Klicka här för att läsa nyhetsbrevet i webbläsaren 
Hej,
  
En vecka kvar till julafton! Hoppas ni får många mjuka, ulliga paket under granen - och att era egna julklappsprojekt blir klara i tid :) Här i butiken är det full fart, vi fyller på i hyllorna så fort vi kan och har en hel del roliga nyheter att presentera den här gången. Under veckan väntar vi dessutom leveranser med bland annat nya färger i den populära Silk blend fino från Manos del Uruguay, samt påfyllning från Garnstudio.
  
Vi har öppet som vanligt hela veckan fram till jul, kl 11-18 vardagar och 11-15 på lördag.
Se för allt i världen till att ladda upp med garn till julhelgen så ni inte sitter sysslolösa ;-)
23-26/12 har vi julledigt och butiken är stängd. Efter julhelgen har vi öppet torsdag 27/12 - lördag 29/12, då det blir slutspurt på Alpaca-partyt med 25% rabatt på alla alpacagarner från Garnstudio Drops Design och BC garn. Observera att vi inte har bytesrätt på REA-garner eller garn till kampanjpris.
  
  
Geilsk Bomuld og Uld - nu i garnhyllan!
För drygt ett år sedan blev vi först i Sverige med att sälja materialsatser från danska stickdesignern Bente Geil under varumärket Geilsk. Nu har det blivit dags att göra plats i hyllorna för deras härliga garn Bomuld og uld. Ett mjukt och behagligt och mycket drygt garn i 55% lammull och 45% bomull som finns i 18 fina färger. Ett nystan är 50 g, ca 230 m och kostar 59 kr. Passar till stickor 2½-3½ mm och ger ca 26 m på 10 cm. Du kan välja bland mönster till många snygga plagg i Geilsk design, eller använda det stora utbud av mönster som finns på nätet, hos t ex Garnstudio i garngrupp A.
 
 
Vi säljer även beskrivningar på danska till många av Geilsk modeller, t ex Bredbånd, Paneldebat, Livstykketröje, Rundt Regnet och Ärmeling. Kom in och kika i mönsterpärmen för mer inspiration. Beskrivningarna endast säljs tillsammans med garnet Geilsk Bomuld og uld.
 
Materialsatser i Geilsk Tweed och Tynd uld kan beställas precis som förut.
 
Nyhet! Silk stål - skulptera din stickning!
Nästa nyhet i sortimentet är minst sagt spännande och speciell. Det supertunna garnet Silkstål består av 69% silke och 31% rostfritt stål. Ja, du läste rätt :) En kon är 25 g och 500 m och kostar 175 kr. Finns i sex vackra färger.
Det kan stickas enkelt, dubbelt eller blandas med andra tunna garnkvaliteter. Resultatet blir mjukt och skirt, och tack vare stålet blir garnet formbart och materialet stabilt trots att garnet är så tunt. Silkstål passar till sjalar, smycken, lätta plagg och accessoarer. I höstens nummer av Knitty fanns t ex ett gratismönster på en läcker liten sjal som heter Tin roof. Mer mönsterinspiration hittar du på Ravelry om du söker under yarns på 'stainless steel'.
 
 
  
Snyggstickorna har landat!
Senaste nytt på stickfronten är de här ursnygga seten med färgade strumpstickor, KnitPro Dreamz. De finns i två olika varianter:
15 cm med 5 olika storlekar (2, 2.5, 3, 3.5 och 4 mm)
ord pris 649 kr - nu till juligt introduktionspris på 599 kr!
20 cm med 6 olika storlekar (2.5, 3, 3.5, 4, 4.5 och 5 mm)
ord pris 925 kr - nu 849 kr.
Bägge seten ligger i en smart förpackning som gör det lätt att hålla ordning på stickorna. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med 31/12 2012.
 
Mera stickfrossa :) Nu sänker vi priset på KnitPro Symfonie Rose lyxset med utbytbara spetsar och kablar. Ordinarie pris är 1100 kr, passa på nu så kan du skaffa dig ett stickningens "Rolls Royce kit" för endast 990 kr. Gäller så långt lagret räcker, dock längst till och med 31/12 2012.
 
Vinterns vackraste sjal?
är nog "Blommigt", i design av Triinu Andreassen. Den fantastiskt skira sjalen är stickad i det tunna cashmeregarnet Smootie, två nystan går det åt och de kostar 145 kr/st. Beskrivning till sjalen kostar 179 kr.
 
Snabbstickat säkert julklappstips!
Lovikkavantar som pyntas med reflexgarn i mudden. Ett varmt och säkert julklappsval :) Finns just nu att beskåda i vårt julskyltade fönster. Lovikkagarn kostar 60 kr/hg för naturfärger och 70kr/hg för kulört, till damvantar behövs 2 hg. Reflexgarn kostar 59 kr för 8 m.
 
 
Fler julklappstips: Iphoneskal...
Många har frågat efter Iphone-skalen som går att brodera på. De har länge varit slut hos leverantören, men nu har vi äntligen fått hem dem igen och laddat upp med ett litet jullager :) Skalen passar till Iphone 4 och finns i vitt, rött, orange och klarblått och innehåller både garn och mönsterförslag, priset är 79 kr/st.
 
... och nystmaskin
En julklapp till garnälskare som brukar uppskattas lika mycket av de familjemedlemmar som annars får assistera vid nystning för hand ;-) Med nystmaskinen sparar du tid och det är ingen match att nysta upp härvorna, dessutom får du stadiga och stapelbara nystan. Nystmaskinen kostar 350 kr.
 
 
Erbjudande i december: gratis mönster till Diagonalsjalen
Diagonalsjal är en snabbstickad halsduk med snygga ränder i spännande struktur. En smart snörning gör att du kan välja om du vill använda den som en vanlig rak halsduk, eller ihopsnörd som en tubsjal. Garanterat varm och mjuk blir den i vilket fall. Det går åt 1 härva vardera av Eco Alpaca 100 kr/hg och Colinette Calligraphy 159 kr/hg och jag använde stickor nr 12. Under december månad bjuder vi på mönstret (värde 25 kr) vid köp av något av de garner som används i sjalen. Kanske ett lagom julklappsprojekt till någon som fryser?
 
 En riktigt god jul med mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
måndag-fredag kl 11-18
lördagar kl 11-15
söndagar stängt
 
Skicka gärna nyhetsbrevet vidare till dina garnintresserade vänner