SPECIAL ZORG
stimuleringsfonds creatieve industrie


bekijk in browser

SPECIAL ZORGstimuleringsfonds creatieve industrie


.
Van 19 tot en met 27 oktober 2019 vindt de Dutch Design Week in Eindhoven plaats. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie organiseert deze week op meerdere locaties activiteiten op het gebied van zorg.

De thematische nieuwsbrief Zorg verschijnt een aantal keer per jaar. Kreeg je deze nieuwsbrief doorgestuurd en blijf je graag op de hoogte? Meld je hier aan.

worlddesignembassies_th.jpg

Tentoonstelling Chronic Health

Lang en gelukkig leven: hoe kunnen we dat waarmaken in de toekomst? 'Chronic Health, It’s only human?’ in de Embassy of Health laat zien wat het belang van design voor de (toekomstige) gezondheidszorg is. Zeven projecten, ondersteund door het Stimuleringsfonds, maken onderdeel uit van de tentoonstelling: Moira van Siba Sahabi, Ziekenhuis van de Toekomst van Gortemaker Algra Feenstra en Waag, Adi Hollanders The Body Imitates the Landscape, Cascoland Van Deyssel, Klusplus van Manon van Hoeckel en Nicky Liebregts, Millennium Ginseng Project van Studio KU en Deep van Monobanda.

meer

dacoc12of39vierkant_th.jpg

25 okt: Embassy of Health Conference

U CREATE, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Philips, Máxima Medisch Centrum, Waag en Dutch Design Foundation organiseren vrijdag 25 oktober de conferentie Embassy of Health. In het programma wordt dieper ingegaan op de thema’s van deze Embassy door (inter)nationale sprekers, ontwerpers en jong talent. Met de tentoonstelling ‘Chronic Health: It’s only human?’ toont de Embassy of Health de kracht van design bij de transities in de zorg. De opening wordt verzorgd door Het verdrietfestival.

meer

embassyofhealthhannekewetzervierkant_th.jpg

Drie thematische sessies tijdens DDW

Op 21 oktober organiseert het Stimuleringsfonds met WHO CARES community of practice de expertsessie 'Ruimte voor diversiteit' over inclusieve vormen van ouderenzorg. Daarnaast organiseren het Stimuleringsfonds en WHO CARES op 22 oktober de expertsessie 'Who Cares in the smart city?' over de toepassing van nieuwe technologie in de ouderenzorg. En op 24 oktober organiseren het Agis Innnovatiefonds en het Stimuleringsfonds de inspiratiesessie 'Chronisch Gezond', over gezondheid en zelfregie van mensen met (nog g)een chronische aandoening. Aansluitend op de sessies zijn er rondleidingen van de tentoonstelling Chronic Health.

uitgelicht

Podcast met Frank Kolkman

Podcast met Frank Kolkman

Ontwerper Frank Kolkman (ambassadeur van Embassy of Health) en Jetske van Oosten (Stimuleringsfonds en een van de curators van de Embassy of Health) bespreken de rol die ontwerpers spelen in de toekomst van de gezondheidszorg, bij wie de verantwoordelijkheid van zorgbehoevenden zou moeten liggen en hoe de kwaliteit van zorg wordt bepaald. Beluister de podcast:

meer...

Kwetsbaarheid in de zorg

Kwetsbaarheid in de zorg

De gezondheidszorg in Nederland staat voor grote opgaven. Vergrijzing, decentralisatie, culturele diversiteit, eenzaamheid en nieuwe technologie vragen om een andere kijk op de zorgomgeving. Ontwerpers kunnen daarin een belangrijke rol spelen. Dat klinkt mooi, maar werkt het ook? Daarover vertelt Jetske van Oosten (programmaleider Actieagenda Ruimtelijk Ontwerp):

meer...

Podcast met Gijsbert van Herk

Podcast met Gijsbert van Herk

Nederland staat voor de opdracht om het gezondheidsstelsel menselijk en toekomstbestendig te maken. Dit vraagt om nieuwe samenwerkingsvormen. De zorg- en welzijnssector staat voor grote vragen. Hierover spreekt Gijsbert van Herk (bestuurder Stichting Humanitas) tijdens de conferentie Embassy of Health. Luister hier de podcast waarin we met hem over dit onderwerp spraken:

meer...

 
twitter facebook linkedin instagram
Groothandelsgebouw, Unit C 5.071, Weena 723, NL 3013 AM Rotterdam
+31 (0)10 436 16 00, info@stimuleringsfonds.nl