Wandelnieuwtjes maart 2021                              Volg ons ook via  
 
Vlaanderen Wandelt Lokaal (nieuwe datum)
 
 
 
Traditioneel bindt iedere wandelaar de laatste zondag van april zijn stapschoenen aan voor 𝗩𝗟𝗔𝗔𝗡𝗗𝗘𝗥𝗘𝗡 𝗪𝗔𝗡𝗗𝗘𝗟𝗧. Ondanks de hoop op een klein beetje licht aan het einde van de tunnel, ziet het bestuursorgaan van Wandelsport Vlaanderen vzw zich door de toenemende coronacijfers genoodzaakt de organisatie uit te stellen naar een latere datum. 
 
Daarom werd VLAANDEREN WANDELT LOKAAL verplaatst naar zondag 27 juni a.s. 
 
De organisatie zal doorgaan onder het motto #𝗶𝗲𝗱𝗲𝗿𝗲𝗲𝗻𝘄𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝘁. Het concept is heel eenvoudig: Vlaanderen massaal aan het wandelen krijgen bij al onze plaatselijke wandelclubs. Vanuit meer dan 100 steden/gemeenten wordt een lokale wandelactiviteit opgezet, waarbij iedereen met volle teugen de schoonheid van hun eigen achtertuin kan (her)ontdekken. 
Alle informatie over Vlaanderen Wandelt Lokaal vind je op www.vlaanderenwandelt.be
 
Een overzicht van alle deelnemende wandelclubs vind je binnenkort op www.walkinginbelgium.be
 
 
 
Ben jij klaar voor de lente? Wij ook! De wandelwebshop werd aangevuld met enkele nieuwe items waaronder polo's, regenjassen, petten en rugzakken. Met de juiste wandelkledij ben je helemaal klaar om de lente te trotseren. De eerste warme zonnestralen maar ook pittige regenbuien, het hoort er allemaal bij! 
 
 
 
 
 
Het glazen muiltje zat Assepoester als gegoten, maar is dat ook het geval met jouw wandelschoen?
Een goed paar wandelschoenen aanschaffen vraagt specifieke aandacht. Reden te meer om zeker goed te overwegen welke wandelschoenen aan je voeten passen. 
            
 
Van Start to Walk tot Ultrawalk!
Heb je nog nooit een langeafstandstocht gewandeld, maar droom je wel van je eerste wandelmarathon of 100 km? Geen probleem, Wandelsport Vlaanderen vzw helpt je met plezier op weg!
 
Er werden nieuwe trainingsschema's uitgewerkt van Start tot Walk 5 en 10 km voor de beginnende wandelaar. 42 km voor de marathonwandelaar en zelfs tot 100 km voor de ultrawandelaar
 
Voor de 5 en 10 km bouw je je conditie op in 10 weken, voor de marathon in 20 weken en voor de 100 km in 24 weken. Dit is de juiste manier om op een veilige manier de beoogde kilometers te kunnen wandelen. Bij elk schema hoort ook een handige wandelgids om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je wandeluitdaging. 
 
Meer weten? Alle wandelschema's vind je terug op www.trailwalk.be 
 
Western Front Trail: nieuwe epische trailwalk
 
De Via Sacra - Western Front Way loopt maar liefst 1.000km langs No Man's land en de Westerse frontlijn. Vertrekkend vanuit Nieuwpoort tot aan Pfetterhouse aan de Frans-Zwitserse grens is het daarmee de langste wandelroute in Noordwest-Europa. De eerste 95km loopt over Vlaamse bodem en verbindt Nieuwpoort met Diksmuide, Ieper en tenslotte Mesen. 
 
In navolging van de Western Front Way organiseert Wandelsport Vlaanderen vzw op zaterdag 18 september 2021 een nieuwe langeafstandswandelroute: de WESTERN FRONT TRAIL. Het is een epische trailwalk van 85, 60 of 35 km langs de voornaamste herdenkingssites uit de Groote Oorlog.  
 
Deelnemen aan de Western Front Trail kan vanaf 1 april a.s. enkel via voorinschrijving op www.westernfronttrail.be
 
 
 
 
 
 
 
De multifunctionele allrounder van LOWA

Tijdens het wandelen wil je optimaal kunnen genieten. Goede, comfortabele wandelschoenen zijn hierbij onmisbaar. LOWA biedt met de INNOX PRO GTX LO Ws de uitkomst!

Deze multifunctionele allrounder is heerlijk comfortabel, een lichtgewicht en perfect voor verschillende activiteiten, of je nu door de stad wandelt of daarbuiten.
 
De flexibele en sportieve INNOX PRO GTX MID Ws is gemaakt van een robuuste kunststofmelange, die met elke beweging meebeweegt en voor maximaal draagcomfort zorgt. Om ervoor te zorgen dat je voeten ook bij slecht weer en tijdens inspannende tochten droog blijven, zorgt de ademende en waterdichte GORE-TEX voering voor een optimaal klimaat in de schoenen. Deze fraaie wandelschoen is beschikbaar in verschillende kleuren voor zowel heren als dames.