MeesterMichael's Nieuwsbrief nr. 3
Hier is nieuwsbrief nummer 3 van MeesterMichael. Ik krijg een hoop leuke reacties op mijn nieuwsbrief, dank jullie wel. Wil je ook lid worden? Klik dan HIER. Verder zou ik zeggen: Geef het door, want hoe meer leerkrachten of leerlingen lid worden, hoe leuker.
 
 
Houd je van puzzelen? Probeer deze figuren maar eens na te leggen. Ze noemen dit een tangram. Deze oefening kun je later ook altijd aanklikken via meestermichael.nl en dan het hoofdstuk 'Creatief'
 
Spreekbeurt?
Moet je binnekort een spreekbeurt houden? Klik dan HIER. Onderaan die pagina vind je dan een aantal links naar kant en klare spreekbeurten. Je hebt keus uit vele onderwerpen. Succes!
 
Het is Lente.  Er zijn veel leuke lente-sites om het lente gevoel te krijgen. Klik maar eens HIER.
 
Het duurt nog even, maar dan is het Pasen.  Je kan veel leuke paas-spelletjes doen, maar ook knutselen, zingen en nog veel meer. Klik maar eens HIER.
 
Veilig leren lezen  
Zit je in groep 3 en moet je de woordjes leren van Veilig leren lezen? Het wordt veel leuker met een filmpje bij elk woord. Klik maar eens HIER en klik dan op het plaatje van veilig leren lezen.
 
 
 
 
8 april is de Grote Rekendag De Grote Rekendag is een landelijk georganiseerde dag voor alle basisscholen waarop alles in het teken staat van rekenen! Klik maar HIER.
 
Lente
Werkjes, spelletjes en lesideeen vind je HIER.
 
 
 
 

Bloembollen kleurplaat
Dwarsdoorsnede van diverse bollen, zoals tulp, krokus en hyacint.
 
30 april is het weer een groot feest in Nederland. Als je op zoek bent naar leuke lessen of ideeen klik dan HIER
 
Pasen
Werkjes, spelletjes en lesideeen vind je HIER
 
Diploma.
Wie heeft de meeste paaseieren gevonden? Print een diploma!
 
Proefjes.nl
Voor kinderen vanaf 8 jaar om op een leuke manier kennis te laten maken met natuurkunde, scheikunde en biologie. De proefjes op de website zijn stap voor stap uitgeschreven en maken gebruik van eenvoudige materialen. Bij ieder proefje zijn er kant-en-klare werkbladen om uit te printen. Voor docenten zijn er handleidingen met suggesties voor lessen met een circuit van proefjes in de klas
 
Wat je van beren leren kan
De Kleine Beer heeft samenvattingen gemaakt van alle hoofdstukken van de boeken 'Wijzer door de tijd' en 'Wijzer door de wereld' voor de groepen 5 t/m 8. Sommige samenvattingen kun je ook beluisteren. Ook staan er opdrachten en filmpjes bij de onderwerpen
 
Sociogram
Wie zijn populair in de groep, wie vallen buiten de groep? Sociogram! geeft inzicht in de groepsstructuur van een klas op grond van gerichte vragen. De applicatie tekent zelf het sociogram. Er komt geen handwerk meer aan te pas! Sociogram! is een web-based applicatie.
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 
 
Lente.
Filmpjes, spelletjes en lesideeen vind je HIER.
 
Pasen
Werkjes, filmpjes, spelletjes en lesideeen voor op je digibord vind je HIER
 
30 april is het weer een groot feest in Nederland. Als je op zoek bent naar leuke lessen of ideeen voor op je digibord klik dan HIER
 
Kijk live mee in de vogelnesten en klik HIER.
 
Veilig leren lezen
Heb je groep 3 en gebruik je Veilig leren lezen? Bij elk woordje is een leuk filmpje. Klik maar eens HIER. 
 
D.m.v. picto's, plaatjes en filmpjes over verschillende onderwerpen is deze site erg geschikt voor kinderen die (nog) niet (zo goed) kunnen lezen. Een voorbeeld is de les over pasen
De naam lesjeleren.nl geeft aan dat de site wordt gevuld met 'lesjes', afgeronde onderwerpen met verwerkingsstof. De site is zelfsturend.
 
Rekenen.
Hulp nodig bij het uitleggen? Hier vind je een paar handige instructie posters: 
Natuurlijk staan deze ook op www.meestermichael.nl/digibord
 
Voor leuke spelletjes even tussendoor op het digibord klik je HIER.
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 
Kidspiration is de ideale visuele manier voor kinderen om te leren denken, schrijven en begrijpen. Ze creëren diagrammen door plaatjes, tekst en gesproken woorden te combineren.
IN DEZE NIEUWSBRIEF
 
Op internet zijn heel veel leuke educatieve websites voor leerlingen en leerkrachten in het basisonderwijs. Op de site www.meestermichael.nl staan ze voor de leerlingen allemaal mooi geordend op groep en vak  en voor de leerkrachten op bouw en vak. Sinds november 2008 is er ook een digibord gedeelte. Hierop staan leuke lessen en oefeningen voor op het digitale schoolbord. 
 
Ga naar:
 
 
Filmpjes bij de methode.
Filmpjes van Teleblik en Beeldbank keurig geordend op methode, klas, hoofdstuk en les.
Net als bij KlasseTV, maar dan GRATIS.
 

 
Tips 
 
Aanmelden of afmelden voor deze nieuwsbrief... Klik HIER.
 
Heb je een vraag of opmerking, dan kun je mailen naar: info@meestermichael.nl
 
 
MeesterMichael's Nieuwsbriefwww.meestermichael.nl