Nieuwsbrief, Juni 2014

Snel naar:
29 juni, 12.00 - 16.00 uur: ZomerIJs Thialf
 

 
Sponsors van de STS-KGM

 
ZomerIJs Thialf, 29 juni
Het is voor STS-ers een traditie om zomers te gaan vrij schaatsen op het ZomerIJs van Thialf. Ook dit jaar kunnen alle jeugdschaatsers, wedstrijdrijders en recreanten van STS-KGM en LSB die dat leuk vinden gezamelijk afreizen naar Thialf waar iedereen op eigen gelegenheid kan schaatsen. Ook ouders/familieleden zijn van harte welkom.

  • Datum: Zondag 29 juni
  • Tijd: 10.00 uur verzamelen bij het clubhuis aan de Kagerweide in Sassenheim. Openingstijd Thialf: 12.00 – 16.00 uur
  • Vervoer: Eigen vervoer (carpoolen). Benzinekosten onderling per auto verrekenen
  • Entreekosten: 6 euro voor kinderen t/m 12 jaar, 10 euro voor schaatsers van 13 jaar e.o.

Wil je mee naar het ZomerIJs, stuur dan even een mailtje naar
sts-jeugdactiviteiten@hotmail.com. Geef daarin vooral ook even aan of je zelf met de auto komt of graag met iemand zou willen meerijden, zodat ik in de gaten kan houden of er voldoende auto’s zijn.

N.B. Vanuit STS-KGM is slechts een datum geprikt om leden (en niet-leden) te stimuleren gezamelijk naar het ZomerIJs in Thialf te gaan. Deze activiteit is echter geen officiele STS-KGM activiteit, er zal geen training worden gegeven en deelname van leden en niet-leden is op eigen risico.

Groeten, ook namens het bestuur van STS-KGM,
Margot van Winsen
 
 
Droogtrainingen voor de jeugd begonnen

Na de meivakantie zijn de droogtrainingen voor de jeugd weer van start gegaan. Elke dinsdagavond om 19:00 op het terrein van de Sassenheimse IJsclub, staan er zo´n 15 kinderen klaar voor weer een afwisselende training, onder leiding van Richard Jansen en Michel Hulshof. De kinderen, de meesten van Sassenheim en Lisserbroek, (waar zijn de Kagers?!?) in de leeftijd van 9 tot 14 jaar, doen goed hun best, en er wordt erg veel lol gemaakt.

Het zit niet altijd mee met het weer, jammer genoeg. Het regent vaak en met 15 kinderen en 2 begeleiders in het clubhuis… dat is een uitdaging. Maar dan gaan we aan de slag met de balansplanken en de medicin bal. En dan wordt het ook leuk.

Ieder kind heeft zijn of haar sterke en zwakke punten, en de trainingen zijn afwisselend genoeg om iedereen ergens in te laten uitblinken. Maar in het algemeen zien we dat het uithoudingsvermogen en coördinatie van de kinderen gewoon echt goed is, mankeert niets aan. Daartegenover staat dat de sprongkracht nog wel wat beter kan, en daar gaan we aan werken.

Afgelopen dinsdag hadden we de eerste slagroomrace. Gedurende het seizoen doen we er drie, en wie aan het einde de beste resultaten heeft behaald, wint een slagroomtaart.
 
Duintrainingen gaan langer door

Begin april, nadat de zomertijd was ingesteld, zijn we met de wedstrijdgroep en een paar junioren van donderdagavond aan de slag gegaan met de voorbereiding van het nieuwe schaatsseizoen. De bedoeling was dat we een paar weken in de duinen zouden gaan trainen, iedere donderdag vanaf de parkeerplaats Duindamse Slag om 19:30. Echter, omdat de opkomst zeer goed is, er goed wordt getraind, en omdat het supergezellig is, hebben we besloten de duintrainingen door te laten gaan tot in ieder geval de zomervakantie.

Vanaf het startpunt doen we een looppas naar een mooie plek in de duinen waar een paar oefeningen worden gedaan, de laatste weken wat meer kracht en wat meer op het schaatsen gericht. Een paar keer sprinten tegen een steile zandverstuiving (hamburger hill) of schaatssprongen tegen een andere steile helling (horror hill.) De conditie verbetert zienderogen, goed om te zien dat de toenemende arbeid en belasting goed wordt verteerd. Absolute kraker, want puddingbenen na afloop, is het Kachelen. Klink gezellig, maar het is zwaar! Starten op het kachelduin (+20 meter, uitzicht op zee), dan een kort rondje naar beneden en via de trappen weer naar de top, dan 1 minuut rusten, en nog een keer, totdat er 10 minuten verstreken zijn.

Supertof is dat in deze natuurlijke omgeving de oermens komt bovendrijven in de jongens. Zo staan ze geregeld hun spierballen te demonstreren, worden boomstammen meegezeuld tot we weer terug zijn … alfamannetjes. Maar voorlopig zijn de dames nog niet onder de indruk.

 
Fietstrainingen gaan ook prima

De wedstrijdrijders zijn ook fanatiek aan het fietsen gegaan. Jelle en Wessel hebben er speciaal een racefiets voor gekocht en met hen erbij is de groep net groot genoeg. Doelstelling was om het fietsen weer goed van de grond te krijgen deze zomer. En dat is gelukt, gelukkig, dankzij de superinzet van Jeff van Nobelen op dinsdagavond, en Martijn van der Laan op zaterdagochtend. Inmiddels is er een hechte fietsgroep ontstaan die lekker communiceert via Whatsapp. En enthousiast, want als de trainer besluit: “Nah regen, vanavond helaas niet.” Dan weten de rijders hem te overtuigen dat het maar een klein buitje is: “Kijk maar op de buienradar, de bui droogt bijna op!” En dan gaan ze toch! Goed bezig!

Ze spreken inmiddels in mooie wielertermen (stofwolken,  zak aardappels, linkeballen). Nog even en het zijn geen schaatsers meer! De vorderingen zijn heel goed, er wordt steeds verder en sneller gefietst, en technisch gaan ze ook steeds beter fietsen. We zijn blij dat we het op de rit hebben, dat is een goed uitgangspunt voor de komende jaren, als de jeugd doorkomt! Doel is om op kamp, begin juli, met deze groep 60 km te fietsen binnen 2,5 uur. Moet een eitje zijn tegen die tijd!

 
Britt Huurman naar de Baanselectie

Britt Huurman (DB1) uit Lisse is geselecteerd voor de baanselectie van Haarlemse baan. Afgelopen seizoen maakte ze al deel uit van de C-selectie, en daar heeft ze zich goed laten zien, met deelnames aan Nederlandse kampioenschappen. Wij vinden haar selectie dan ook zwaar terecht. Ze komt in een sterke selectie, met nieuwe trainers en rijdsters die tot de nationale top mogen worden gerekend.

Britt, van harte gefeliciteerd en veel succes in je nieuwe team. We zijn benieuwd naar je vorderingen en je prestaties!


Schaats Trainingsgroep Sassenheim & Kagermeer
Email: info@sts-kgm.nl - www.sts-kgm.nl