Zondag 13 september 2020


Lieve lezers op zondagmorgen,
 
Dit is de 99e Oppepper die we maken sinds zaterdag 14 maart.  Hebt u een verzoeknummer, iets op te herhalen of nog eens terug te zien uit 100 Oppeppers?
Hier zijn ze allemaal terug te zien.
 
En herken je de dames hiernaast?
 
 
Maak er een mooie zondag van.
   ....   
 
 
 
Extra muzieklezing over Monteverdi: 25 september
De twee muzieklezingen van Claire Verlinden over Monteverdi waren snel uitverkocht. Er kunnen ook niet zoveel mensen in het leescafé, dus dat is niet zo gek.
Veel mensen lieten weten het jammer te vinden dat het uitverkocht was. Dus gaat Claire de lezing Monteverdi nog een keer herhalen voor alle pechvogels.

Vrijdagmiddag 25 september van 17.00 - 18.30 uur
In overleg met de bibliotheek is nu een extra muzieklezing op vrijdagmiddag 25 september, om 17.00 uur. De lezing wordt gegeven in het leescafé van de bibliotheek, de stoelen staan op veilige afstand van elkaar. Van 17.00 - 18.30 uur, beetje vreemd tijdstip, maar de bibliotheek mag niet veel mensen tegelijk in huis hebben, en maakt er zo het beste van. Met halverwege een drankje van het huis.
 
Op de website van de bibliotheek, kunt u een kaartje kopen.
   

  
 
 
Lekker recept van Henja - Groningse rijsttafel

     
Het nieuwe boek van Janneke Vreugdenhill ‘De bijbel van de Nederlandse keuken’ verschijnt 12 oktober. Ze heeft echte Hollandse recepten door heel Nederland verzameld. Iedereen eet wel eens Kapucijners. In Groningen noemen ze dat graauwaarften. Daar maken ze een soort rijttafel van. Zonder rijst, dat  dan weer wel. In Zeeland doen ze dat ook maar dan serveren ze er wel rijst bij. Kom we gaan aan de slag.

Verzamel 8 schaaltjes en bakjes om de maaltijd te serveren.
Lees de ingredienten en de werkwijze
  
 
Beetje cabaret, voor op zondag
     

  
 
Tips om erop uit te gaan
Vandaag

Dit weekend staat in het teken van de Open Monumentendagen. Hier is een overzicht van wat er te bezoeken is.
Heel veel bijzondere plekken en gebouwen kan  je bezoeken. Plaatsen waar je anders nooit komt en waar je nu een kijkje kunt nemen. Zie hiernaast bijv. Wolfsdreuvik, vandaag open tot 17.00 uur, bekijk de route.
  

  Beeld en Geluid - zondag 20 september

Landloper Swiebertje, huishoudster Saartje, veldwachter Bromsnor, de burgemeester en Malle Pietje… ze zijn niet meer weg te denken uit de Nederlandse tv-historie. Dit jaar is het exact 65 jaar geleden dat de NCRV-televisie voor het eerst de jeugdserie Swiebertje uitzond.
Op deze middag - 20 september - toont mediajournalist Patrick Bremmers tijdens een ouderwets gezellig verjaardagsfeest de leukste fragmenten uit 65 jaar Swiebertje. Bovendien vraagt hij zich af: Wat is de betekenis van Swiebertje voor het Nederlandse tv-landschap? Waarom sprak de serie zo tot de verbeelding? Koop je ticket voor 'Swiep swiep hoera, 65 jaar Swiebertje' vooraf bij Beeld en Geluid.  
    
Op het plein van Theater Kleintje Kunst:  Thijs van de Meeberg ‘Meer dan mogelijk’   

Zondag 20 september, aanvang 14.30 uur, speelt Thijs van de Meeberg Op-het-plein de try-out van zijn nieuwste programma ‘Meer dan mogelijk’.

Kun je meer jezelf zijn dan je vroeger was? Thijs van de Meeberg vindt van wel. Hij vindt zelfs dat je elke dag een betere versie van jezelf kunt zijn. En we treffen het, want
vandaag is Thijs nou net de allerbeste versie van Thijs van de Meeberg.
Kaartjes bestellen: theaterkk@gmail.com

 
Lezing over Willem Elsschot, a.s. dinsdag

 

     
Lezing over Willem Elsschot
 
Velen van ons kennen het gedicht hiernaast.
Dinsdag 15 september is er in de bibliotheek een lezing over het werk van Willem Elsschot, te houden door Sjoerd Boomsma.
 
Elsschot heeft slechts een klein oeuvre aan gedichten nagelaten. Zowel zijn gedichten als zijn romans hebben een sterk autobiografische inslag.
Kaartjes voor Poëzie in de bieb zijn te bestellen via de website van de bibliotheek.
  
 
Iets met kunst - van Henk Roos
De troostvogel is nog nooit geschilderd
Al meer dan 55 jaar, speelt en schrijft Herman van Veen over wat hem fascineert. Hij is niet alleen cabaretier, maar ook violist, componist, dichter, schrijver, zanger en clown. Een indrukwekkend oeuvre. Sinds een jaar of twintig is hij ook amateurschilder.

Tussen 8 september en 1 november exposeert hij zijn nieuwe werk in het Singer Museum.
Wat gaan we zien in de tentoonstelling? Herman van Veen:

"Er staan zo’n 34 werken in de grondverf. Wat het wordt? Ik denk bont, stil, passend bij het ingetogen grijs van de zaal. Hoop dat de mensen er vrolijk van worden en soms wat nadenkend. Dat het goed is voor een glimlach."

Zelf doet zijn werk me denken aan Jackson Pollock en Jan Wolkers: stijl ‘Herman Polkers’?

De tentoonstelling Nieuw werk van Herman van Veen is een verkoop-tentoonstelling.
Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de renovatie van het huidige museum.
 
Zie ook de documentaire
Troostvogel
 
Museum Hilversum
Nog te zien in Museum Hilversum, tot en met 20 september: PANDEMIC! zie hier
Meer dan 160 foto’s van 100 fotografen. De amateurs doen niet onder voor de professionals.

 
 
Corona-dashboard Gooi-en Vechtstreek
Wil je weten hoe het er voorstaat met de besmettingen in onze regio?
Klik hier voor het actuele regio-overzicht Gooi-en Vechtstreek.