Hej,
 
Det är väl ingen hemlighet vid det här laget att jag är förtjust i dansk design? I butiken finns sedan många år den välkända danska designern Hanne Falkenbergs kollektioner för beställning. I höstas introducerade vi så Geilsk, ett nytt danskt märke för stickdesign utöver det vanliga och nu är det dags att ta in ytterligare en skicklig designer från vårt södra grannland.
 
  
Trine Bertelsen på Strikkebogen skapar förtjusande och charmiga, men samtidigt praktiska, plagg för baby och barn i det egna garnet Pimabomull. Pimabomull växer i Peru och är en av de främsta bomullssorterna, den har extra långa fibrer och plockas för hand. Garnet är fantastiskt mjukt med fin lyster, är mycket hållbart och kan tvättas i maskin på 40 grader. Strikkebogens Pimabomull finns i massor av läckra färger och är mycket dryg. Ett nystan på 50 g är hela 200 m och kostar 49 kr. Ofta räcker det med två nystan till ett babyplagg ända upp i stl 1 år. Välkommen in för att känna på garnet och kika på beskrivningarna, och kom ihåg att danska gudskelov är lättare att förstå i skrift än i tal :)
 
 
Nytt från KnitPro
Många frågar efter praktisk förvaring till alla stickor och virknålar. Min favoritväska är den som jag fick med när jag skaffade mitt KnitPro-set för länge sedan. En genomskinlig väska i "necessärmodell" med plats för alla stickspetsar och kablar samt virknålar, markörer och annat smått och gott. Ordning och reda och lätt att hitta just den storlek man söker. Nu säljer vi enbart väskan, dvs utan alla KnitPro-spetsarna och kablarna i, för endast 149 kr.
 
Vi har också fått hem KnitPro's korta (15 cm) fyrkantiga strumpstickor i trä i stl 2,5 & 3 mm. Priset är 109 kr/set.

Nya klänningar från Geilsk
De två senaste modellerna från Geilsk heter Raekkevidde och Nr 8 och materialsatser till bägge kan beställas med Geilsk bomull och ull eller Geilsk tunn ull. 
 
Öppettider i påsk
Snart är det påsk och vi vill passa på att önska er alla en riktigt ljus och avkopplande helg med mycket tid att umgås med garn :) Under påsken passar vi också på att vara lite lediga och butikens öppettider är som följer:
Skärtorsdag kl 11-15
Långfredag, Påskafton, Påskdagen samt Annandag Påsk är butiken stängd
Välkommen igen tisdag den 10 april då vi har öppet som vanligt igen!
 
  
 
 
 
 
Nästa stick- & virkcafé torsdag 19 april kl 17.30-19.30
Du och din stickning eller virkning är välkomna att slå er ned en stund och umgås med likasinnade. Kaffe/the, smörgås och kaka kostar 30 kr. Ingen föranmälan behövs. Varmt välkomna!
 
 
 
 

  
Mycket garnglädje!
 
önskar Karin 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Litet nystan
- butiken med inspirerande garner i naturmaterial

S:t Paulsgatan 20, 118 48 Stockholm
tel 08-643 34 60
info@litetnystan.se
www.litetnystan.se
www.facebook.com/litetnystanAB
 
Öppettider:
vardagar kl 11-18
lördagar kl 11-15