je dagelijkse stap naar wandelen ...
 
Feeëriek en sfeervol bereikt de kleurrijke herfst een hoogtepunt. Wandel in het rood wordende bos, vergeelde bladeren en kreupelhout. Verspreid zie ik paddenstoelen met grijs roze lamellen, een onverwachte heksenkring op pad terwijl de geur van natte struik mij weet te zinderen.
 
Het is november weer!  
 
Word lid van Vlaanderens grootste wandelfamilie
 
 
Wandelen is tegenwoordig hipper dan ooit. Steeds meer en meer mensen willen bewegen en dragen een actieve en gezonde levensstijl hoog in het vaandel. Doelstellingen als 10.000 stappen per dag halen en een goede conditie opbouwen, behoren niet langer tot de streefdoelen van enkelingen, maar van iedereen. En dan wordt steeds vaker aan wandelen gedacht.
 
Wandelen bij Wandelsport Vlaanderen vzw en haar lokale wandelclubs geeft je alle vrijheid om zelf te bepalen waar en wanneer je gaat wandelen. In het uitgebreide aanbod wandeltochten is er voor elke wandelaar wat wils.
 
Word nu lid voor het jaar 2024 en geniet van allerlei voordelen:
 
 🌳 een gezonde en laagdrempelige gezondheidsbesteding
 🌳 24/7 verzekerd tijdens je wandelactiviteiten 
 🌳 Korting op alle officiële wandeltochten opgenomen op Walking in Belgium
 🌳 Gratis wandel.be magazine 
 🌳 Korting op wandelkledij en wandelreizen
 
De lokale wandelclubs organiseren naast officiële wandeltochten vaak andere clubactiviteiten: maandelijks wandeluurtje, daguitstap met de bus, ledenfeest, verrassingsreis, ...  Op zoek naar een wandelclub in je buurt? HIER vind je een overzicht. 
 
Al lid van de grootste wandelfamilie in Vlaanderen? Van de vele voordelen van het wandelen hoeven we je wellicht niet meer te overtuigen. Wandel je in 2024 terug met ons mee? Hernieuw dan vóór 31 december 2023 je lidmaatschap bij je clubsecretaris of als federatielid via je persoonlijke account. 
 
 
Inleiding tot de Osmand-app
 
Wil je graag leren werken met de OsmAnd-appOsmAnd-app, één van de beste navigatie apps voor wandelaars? Schrijf je dan in voor de VTS-plus webinar 'Inleiding tot OsmAnd'.
 
Tijdens deze webinar gegeven door docent Jo Crivits maak je kennis met de OsmAnd app die veel topografische kaarten bevat en wereldwijd garant staat voor heel wat navigatieplezier. Je kan zelf tracks maken of gebruik maken van vooraf gekozen routes.
 
De online webinar gaat door op donderdag 23 november 2023, van 19u tot 20u15. Schrijf je snel in via hier
 
Wandelen nabij Houffalize in hartje Ardennen
Adembenemende landschappen en pittoreske dorpjes, de ideale ingrediënten om enkele dagen te wandelen. Houffalize gelegen in het hart van de echte Ardennen, dicht bij de grens met het Groothertogdom Luxemburg, heeft het allemaal. Via de WalkOn-arrangementen tippen we je een aantal verborgen parels.
 
Verscholen tussen het groen in een bocht van Ol Fosse d’Outh - letterlijk de kloof van de Ourthe - tref je het ideale plekje om enkele dagen volledig te onthaasten en je wandeling te starten. In het vakantiepark van VAYAMUNDO HOUFFALIZE vind je de ultieme rust in de vernieuwde kamers.
 
Wandelen in het hartje van de Ardennen wakkert de honger aan! Chef Olivier en zijn team weten wat gastronomie is. Duurzame en lokale producten worden gekneed tot een waar festijn. In het restaurant geniet je van de lekkere gerechten en de drank is er inbegrepen! Achteraf kan je terecht in de Lounge bar om er te genieten van een streekbier.
 
Neem Wandelsport Vlaanderen mee in je broekzak!
 
Download nu de wandel.be app gemaakt door wandelliefhebbers voor wandelliefhebbers. 
 
Met de handige wandel.be app blijf je steeds op de hoogte van alle wandelorganisaties, maak je kennis met een wandelclub in je buurt, ontdek je het laatste wandel- en federatienieuws en kan je je lidkaart digitaal gebruiken. 
 
De Wandel.be- app is nu makkelijk te downloaden op Google Play en App Store. 
 
Je wandelavontuur begint bij Flanders Trails
 
Hou je van de natuur en beleving? Deins je niet terug voor wat hoogteverschil en offroad? Wil je jezelf uitdagen met een nieuwe wandelervaring? Of wil je bovenal gewoon genieten van wandelen met gelijkgestemden?
 
Neem in 2024 deel aan de Flanders Trails!  Flanders Trails staat garant voor unieke langeafstandsklassiekers met een totaalbeleving. De Flanders Trails zijn niet alleen leuk, uitdagend, avontuurlijk, ontdekkend ... de organisaties garanderen je ook kameraadschap en volop ontspanning. 
 
Flanders Trails is er voor iedereen!
 
Vind je 25, 35 of meer kilometer teveel? Geen nood, voortaan kan je ook meestappen tijdens de 15 km Junior Trial en zodoende de gezellige sfeer van de Flanders Trails opsnuiven. Meer nog: kinderen -15 jaar vergezeld van minstens een ouder en/of familie kunnen aan de 15 km deelnemen aan voordeeltarief. 
 
                           
Deze nieuwsbrief is een uitgave van 
 
   
         
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij ons geregistreerd staat als abonnee. 
Wandelsport Vlaanderen vzw, Gentse Steenweg 132, 8340 DAMME (Sijsele)