ART in OKTOBER
20 oktober 2020
 
Nieuws en activiteiten
Hilversumse kunstenaars
Eerste expositie 'Couleur Locale' is open


Het souterrain van de oude C&A is omgetoverd tot expositieruimte. Deze maand exposeren er 8 kunstenaars, waaronder (van wie het werk op bovenstaande foto te zien is): Marga Niederer van Huizen - keramiek, Eric Tiggeler - stadsstukken, olieverf en Arnoud Zijpveld - gemengde technieken. Voor een overzicht van de deelnemers, zie deze webpagina.

Openingstijden
: woensdag tot en met zondag van 12.00 - 17.00 uur.
 
 
Pakje Kunst in Hilversum
Ook Hilversum krijgt een automaat Pakje Kunst. Voor vier gulden, pardon euro, trek je een pakje kunst, zoals je vroeger (?) een pakje sigaretten trok. Alleen al het trekken aan die lade moet een nostalgisch gevoel geven, want je bent al lang geleden gestopt.... toch?
'Pakje Kunst' is een initiatief waarbij lokale kunstenaars hun werk op een laagdrempelige manier onder de aandacht brengen in de eigen regio. 
 
Je trekt een Pakje Kunst uit nieuwsgierigheid, als cadeau voor een vriend(in), als iets extra’s bij een bos bloemen of fles wijn, als iets bijzonders, als verzamelobject, noem maar op. Binnenkort in de expositie 'Couleur Locale'. Spaar alvast 2-euro-munten.
 
Andere exposities: De Ploegh in AMERSFOORT
Kunstenaarsgenootschap de Ploegh viert haar 75-jarig jubileum met vier exposities in Amersfoort. De vereniging kijkt terug naar het ontstaan in 1945 aan het eind van de Tweede Wereldoorlog en blikt vooruit naar de toekomst. Met enkele kunstenaars die ook met ART Hilversum meedoen, Mark van Praagh - links, en Claudia Spruit - rechts.
 


Looptijd
tot en met 8 november 2020
Openingstijden Donderdag en vrijdag, 11.00 – 17.00 uur; zaterdag/zondag 13.00 – 17.00 uur
Toegangsprijs Gratis, reserveren niet noodzakelijk
Adres: Galerie de Ploegh – Coninckstraat 58 in Amersfoort.
Zie hier voor meer informatie.
 
 
Mondkapjes van kunstenaars
Van de nood een deugd maken? Bestel je mondkapje bij een kunstenaar
 
Elganan Jelsma, web-shop Sacha Wendt, web-shop
   
 
Museum Hilversum - nog tot 25 oktober Expo Hearth and Home
 
Tot 25 oktober presenteert Museum Hilversum het eerste grote museale soloproject van audiovisueel kunstenaar Simone Bennett. Bennett laat in ‘Hearth and Home’ de veranderende verhouding tussen mens en natuur zien
Simone Bennett woont in Hilversum en volgde audiovisuele kunst op de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam en heeft verschillende producties op haar naam staan.
 


 
Contact over deze nieuwsbrief
Als je geen prijs meer stelt op deze informatie, kun je je hieronder uitschrijven.