NIEUWSBRIEF HUISARTSENPRAKTIJK WIEENHOF, LOCATIE VENRAY EN YSSELSTEYN
Juni 2023
NIEUWSBRIEF
Beste patiënten, hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van huisartsenpraktijk Wieënhof. Mocht u het niet op prijs stellen om periodiek een nieuwsbrief te ontvangen, dan kunt u onderaan deze nieuwsbrief op uitschrijven klikken.
 
WIJZIGINGEN IN HET PERSONEEL
Het is gelukt om ons team verder uit te breiden! Graag stellen wij onze nieuwe personeelsleden aan u voor!
 
Recent is dokter Schuurmans gestart als basisarts. Een basisarts is iemand die de opleiding geneeskunde heeft afgerond, maar zich nog niet verder gespecialiseerd heeft. Zij is dus wel arts, maar nog geen huisarts.
 
Zij stelt zich graag aan u voor:
Sinds eind april ben ik werkzaam in huisartsenpraktijk de Wieënhof als basisarts. Onder supervisie van de huisartsen draai ik spreekuur, zowel op de locatie in Venray als in Ysselsteyn. Ik heb de geneeskundeopleiding drie jaar geleden afgerond en sindsdien heb ik op verschillende plekken gewerkt als arts. Ik hoop binnenkort de opleiding tot huisarts te gaan volgen. Ik werk drie dagen in de week in de Wieënhof, vanaf augustus vast op maandag, donderdag en vrijdag.
 
 
Verder is het team van doktersassistentes uitgebreid met Maria. Ook zij stelt zich graag even voor:
Mijn naam is Maria Kuypers en ik ben 57 jaar.  Sinds 1 mei j.l. ben ik werkzaam als doktersassistente in de praktijk. Na 15 jaar in het ziekenhuis gewerkt te hebben vind ik het leuk om het werk in een huisartsenpraktijk weer op te pakken wat ik daarvoor gedaan heb.  Deze uitdaging heb ik gevonden binnen deze praktijk. Het werk in een huisartsenpraktijk heeft mij altijd erg aangesproken en kan ik nu dus weer toepassen. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen. Ik ben enthousiast en zal altijd proberen op de best mogelijke manier mensen te helpen.  
 
 
AFSRPAKEN MAKEN VIA HET PATIËNTENPORTAAL
Het is voortaan mogelijk om een afspraak bij de huisarts en doktersassistente te maken via uw patiëntenportaal. Als u inlogt in uw patiëntenportaal, klikt u bovenin op het tabblad afspraken en vervolgens op afspraak maken. Meer informatie over het patiëntenportaal vindt u op onze website.
 
INLOOPSPREEKUUR
Vanaf 19 juni (dus aanstaande maandag al!) starten we weer met een inloopspreekuur.
Locatie Ysselsteyn: maandag 8.00-9.00 uur
Locatie Venray: maandag, woensdag, donderdag en vrijdag 8.00-9.00 uur
 
Het is niet mogelijk om hiervoor een afspraak te maken. U kunt zich tussen 8.00 en 8.45 uur melden aan de balie in Venray of een nummertje pakken bij de balie in Ysselsteyn. Per inloopspreekuur kunnen er maximaal 10 patiënten gezien worden. VOL=VOL!!
 
Het inloopspreekuur is uitsluitend bedoeld hele korte consulten en maar 1 klacht per consult.
Voorbeelden van geschikte problemen voor het inloopspreekuur zijn: vlekjes op de huid, krentenbaard, voetschimmel, galbulten, oorpijn, keelpijn, kort bestaande hoestklachten, verkoudheid, voorhoofdsholte ontsteking, oogontsteking, kleine blessures aan hand/pols/vinger/tenen, spruw en hooikoorts.
Voorbeelden van ongeschikte problemen voor het inloopspreekuur zijn: meerdere klachten in een consult, langdurig bestaande klachten, psychische klachten, buikpijn, hoofdpijn, duizeligheid, moeheid, griep, klachten van de inwenidge organen, klachten waarvoor uitgebreid onderzoek nodig is en klachten van de grote gewrichten (knie-, heup- en schouderklachten).
 
Mocht tijdens het inloopsprekuur blijken, dat uw klacht niet geschikt is voor het inloopspreekuur, dan zult u hiervoor alsnog een afspraak moeten maken op het gewone spreekuur.
 
HITTEPLAN
Nu de temperaturen buiten hoog oplopen, willen wij u graag een aantal adviezen geven:
  • Drink genoeg. Zorg dat u minstens 2 liter vocht per dag drinkt, ook al heeft u geen dorst. Plast u minder dan u normaal doet? Of is uw urine donkergeel? Dan kunt u het beste wat extra water drinken. Neem een fles water mee als u een paar uur op pad gaat.
  • Geen alcohol drinken is het beste voor uw gezondheid. Drinkt u toch alcohol? Drink dan niet meer dan 1 glas op een dag en niet iedere dag.
  • Houd uzelf koel
    Draag dunne kleding. Blijf in de schaduw. Neem een koel (voeten)bad of koele douche. Of leg af en toe een natte handdoek in uw nek. Slaap onder een dunne deken.
  • Bescherm u tegen de zon met zonnecrème, zonnebril, lichte kleding en een pet of hoed. Zonnecrème beschermt niet tegen de warmte.
  • Beperk lichamelijke inspanning 's middags. Maak gebruik van de koelere ochtend en avond voor uw boodschappen, wandeling of sport.
  • Houd uw woning koel
    Voorkom opwarming van uw woning met zonwering, een ventilator of, als u dat heeft, airconditioning. Zorg voor ventilatie door ventilatieroosters open te houden of ramen op een kier te zetten. Zet als het koeler is 's ochtend of 's avonds ramen en deuren open voor frisse lucht.
Ouderen, jonge kinderen en mensen met een nierziekte, hartfalen of suikerziekte lopen extra risico op uitdroging. Hetzelfde geld voor mensen die de volgende medicatie gebruiken:
  • Medicijnen bij depressie of angst (SSRI zoals , , , )
  • medicijnen bij suikerziekte, zoals of een SGLT2-remmer ( , , )
  • Plaspillen of medicijnen tegen hoge bloeddruk.
  • Pijnstillers zoals , of (NSAID)
Met name voor deze risicogroepen geldt, dat u contact met uw huisarts op moet nemen bij klachten van suf voelen, gevoel flauw te vallen, langer dan 8 uur niet plassen, hoofdpijn, droge mond, misselijkheid, braken en diarree.
 
WEBSITE
Onze website is gewijzigd van www.huisartsenmcwieenhof.nl naar www.huisartsenwieenhof.nl.
 
HOOIKOORTS
Het hooikoorts seizoen is weer in volle gang. Veel informatie hierover en adviezen wat te doen vindt u op thuisarts.nl.
Heeft u af en toe hooikoortsklachten, dan kunt u medicijnen tegen allergie (antihistaminica) gebruiken. Deze medicijnen zijn zonder recept, gewoon bij de drogist verkrijgbaar.
  • Deze medicijnen zijn er als neusspray en als tabletten.
  • De neusspray werkt binnen een kwartier, de tabletten binnen enkele uren.
  • U hoeft de medicijnen niet iedere dag te gebruiken. Neem het medicijn zodra u klachten krijgt of als u verwacht dat u klachten krijgt.
  • Als de klachten een tijdje weg zijn, probeert u weer te stoppen.
  • De tabletten helpen meestal ook tegen jeukende ogen.
  • Voorbeelden van medicijnen tegen allergie zijn:
    • neusspray met azelastine of levocabastine
    • tabletten met of
 
 
HUISARTSENPRAKTIJK WIEENHOF