WANDELNIEUWTJES MAART 2017

Wandelinspiratie
 
Kom naar Vlaanderen Wandelt

 
Zondag 30 april is DE DAG waar wandelend Vlaanderen naar uitkijkt. Die dag zet Wandelsport Vlaanderen vzw, samen met de wandelclub WSC Langdorp vzw en WSV de Kadees vzw de recreatieve wandelsport in de kijker met de organisatie van Vlaanderen Wandelt.
 
Op Vlaanderen Wandelt is er voor elk wat wils: van de wandelrecreant over de geoefende wandelaar tot de fanatieke hiker. Het wordt een wandel- en belevingsevent waarbij alle aspecten van de wandelsport ruim aan bod komen! Dit jaar trek je naar Aarschot of Aalst/Erembodegem. Diversiteit troef op dit uniek wandelevenement!
Aarschot trekt de kaart van de natuur met prachtige wandelingen genesteld in de Demervallei en de hellingen van het Hageland. In Aalst/Erembodegem zal je merken dat de Ajuinstad heel wat meer betekent dan carnaval. Je maakt er kennis met het historische erfgoed en talrijke groene natuurparels geprangd tegen de stadskern. 
 
In en rond de twee locaties zijn er diverse attracties voorzien, kan je extra wandelinfo inwinnen bij enkele toeristische streekdiensten en geniet je bovenal van twee unieke Vlaamse wandelparels. Meer info.
 
 
Nieuwe gps-opleidingen

  
In het voorjaar 2017 worden opnieuw gps-opleidingen aangeboden, namelijk de basisopleiding outdoor-gps voor beginners en de opleiding Basecamp voor gevorderden.

Heb jij zin om je gps-kennis uit te breiden of wil je leren hoe je zelf routes kunt uittekenen? Dan zijn deze opleidingen misschien iets voor jou. De opleidingen vinden plaats in Brugge, Gent en Herentals.
 
Opgelet, we werken enkel met voorinschrijving! Wees er dus snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Meer info & inschrijvingen.
 
Heb je nog vragen, dan kan je steeds contact opnemen met de sporttechnische cel: sport@wandelsport.be of 050/40.51.47.   
 
 
Muzikale wandeldagen Pitztal

   
 
 
Beleef samen met Wandelsport Vlaanderen vzw van 19 tem 26 juni as. een wandelvakantie midden de natuur en in de zuivere berglucht, omgeven door de besneeuwde toppen van de Tiroler Alpen. Prachtige vergezichten, klaterende bergbeekjes, groene almen, geurige naaldbossen en boven de boomgrens, ruige rotsformaties en het eeuwige ijs vormen de hoogtepunten van heerlijke wandelingen. 
 
Genoeg redenen om een prachtige wandelvakantie in het Pitztal te beleven, met deelname aan de Musikalischer Pitztaler Wandertage.
 
Zin om mee te reizen! Alle inlichtingen tref je HIER.

Nieuw in de webshop
 
Wandelsport Vlaanderen polo's en T-shirts
 
Na de zachte fleeces van Wandelsport Vlaanderen vzw breiden we onze kledijlijn verder uit met polo's en T-shirts in verschillende kleurtjes. Beide artikelen zijn unieke collector's items met het logo van Wandelsport Vlaanderen. De nieuwe kledij is sneldrogend en zeer goed ademend, waardoor je zweet super snel wordt afgevoerd en je kledij aangenaam droog blijft.  

Nu te bestellen via de wandelwebwinkel van Wandelsport Vlaanderen vzw. Breng snel een bezoekje! Wedden dat je bezwijkt voor deze coole hebbedingetjes?
 
 
Toffe wandelpetjes

 
 
Op zoek naar een sportieve pet? Kies voor de nieuwe Spiro Sport pet van Wandelsport Vlaanderen vzw.
 
Deze sportieve pet bestaat uit 100% polyester met aan de zijkanten ventilatiegaatjes voor een goed ademende functie. De pet is voorzien van reflecterende details en heeft een klittenband aan de achterkant om hem op maat aan te passen.
 
De Spiro sport pet is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren namelijk oranje, royal blauw en aqua blauw via de wandelwebwinkel van Wandelsport Vlaanderen vzw.

Events
 
Leef, dé voorjaarsbeurs

  
Leef, dé voorjaarsbeurs van West-Vlaanderen, pakt voor de derde editie uit met het thema Vakantie & Vrije Tijd! 
 
Heel wat Belgische uitbaters van een B&B in Frankrijk, Griekenland, Italië, Spanje, …   zakken af naar Roeselare om jou kennis te laten maken met hun B&B. Ook acteur Maarten Bosmans is van de partij! Test een fiets uit in het aangelegde lentebos, of breng een bezoekje aan de reisbureaus en natuurlijk de WalkOn-stand van Wandelsport Vlaanderen en Mare Tours. 
 
Ook wie een passie heeft voor Wonen & Tuin, zal op Leef heel wat inspiratie kunnen opsnuiven ! Leef, van 24 tem 27 maart Expo Roeselare.
Leef geeft voor de leden van Wandelsport Vlaanderen 2 x vijftien toegangskaarten. Doe mee aan de mail&win actie en wie weet kan je straks volop genieten van dé voorjaarsbeurs bij uitstek! Niet bij de winnaars? Leden van Wandelsport Vlaanderen genieten op vertoon van de lidkaart 2017 maar liefst 50% korting op de toegang. Download HIER je kortingvoucher. 
 
 
Bijscholing Fondsenwerving 

 
 
Als clubbestuurder op zoek naar bijkomende financiële middelen voor je vereniging? Via de bijscholing krijg je meer grip op de technieken en trucs van de professionele fondsenwerving en sponsoring. Daarbij hoort, dat je instapt in de nieuwe omgeving van sociale media. Zo krijg je voet aan de grond bij het werven van particuliere giften én van sponsoring door bedrijven. 
 
De bijscholing kaderend in het dynamoproject is een organisatie van het VSF in samenwerking met Wandelsport Vlaanderen vzw. De trainingen vinden plaats op woensdag 19 april te Steenhuffel, op woensdag 26 april te Hasselt of op woensdag 17 mei in Gent

Advertentie
Vegas Cosmestics
 
 
 
Heb je wel eens last van pijnlijke spieren, droge lippen…
Vegas Cosmetics verkoopt allerlei producten op basis van Aloë Vera die je kunnen ondersteunen voor, tijdens en na het wandelen.
 
Aan de wandelclubs en wandelaars stellen we graag enkele producten voor die 
je kan vinden. www.vegaswandelpad.be
 
De wandelclubs kunnen hier er nog een extra centje mee bij verdienen.
Meer informatie via gsm. 0496/37.65.82 of ann_wouters1@hotmail.com
 
                  
 
 
 
 
Kantoor Maldegem: Industrielaan 11 bus 3
9990 Maldegem, T 050/40.51.40
info@wandelsport.be 

Kantoor Hasselt: Bedrijfsstraat 10 bus 3
3500 Hasselt, T 011/24.78.20
info@wandelsport.be