Filmforum Frans, 5e en 6e Jaar
Beste ouder
 
Op woensdag 13 november 2019 gaat uw dochter of zoon, samen met de overige leerlingen van het vijfde en zesde jaar in het kader van de lessen Frans, naar een filmvoorstelling in Kinepolis Leuven.
 
We kijken naar “Le jeune Ahmed” van de gebroeders Dardenne.
 
Lumière Cinéma:
Al sinds de jaren 90 broeden de Belgische broers Dardenne op hun eigen filmstijl. Wereldwijd wordt het unieke, sociale karakter van hun films gesmaakt en werden ze al rijkelijk beloond met nominaties en prijzen op diverse festivals. Met een voorliefde voor jonge personages aan de rand van de samenleving hoeft het dan ook niet te verbazen dat ze met ‘Le jeune Ahmed’ een film hebben gemaakt over een Belgische tiener die aangetrokken wordt tot het moslimextremisme. Een controversieel onderwerp dat in goede handen is bij deze empathische filmmakers.
 
 
(Drama, 84 minuten, België, 2019, Beste Régie Cannes 2019)

Praktisch:
  • We wandelen (om 10u) in groep naar Kinepolis.
  • Tijdens de voorstelling wordt er niet gegeten noch gedronken.
  • De filmvoorstelling eindigt tegen 12u00. De leerlingen mogen vandaar rechtstreeks naar huis, tenzij ze met de fiets naar school komen. Deze leerlingen komen onder begeleiding terug naar school. Er worden geen fietsen meegenomen naar Kinepolis.
  • Het bedrag voor deze filmvoorstelling is beraamd op ongeveer 5,50 euro per persoon en zal via de schoolrekening worden vereffend.
  • De uitstap is gedekt door de schoolverzekering. Voor afwezigheden is een geldig bewijs vereist (zie schoolreglement p.13).
We hopen dat het voor alle deelnemers een inspirerende en leuke filmervaring mag zijn.
Wij bespreken de film tijdens de lessen Frans zowel voor als na de film.
 
Vriendelijke groeten

De vakgroep Frans derde graad
 
 
 
 
Dit is een no-reply adres. Gelieve niet te reageren op de afzender van dit bericht.
Voor wijzigingen in contactadres, contacteer secretariaatsmedewerker nick.caron@hdc.ksleuven.be