Click here to view this email in your browser
  
Hej,
 
I morse var första gången på den här sidan midsommar som jag kände att jag hade behövt vantar när jag gick hemifrån. Nu är hösten här, och det är ju toppen för oss som gillar garn! Och om man dessutom gillar färg så är det bara att låta sig inspireras av allt det vackra i naturen så här års.
  
  
 
Kursfavorit i repris!
Förra tillfället blev fullbokat direkt, så nu kommer här en ny chans för dig som också vill lära dig ett fiffigt sätt att sticka mönster med flera färger.
 
Flerfärgsstickning med Lyfta maskor
Tisdag 20 oktober kl 18.30-21
 
Lär dig att sticka mönster med flera färger på ett annorlunda och enkelt sätt. Det här är en kurs för dig som vill utveckla ditt stickande och se maskornas möjligheter.Vi går igenom grunderna i tekniken genom att sticka några provlappar. Tekniken har i det närmaste oändliga möjligheter och kan användas till allt från vantar, mössor, tröjor, väskor eller muddar.
Kursledare är Madelaine Jansson och Lotta Bengtson, som skrivit den inspirerande boken Sticka flerfärgsmönster med lyfta maskor. 

Läs mer om kursen och hur du anmäler dig här!
 
 
 
Litet nystan gästpoddar
I veckan som gick var Litet nystan väl representerade i stick-etern, både jag och Ivar Asplund var gäster i varsin stickpodd. Jag hade ett trevligt samtal med Julia från podden Rätt Avigt, och Ivar blev intervjuad av Heléne och Johanne på Nördic Knitting. Så nu kan du som vill lyssna på oss samtidigt som du kanske stickar några varv :)
 
Heléne och Johanne från Nördic Knitting kan du även lyssna på live när  pratar om långsam och krånglig stickning och jämför traditionella mönster från Skandinavien, Skottland och de baltiska länderna på Nordiska museets stickcafé onsdag 7/10 kl 17-20. Läs mer på Nordiska Museets webb.
 
 
 
Nyhet! Sandnes Silk Mohair
Mjukt och fluffigt, 60% mohair, 25% silke och 15% ull i många vackra färger. Ett nystan är 50 gr och 280 m och räcker långt. Passar utmärkt att blanda tillsammans med andra garner för lätta, långa plagg, eller att sticka ensamt i t ex en sjal. Priset är 119 kr per nystan. Två nya mönsterhäften har vi också fått in, de säljs för 49 kr styck tillsammans med Sandnes garn.
 
 
Nya färger i populära Sandnes Alpakka Silke
Vi har kompletterat färgskalan i det lyxiga garnet Alpakka Silke med bland annat några röda, rosa och orange toner. Alpakka Silke är mjukaste, lenaste lyx. Sticka ett par fina muddar, en sjal eller kanske en liten babykofta. Vi har fått in ett mönsterhäfte med babyplagg också, några godbitar ur det ser du nedan. Häftet kostar 49 kr och säljs tillsammans med Sandnes garn.
 
 
   
   
Sticka för Rosa Bandet!
Vi säljer mönster till både sockan och vantarna Knit for Tits under perioden 1 september till 31 oktober.
 
Beskrivningarna är gjorda av Jenny Alderbrant, kostar 50 kr/st och hela beloppet går till Bröstcancerfondens Rosa Bandet-kampanj.
Vi har flera sorters garn som passar till, t ex Meilenweit eller Step till sockorna, men även Semilla Fino, Yaku, Heritage Silk eller Malabrigo Sock till vantarna. Välj själv om du vill köpa enbart beskrivning eller även garn.
 
 
 
Kampanjpris på Drops Cotton Merino!
Sista dagen idag, onsdag 7 oktober, med 25 % rabatt på Drops Cotton Merino.
Ord pris är 37 kr men nu kostar det endast 28 kr per nystan. Gäller så långt lagret räcker under perioden och kan ej kombineras med andra rabatter.
 
Observera att du inte har någon bytesrätt på REA-garner eller garner köpta till kampanjpris!


Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
 
 
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se 
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-16