Beste ,
 
Automobilisme uit Modena 
Lezing met beeldprojectie over de achtergronden en geschiedenis in Modena van de automerken Ferrari, Lamborghini, Maserati, Stanguellini e.a. door Kees van Stokkum
Theater De Tuin 23 maart 2017 zaal open 19.30 aanvang 20.00
De toegangsprijs omvat ook 1 consumptie
Smidse 1b, 3831 NT Leusden 
Ruime, gratis parkeergelegenheid
Ook niet leden zijn welkom!
 
Producten van de Italiaanse automerken Ferrari, Lamborghini en Maserati zijn vaak onderwerp van gesprek. Als er een exemplaar ergens wordt geparkeerd staat er al gauw een groepje mensen bij te kijken en op tentoonstellingen is het rondom de stands van dit soort auto’s vrijwel altijd druk.
Dat het merk Ferrari ontstaan is door de activiteit van Enzo Ferrari is over ’t algemeen wel bekend, maar over de oorsprong en ontwikkeling van de beide andere merken is minder gepubliceerd. En dat geldt nog meer voor Bugatti (Italia), Cizeta, De Tomaso, Pagani en Stanguellini, allemaal autonamen uit het Italiaanse Modena.
Hoe deze merken in die stad zijn ontstaan en hoe hun geschiedenis zich heeft ontwikkeld wordt op 23 maart 2017 in Theater De Tuin te Leusden ontvouwd door Kees van Stokkum, die vanaf 1977 betrokken is geweest bij de meeste van deze merken. Hij zal de toehoorders meenemen op een reis van ongeveer honderd jaar Modenese auto-ontwikkeling, waarbij de competitie tussen beide racewagenconstructeurs Maserati en Ferrari in het eerste deel centraal zal staan en vervolgens de daaruit voortgekomen andere merken zullen worden belicht.
 
Als aandenken ontvangt u een door Kees geschreven boekje over het ontstaan van bovengenoemde automerken.
 
 
Inschrijven doet u door voor 15 maart 12,-- Euro over te maken op bankrekening nummer NL55SNSB0927607743 t.n.v. de Oldtimer Club Leusden
 
Met "oldtimer" groeten,

Oldtimer Club Leusden
Anja Ikking 
Bart Birkhoff
Hans Zuidema

FEHAC lidnummer 2016350
 
Klik op een van onderstaande logo's om naar de website van een sponsor te gaan.