning. Köper företaget minst 50 böcker så ingår en föreläsning, kontakta mig för mer info på 0768-147080 eller jan.tern@personbasta.se.
 
Muskelbalans i benen
 
  
En övning som gör att du kommer ut i den friska luften och minskar risken för bristningar i baksidan av låren. Klicka på bilden för att se filmen.
  
Enkelt äpplemos
 
Här kommer ett enkelt äpplemos utan konserveringsmedel så ät det inom en dryg vecka om du förvarar det i kylen eller frys in och ta fram när du blir sugen på höstens härliga smaker.
 

 
Till en liter mos behöver du 8-10 äpplen, 0,5 l vatten, 0,5 dl socker och kanel efter smak och tycke. Skala äpplena, skär bort dåliga delar och dela dem i mindre delar. Lägg dem i en kastrull och häll på vattnet. Koka upp och låt koka i några minuter på medelvärme, rör runt då och då. Efter 5-10 minuter tillsätter du sockret och rör runt ordentligt. Själv tycker jag det bara är gott om det finns lite äpplebitar i moset, men skulle du vilja ha det helt slätt kör du det i en matberedare eller använder en stavmixer. Förbered gärna burkarna där du ska ha ditt mos genom att hälla kokande vatten i dessa och låt det stå en liten stund för att få bort bakterier. Häll av vattnet ur burkarna och håll i äpplemoset.
 
Skapa en bra, hälsosam och glädjande höstmånad.
 
Jan Tern
 
Vi hörs om en månad i nästa månads nyhetsbrev.
 
Vill du kontakta mig når du mig på något av följande: Tel:0768-147080  eller
 
Personbästa Förlag & Event AB  www.personbasta.se