Augustus 2019
www.laroobookings.com
Over
Laroo bookings & management in samenwerking met Stichting Cultmix presenteert met trots de nieuwe live en opgenomen muziek van muzikant-performer, bandleider en componist Saskia Laroo
Boekingen
voor boekingen stuur aub een email naar saskialaroo@hotmail.com
NL release 
Eerste Nederlandse tourneedata:
1 nov 2019 Amsterdam
2 nov 2019 Soest
3 nov 2019 Radio 6
6 nov 2019 Groningen
8 nov 2019 Rotterdam
datum voor Uw gelegenheid / evenement
V.S. release
Klinkt als
Haar muziek klinkt als een muzikale reis met elektronische en akoestische jazz-pop-wereld-EDM-invloeden alsof die stijlen altijd bij elkaar hebben gehoord. Ze speelt wereldwijd met haar bands op grote en kleine festivals, in concertzalen, clubs en meer.
Missie
Een interactieve groove-ervaring! Publiek alle leeftijden en culturen welkom.
Connect
Saskia maakt graag Miles on Trumpet om contact te maken met haar publiek en fans
Tournees
2019: Burundi (Koningsdag), Nederland, Thailand (Krabi Naga Fest), de VS
2018: Nederland, de VS, Vietnam (Koningsdag, 45 jaar relaties Holland-Vietnam
2017: Servie (Koningsdag), Zuid Korea, Nederland, de VS
2016: Belgie, China, Croatie, Frankrijk, India, Indonesie, Nederland, de VS
2015: Bangla Desh, Italie, India, Lithuenie (Klaipeda Jazz Festival), Polen, Nederland (Aalsmeer Jazz Weekend, Amersfoort & Apeldoorn Jazzfestivals), Rusland, de VS (o.a. Cape Cod, MA; Carlyle, PA)
2014: Duitsland, Nederland, Polen (Jelenia Gora Jazzfest), de VS (o.a. Atlanta, GA; Winston Salem, NC; Sacramento, GA)
2013: DR Congo (Jazzkif Fest), Thailand (o.a. Bangkok Festivals), Nederland (o.a. festivals Amersfoort, Zandvoort), de VS, Zimbabwe (o.a. HIFA)
2012: Mexico & Guatemala (o.a. Eurojazz), Oman (Sohar Music Festival), de VS (o.a. Distinctively Dutch Tour), Nederland (o.a. Festivals Breda, Leeuwarden, Oisterwijk)
2011: Belgie (o.a. Gouvy Jazz), Brazilie (Rio das Ostras Jazz e Blues Fest), Canada (Sunfest), Croatie, Finland (Imatra Big Band Fest), India, Nederland, de VS
2010: Belgie, Bulgarije (Balcik Fest), Chili (8 concerten o.a. Bicentenario, International Jazzfest Puerto Montt), Georgia, Duitsland (Women in Jazz Festival, Halle), Hong Kong (Music Beyond Borders), India, Italie, Moldavie, Nederland (jazzfests Amersfoort, Apeldoorn, Heiloo etc), Polen, Rusland, Servie (Nisville Jazzfest), Thailand (Koh Samui JF, Jazzup Bangkok).
Saskia Laroo nieuw album release
 CD, LP (vinyl) en digitaal
Trumpets Around The World
Nu is de tijd dat Amsterdam's eigen Saskia Laroo haar nieuwste album lanceert waarmee haar jubileum wordt gevierd (40 jaar op het podium, 25 jaar Laroo Records en Saskia Laroo Band) - en het is precies op tijd! Saskia speelt al haar instrumenten op dit album: trompet, bas, saxofoon en zang, met funky dance, hiphop, wereldgrooves en jazzy smaken samengesmolten - alle composities van Saskia Laroo en samenwerkingen met vocalisten en instrumentalisten zoals toetsenist / zanger Warren Byrd , trombonist Joseph 'Mr Defunkt' Bowie, rappers uit Nederland, de VS en Burundi en meer! Wees klaar om van hiphop naar bossa naar reggae te gaan, van blues naar funk met een soepele salsa - met haar en all that jazzy trompet.
Album release tour
Saskia's album release tournee begint op 1 November 2019 in het Concertgebouw te Amsterdam.

De V.S. release volgt op 29 November in de 
Buttonwood Tree, Middletown, CT, US.

 
Op 1 november is het groot feest voor de Amsterdamse trompettist Saskia Laroo in Het Concertgebouw. Niet alleen presenteert ze met haar band hun nieuwe album “Trumpets Around The World", ook viert ze drie jubilea. Laroo staat namelijk 40 jaar op het podium, runt 25 jaar Laroo Records en de Saskia Laroo Band bestaat 25 jaar. De ‘Lady Miles Davis of Europe’ – zo werd ze in Amerika door pers en publiek gebombardeerd – is één van de weinige vrouwen die al vier decennia internationaal op topniveau de trompet blaast en al zo lang bandleider is. Ze staat bekend vanwege haar pure geïmproviseerde muziek, waar zij een geheel eigen draai aan geeft door invloeden uit de hele wereld. Het is muziek met de mystieke ongrijpbaarheid van jazz-improvisatie, verpakt in moderne grooves, beats, zang en rap. De stoelen gaan 1 november dan ook aan de kant, want interactie met het publiek is een belangrijke voorwaarde voor Laroo’s energieke live optredens.
Film met eerste albumklanken
Zie hier de geschiedenis van the making of het album
Over Saskia Laroo
De ‘Dutch Lady of Jazz’ speelt met haar bands over vrijwel de gehele wereld op grote en kleine festivals, in concertzalen, clubs en meer; dit jaar in Thailand, Burundi en de Verenigde Staten. Haar muziek klinkt dan ook als een muzikale reis met niet alleen pure jazz, maar ook invloeden uit de hiphop, dance en wereldmuziek - alsof die stijlen altijd bij elkaar hebben gehoord. Zo zijn op haar nieuwe album twee rappers uit Burundi te horen. Laroo speelde met jazzgrootheden als Rosa King, Hans Dulfer, Candy Dulfer, Wynton Marsalis, Toots Thielemans, Roy Hargrove, Teddy Edwards, Maceo Parker en Marcus Miller. Verder deelde ze het podium met de Zuid-Afrikaanse Hugh Masekela, de Cubanen van Sierra Maestra en de Nederlands-Surinaamse band Fra Fra Sound. Ook deed ze dance cross-overs met 100% Isis, Ken Ishi en Ronald Molendijk. Laroo bracht een zevental CD's en DVD uit op haar eigen label. Ze heeft verschillende prijzen gewonnen waaronder de Indiase vredesprijs "Karmaveer Puraskaar" in 2010.
Saskia Laroo kijkt terug
Saskia Laroo over de viering van haar mijlpalen: 
“Ik kijk altijd het liefst terug op mijn laatste concert; optreden is altijd weer een heel nieuwe ervaring. Maar als ik enkele hoogtepunten moet noemen, dan denk ik aan het concert tijdens het prestigieuze Montreux Jazz Festival in de Miles Davis Hall in 2007, de ongelooflijke energie van het publiek van 25.000 Brazilianen tijdens het Rio Das Ostras festival in 2012 of het concert op een podium in het water aan de Thaise kust voor vijfduizend man eerder dit jaar. Of het 2013 Harare International Festival of the Arts (HIFA) in Zimbabwe waarvoor we speciaal het nummer 'Africa Dancin' schreven en waarvan we een live DVD uitbrachten. Hoewel het ritme van dat ene liedje niet werd herkend door het Zimbabwaanse publiek, werd het uiteindelijk een bijzonder dansfeest. Ook was het erg bijzonder om in 2017 in Zuid-Korea te spelen op het KF Cheonggyecheon Music Festival in Seoul met uit elk land een cultureel optreden; een eer om gevraagd te worden als Nederlandse afgevaardigde.
         Saskia's albums op Laroo Records
Perscitaten
'Als een film voor het oor word je direct meegezogen in de wisselwerking tussen podium en publiek. Laroo speelt de sterren van de hemel, terwijl haar groovende band strak stuwend voortrolt. Het is funk, jazzdance en hiphop ineen. Ratelende rappers geven met ‘call & response’ straf commentaar op Laroo’s gestopte trompetspel dat herinnert aan Miles Davis en, wegens de echo- effecten, vooral ook aan Hugh Masekela.'
-->>lees meer

Some fools say jazz is also a monolith. Not as long as there are vibrant energizers like Laroo's crew playing. Her stage was small scale, but her performance was large. It was exactly the kind of thing that keeps jazz alive.
-->>read more  
We hopen van U te horen!
Saskia Laroo | Laroo Bookings | Stichting Cultmix
US cell: +1 (860) 869-9531 | NL mob: +31 (65) 571-3113
 

saskialaroo@hotmail.com
   saskialaroo.com | laroobookings.com | cultmix.org |