Almansweide Nieuwsbrief - 12
     Mei 2018
 
Je ontvangt deze Nieuwsbrief Almansweide omdat je interesse hebt getoond voor ons duurzame bouwproject in de nieuwe wijk Anna's Hoeve in Hilversum. De 15 appartementen en 8 woningen zijn bijna klaar!
 
Oplevering eerste woningen eind mei!
Zestien maanden nadat de eerste schep de grond in ging, worden in de laatste week van mei 2018 de eerste vier huizen van Almansweide door aannemer Optimum opgeleverd.De toekomstige bewoners van Rita Reyshof 8, 10, 12 en 14 krijgen als eersten hun sleutels.
 
In de weken daarna zullen alle woningen en appartementen dat genoegen meemaken.
Uiteraard moet er dan nog veel werk worden verzet voordat alle 23 gezinnen aan de Rita Reyshof wonen. De feestelijke opening van Almansweide komt in het najaar, daar houden we jullie van op de hoogte!
Burgemeester Broertjes in Almansweide
Op 11 april 2018 bezocht Hilversums burgemeester Pieter Broertjes de nieuwe wijk Anna's Hoeve.
In ons project Almansweide werd hij rondgeleid door bestuursleden Gert van der Windt en Carla van Lingen. In korte tijd werden één huis en één appartement bekeken. Broertjes was echt onder de indruk en lovend over de architectuur en de duurzame technieken.
Er is een filmpje over het burgemeestersbezoek gemaakt dat te vinden is op onze website: klik hier>
Niek Nijenkamp overleden
 
Geheel onverwacht is op 14 april een van de oprichters van Vereniging Almansweide overleden.
 
Niek Nijenkamp
Hij is 35 jaar geworden.

Niek en Eva stonden aan de wieg van CPO Almansweide. In 2013 behoorden ze tot het groepje van zes dat vol idealen aan ons bouwproject begon. Eva was in het begin secretaris en Niek heeft als actief lid met veel enthousiasme bergen werk verzet.
 
Wij wensen zijn vrouw Eva, zijn zonen Jonas en Benjamin, familie en vrienden alle sterkte toe bij het verwerken van dit grote plotselinge verlies. Lees verder>
Dag van de Architectuur - featuring Almansweide
Het thema van de Dag van de Architectuur is in 2018 "De stad van morgen". In het Hilversumse Dudok Architectuur Centrum wordt dat drie dagen lang gevuld met lezingen en excursies over "Utopisch Wonen".
 
Almansweide speelt hierin een hoofdrol!
Zowel in een lezing, door Almansweide-architect Mart-Jan Oosterveld, als tijdens een excursie heeft ons bouwproject een hoofdrol gekregen. Dat we in één adem genoemd worden met de kolonie Walden mogen we als een compliment opvatten.
 
Meer over het programma en enkele Wikipedia-gegevens over Walden: lees verder>
Almansweidewww.almansweide.nl
Als je deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen: stuur een mailtje aan info@almansweide.nl - of kijk helemaal onderaan deze nieuwsbrief. Bezoek Almansweide ook op facebook.